Chci dát pryč psa, na kterého nemám čas, ale máma nesouhlasí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
105782
17.9.18 19:10
@Magdaleeena píše:
„I“ podle občanského zákoníku zvíře není věc.
Nepřijde mi logické z toho automaticky klást zvíře na roveň člověka/dítěte.
Ne, zvíře není člověk, ale není věc.
Je to živá bytost, cítí..
PS: Čistě za mě - zvíře je malý člověk (tím nemyslím dítě ;) ) A ano, už jen kvůlivá těm citům by si ho neměli pořizovat lidi, kteří za něj nedokáží/nechtějí být zodpovědní „nafurt“ (či se řádně postarat o péči, když není zbytí.@Malike

Zdá se ,že di všeobecného povědomí tato informace ještě nedošla .Pro hodně lidí je to věc,kterou vyhodí ,když se jim nehodí do krámu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
17.9.18 19:34
@nostress píše:
A? :nevim: Já jsem nikde nepsala, že nemá. Krom toho, o mě tady opravdu nejde.

8o :roll: tak k tomu nemám co říct.Čteš se ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
17.9.18 19:35
@Venetia píše: :palec: …To nemá cenu vysvětlovat ,oni to nepochopí

To je fakt..to nemá cenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
17.9.18 19:36
@Malike píše:
8o :roll: tak k tomu nemám co říct.Čteš se ?

A ty se čteš? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
17.9.18 20:57
@Venetia píše:
Zdá se ,že di všeobecného povědomí tato informace ještě nedošla .Pro hodně lidí je to věc,kterou vyhodí ,když se jim nehodí do krámu.
@Malike píše:
Tak pokud si pořídím psa a pak ho nechci je trochu rozdíl..než když psa nechci a nepořídim si ho.Kdyz chci děti pořídím si děti a děti neodlozim ,ale starám se.Kdyz chci psa,pořídím si psa a taky ho neodkládam..
I pes má city.

Proč to, holky, tak hrotíte? Když vám tak záleží na psích citech, tak si odpovězte, co je pro toho psa lepší? Když ho daruje někomu, kdo se o něj s láskou a péči postará, nebo když si ho nechá, a bude ho zanedbávat? Co bude asi tomu psovi příjemnější?

Škoda, zakladatelko, žes mi neodpověděla ohledně toho, jestli je tvoje máma v důchodu. Jelikož podle úvodního příspěvku jsem měla pocit, že jí na psovi záleží, tak pokud by byla důchodkyně, tak by byla první, komu bych ho nabídla. Tvoje ego stranou, jde teď o psa, a ne o to, jestli se tvoje máma s tebou bude bavit, nebo ne. Když by sis s ní promluvila, myslím, že by sama uznala, že by bylo lepší, kdyby byl pes u ní, a ty bys ho alespoň vídala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
17.9.18 22:39

@J_Doe tady taky už nikdo neřeší co je dobré pro toho konkrétního psa..na tom se tu každý schodl.Pes musí do nové rodiny i když jak snadno to bude ( viz útulky)?
Ale spíš se tu už řeší jak zde někteří vnímají psa..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
káťa
18.9.18 10:12

Než aby fenka takhle živořila (15 hodin denně sama v malém bytě), dala bych jí mamince.
A vzala si z toho obrovské ponaučení, že už si nic živého pořizovat nemám, když to potom trápím…

• Citovat
  • Upravit
53
18.9.18 10:30

Je ti 25 a nebaví tě uklízet po psovi? Nevím co po něm uklízíš, pokud jsi se mu správně věnovala, tak veškerou potřebu vykonává venku ne? Nebo myslíš úklid jako pár granulí na zemi a kapky od pití na podlaze? - nechápu.

Souhlasím s tvojí matkou, že na psa nemáš čas, to jsi nevěděla dřív? Prostě si ten čas najdi, máš zodpovědnost, jestli chceš koníčky, tak si vyber takové, u kterých může být pes s tebou.
Pes je zodpovědnost né zábava na pár dní. :roll: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2013
18.9.18 13:10
@Anonymní píše:
Dobrý den. Jak by jste řešily. Mám doma psa. Jenže na něj nemám čas a popravdě mě nebaví po něm pořád uklízet. Jsem celý dny dlouho v práci a pak chodím na různé konicky. Je mi psa lito, ale opravdu na něj nemám čas. Chtěla jsem hodně dát pryč. Máma říká, že pokud dám psa pryč nebude se mnou mluvit. Zeptala jsem se jí jestli ji chce a ona, že co má delat, že za mě vše vylize. Jak by jste se zachovaly? Pořád mi vyčítá, proč jsem si ji pořizovala.

Jsi typycký představitel tvoji generace. Ze vztahu chcete jen brát, ale už ne do něj dávat. Poridila sis psa, asi abys měla společnost. Ale za to mu musís věnovat čas, pohlazení atp. Tak zrus nějakej ten tvůj ultra super krouzecek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2013
18.9.18 15:42

Pro zakladatelku: dojdi za tátou, jestli si ho poznala a jestli tvoje máma ho nechala aby tě taky vychovával a řekni mu ze chceš pár facek, protože ta výchova co proběhla je k ničemu a musíš to rychle dohnat. Denně před spaním si říkej desetkrát jsem spátnej člověk a musím to změnit. K čemu ti bude že budeš mít dost peněz (v práci až do Večera) a dost koníčku
(vysoký skill level) ale na nic charakter (lidska svině)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
363
18.9.18 22:50
@Delaltctrl píše:
Pro zakladatelku: dojdi za tátou, jestli si ho poznala a jestli tvoje máma ho nechala aby tě taky vychovával a řekni mu ze chceš pár facek, protože ta výchova co proběhla je k ničemu a musíš to rychle dohnat. Denně před spaním si říkej desetkrát jsem spátnej člověk a musím to změnit. K čemu ti bude že budeš mít dost peněz (v práci až do Večera) a dost koníčku
(vysoký skill level) ale na nic charakter (lidska svině)?

Tady někomu zapomněli dát prášeček :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný