Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@sad 1 Jasný, hodně jsem to zobecnila, ale když je někde nějaký problém, tak se skoro vždycky dozvíš, že problémový macínek okupuje gauč, postel, a snídá na vidličku ![]()
@tonj píše:
@sad 1 Jasný, hodně jsem to zobecnila, ale když je někde nějaký problém, tak se skoro vždycky dozvíš, že problémový macínek okupuje gauč, postel, a snídá na vidličku
S tím souhlasím. U nás, když začal kolem roka blbnout ten velkej dominanntí, a začal si budovat pozici vůdce smečky, tak v tu chvíli bylo po všem, šlo se na cvičák, postel pro něj skončila, a musela jsem dodržovat všechno, takže od té doby nikdy nevešel do bytu první, prostě do dveří, a trvalo to asi 3 měsíce denodenného výcviku s cvičákem i bez něj, a pes byl potom dlouhodobým skvělým společníkem, a poslouchal na slovo, a mohl potom spát v posteli dál.
Já jsme toho dost přečetla, když jsme byla pak už zoufalá s tím agresorem, šli jsem na cvičák, a psi byli vychovaní. Je to jenom o vyjasnění pozic a určení pravidel. Zakladatelky pes je štěně a proto bych toho využila, a stanovila jasná pravidla, a naučila ho spát v pelíšku třeba u postele. J8 jsem děti neměla, takže mi pes v posteli nevadil.
Zakladatelko co kastrace? Ta by mohla potlacit pudy. Ale nejvic bych se naklonila k tomu, ze pes nebude smet do postele, tim si myslim, ze se vse vyresi. Ja psa drzela dlouho zuby nehty v posteli, strasne casto nam do ni blil, aniz by mel zdravotni potize, proste jen zral vsechno, co kde videl. Pak byl nemocny, ze opravdu zvracel kvuli bacilu a nemohl za to, ale to jsme ho dali na chodbu. Od te doby spi tam a nikdy tam nebylo nablito, coz nechapu!!
S prichodem miminka nam zacal do posteli curat kocour, uz jsem byla opravdu vztekla a chtela jsem, at ho manzel okamzite da pryc. Nakonec se zjistilo, ze to nedela kvuli miminka, ale kvuli zanetu mocaku.
A jeste bych napsala, ze byc zacala s pevnou vychovou. U techto malych plemen maji lidi dojem, ze vychova neni treba a pak to jde videt. Mam uz vuci civavam a jorksirum averzi, protoze tyto plemena nejvic vyjizdi po psovi, po diteti… Nedokazi ublizit tak jako velky pes, proto se o tom nemluvi a neresi se to, ale ja mam vzdycky po nalade, prijede k nam sestra s jorksirem, ten se nam tu vycura, vykadi, vsak co, dela male nehody, ze… Pak vyjede po nasich zviratech, aby dal vedet, ze je tu panem, jeste hryzne me, abych se nahodou nechtela dotknout segry… Kamoska ma civavu, ktere uz jsme zakazali k nam jezdit, vzdycky utoci na naseho psa, ma jedine stesti, ze je to hlupacek, ktery se boji i mouchy, ale nejvic mi vadi, ze on hryze i ji a ona se tomu smeje. Jsem zvedava, jak se bude smat, az jednou bude mit deti :/
@ruzovasrnka píše:
To je hrozný, nám když tohle začala dělat kočka, tak šla nekompromisně na zahradu. Psa budeš muset vychovat, ale chápu, že s prckem je to fuška. Musí jasně pochopit, že si to nesmí dovolit. Vem si do ruky klíče a pokaždý, když ho uvidíš zvednout nožičku, hoď po něm ty klíče, musíš se ale trefit. Nebo ho nech běhat i po doma s obojkem a krátkým vodítkem a když něco provede, vycukej ho za obojek. A když to udělá venku strašně moc ho chval o odměň. Nic lepšího ti neporadím. Odpuzovače nefungujou. Držím palce
neblázni, klíče můžeš hodit po větším psovi, udělat tohle čivavě, tak jí zabiješ
. Tu nemůžeš ani vycukat za obojek. mmch, pes se ani nemá trestat vodítkem, protože ho má spojený s chozením po venku a tak by si ho spojil s nepříjemným.
bože, kdes na takovou věc přišla?? na čivavu stačí noviny.
Pes je porad jen pes a i kdyz je sebemensi a roztomilejsi, tak potrebuje vycvik. Pokud muze vsude i do postele a dostane se i male na perinku, tak to je pak tezke. Buduje si pozice a vy mu nedavate, zda se mi, zadne hranice.
Jak říká má drahá polovička - čivava je přešlechtěnej de*il
Máme takovýho hajzlíka taky o patro níž u tchánovců.
zamezila bych psovi přístup do postele jak své tak dítěte a basta. za prohřešek plácnout novinama, případně bych mu zbudovala doma záchod. Jestli teda nevydrží, ať si jde tam.
Pejsek asi žárlí na miminko. Máme doma mimi jorkšíra a taky žárlil, sice nám nečural do postele to si nedovolí, ale trucoval jak malé děcko.
Je naučený chodit před spaním ještě po 23h ven a pak hned ráno, když se probudí musí ven. Většinu noci spí buď za moji hlavou nebo má svoji tašku/pelech tak v tom.
Teď se stalo, že ze čtvrtka na pátek v noci se počůral u postele do té své tašky, ale to musela být naše vina, že asi byl málo na zahradě
taková nehoda se nestala snad rok.
On teď už nežárlí vyžaduje svoji pozornost jak děcka usnou večer, že si chce jen s náma hrát, ale na děcka už nežárlí, ale teď jak je zima, tak vyčuránek malý nechce být venku, i když je oblečený do svetru, aby mu nebyla zima, tak se cpe dom a pak se stala taková nehoda
.
Ale zas s ním máme problém, nikde ho nemůžeme vzít na návštěvu, musí zůstávat sám doma, protože kam ho vezmeme tak si to značkuje, všude to očurává
.
To taky nevím jak ho odnaučit
.
Co dát na noc ke dveřím tu jednorázovou podložku? Jestli to dělá z trucu, tak je to blbý, ale těžko se pozná kdy přesně to byl truc a kdy to nemohl už vydržet a to pak musí koukat, když je mu za to vynadáno…
Jak někdo muže napsat klid
.Nechat psa chcát do peřin opravdu není na „klid“
Co bych udělala? zakázala bych mu vubec lézt do ložnice. Proč by taková potvora měla spát v postely
.Psi miluju, ale do postele už je dávno netahám! Akorát to dělá problémy proto že pes se tim pasuje na člověka, teda v jeho očích a pak dělá naschvály
@tonj tak se dojdi podivat jak mam vychovane psy. ( jsou doma ne na zahrade)!!!
Se mnou spi oba moji psi a je to pro me ta nejprijemnejsi vec ke spani. Nacerpam si z nich tolik energie. Nikdy by je nenapadlo se pasovat nejak nade me. Jsem pro ne prirozena autorita a oni nemaji potrebu menit postaveni smecky, protoze jim k tomu nedavam zadne duvody.
Nekteri psici maji problem se zmenama.
@ruzovasrnka píše:
To je hrozný, nám když tohle začala dělat kočka, tak šla nekompromisně na zahradu. Psa budeš muset vychovat, ale chápu, že s prckem je to fuška. Musí jasně pochopit, že si to nesmí dovolit. Vem si do ruky klíče a pokaždý, když ho uvidíš zvednout nožičku, hoď po něm ty klíče, musíš se ale trefit. Nebo ho nech běhat i po doma s obojkem a krátkým vodítkem a když něco provede, vycukej ho za obojek. A když to udělá venku strašně moc ho chval o odměň. Nic lepšího ti neporadím. Odpuzovače nefungujou. Držím palce
Hm, čivavě když se trefíš klíčema, tak jí zlámeš nohu.
Ty čivavy jsou pěkný můry. Naši mají a když si babička vezma malýho, hned jí za trest běží opíchat nohu, pak dělá jako že jí počurala zvednutím nohy, je to fenka
A pak s ní nemluví až do večera.
To je určitě pravda, ale dá se pes vychovat i tak, aby prostě tohle nedělal. Já jsem s tím fakt problémy neměla, i když u nás psi v posteli v minulosti spali, ale bylo to tak, že když jsem řekla dolů, tak nekompromisně šli. A občas jsem to i udělala, a problém nebyl.
Od stolu jsem nikdy nekrmila, až jsem dojedla, tak pes dostal kousek k misce. Ono asi záleží, jak k tomu člověk přistupuje. J8 měla oba psy vychované, takže to, že mi sapli v posteli, mi nevadilo.