Pes, dítě a návštěvy

2235
8.12.14 13:57

Pes, dítě a návštěvy

Ahoj maminky a majitelky psů. Máme maltezáka starého 1,5 roku, takže je asi ještě puberťák a dítě staré 8 měsíců. Poslední dobou je nesnesitelný. Žárlí, že se návštěvy věnují malé, i když se s ním každý vítá. Prostě skáče, štěká, nedá pokoj… na malou samotnou reaguje naprosto skvěle. Jde mu o to, že prostě není středem pozornosti. Umí základní povely, ale jak prostě přijde kdokoli, tak je úplně mimo a neposlechne. Zkoušeli jsme ho zavřít, ale bylo to ještě horší a dokonce po mě vyjel 8o Nechceme ho dát pryč, máme ho rádi, ale nevíme už co s tím :nevim: Všichni jsou pak naštvaní, že po nich jen skáče pes a do toho malá, my se ho snažíme usměrnit, no děs… Jo a psa neodstrkujeme, cvičím s ním chvilku každý den a chodí každý den na procházku, když je počasí, každý den si s ním hrajeme… prostě nemůže snést, že se mu ta návštěva nevěnuje… máte radu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7009
8.12.14 14:06

Vy jste zkouseli zavrit malyho gaucaka, vyjel po vas, tak ho nezavrete? Jsem samotna, komu toto prijde divne? :think:

Psa bych zavrela, ja jsem psa jako mladeho zavirala. Ted uz je starsi pan, ktery vi, kde je jeho misto, vita se, ale pokud ho odkazu, aby dal pokoj, tak da. pes casem pochopil, ze bud tu bude s nami a chovat se slusne nebo bude sam na schodech cumet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
8.12.14 14:06

Rada snad jen taková, aby jste psa brali jako psa, ne jako druhé dítě. Tak nějak mám pocit, že se snažíte, aby pejsek nežárlil tak křečovitě, že si pes může začít myslet, že je v hierarchii výš, než dítě. Pes tu nervozitu cítí, ví, že si s ním nevíte rady. Je to puberťák, ale rok a půl starý pes už by měl vědět, že se po lidech neskáče. Pokud neumí na povel jít na místo, tak na tom zapracujte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
802
8.12.14 14:07

Taky mame psa a miminko, no jak prijde návštěva, je to podobne, hrozne se jim naše fenka vtira, skáče, chce pozornost…sledovavala jsem Caesara Milana a ten říkal, ze když prijde návštěva-cizi člověk na návštěvu tam, kde je nevyrovnany pes, tak s nim nemá vubec komunikovat, nenavazovat ocni kontakt a kdyz na nej pes dorazí, otočit se zády… :nevim: tak zkusit neco takového, vy jako vůdce smečky mozna dat rozkaz na místo a pod…u nás celkem platí, kdyz zvýšíme hlas a dame rozkaz…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
8.12.14 14:12

Radu mám - najděte si nějakou psí školku a tam se zapiště a řeště to s lektorem. I když se snažíš s pejskem cvičit, tak to vypadá, že nemá úplně jasno, kdo je doma šéfem.
Univerzální dporučení - venku psa vylítat tak, že po návratu domů několik hodin tvrdě spí :) plus pořídit pokojovou klec a pejska na ni zvyknout, že je to ten nejlepší pelíšek na světě - ale to vám zas nejlíp vysvětlí někdo osobně.

Je dobře, že se psem pracuješ, ale asi někde děláš nějakou chybu, kterou si neuvědomuješ. Když vás uvidí někdo zkušený, tak poradí, jak to vychytat a rychle se to zlepší :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2235
8.12.14 14:13

Na cvičáku už jsem byla a prý je puberťák a zkouší pořád, což musíme krotit, ale jak když před „cizími“ má svůj svět?
@iizabela tak to zkusíme a uvidíme…
@Kakika no my se mu moc snažíme věnovat právě proto aby žárlit nemusel.. může to být chyba :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
8.12.14 14:14

Pes by měl mít nějaký řád, pravidla. jak se stanoví, jde vše lépe.
pokud je zvyklý se s vámi bouřlivě vítat proč by měl vítaní omezit u návštěv.
chápu že mu do smečky přibyl vetřelec, ale měli byste mu dát najevo že on není odstrkovaný na druhou stranu by měl být usměrnen v tom že si nebude vaši pozornost vynucovat. nikdy!
má doma nějaké své místo? umí na nej na povel odejít a setrvat tam?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2235
8.12.14 14:15

Když jsme s ním jen my tři tak je v klidu, problém je s těma návštěvama a čím je malá pohyblivější a návštěvy si s ní hrají na zemi apod. tak je to neúnosnější :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2144
8.12.14 14:16

Psa bych zavírala a pokud by po mě vyjel, tak bych mu ukázala, že pán jsem tady já a ne on :-) On si zvykne, jen si musí uvědomit, že prostě nebude mít tolik pozornosti, jako dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2235
8.12.14 14:16

@xRada Místo má a když jsme tu jen my, tak tam klidně celý den chrápe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
8.12.14 14:17

@Renaku věnujte se mu dál, to chyba není, ale on musí vědět, kde je jeho místo a co může a nesmí. Pokud čekáte návštěvu, normálně ho zavřete ještě předtím, než vám návštěva vejde do bytu. Když budete důslední, on brzo jančit přestane. Musíte mu ale dát možnost (tou důsledností) to pochopit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
8.12.14 14:18

Máme něco jako yorka ( 8 kg ) a dělá to samé. Bezkompromisně ho zavírám do ložnice. Sama nenávidím, jak po mě cizí čokl skáče, a ten náš pablb vydrží i několik hodin v kuse dorážet. Nepomáhá nic. Za dveřma sice škrábe, ale mám připravené noviny a normálně ho za to biju, protože na to už nemám nervy. Pokaždé, když to s ním chceme zkusit po dobrém a snažíme se ho klidnit, tak nakonec stejně syn skončí poškrábaný, nebo kousnutý, takže už se s ním nepářu. A to podotýkám, jinak jsou se synem kamarádi, hrají si, pes nosí míček, syn mu ho háže, prostě všechno v pohodě. Dokud nepřijde, návštěva, to je konečná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
8.12.14 14:19
@Renaku píše:
@xRada Místo má a když jsme tu jen my, tak tam klidně celý den chrápe.

a jde tam na povel „místo“? To by měl umět i v případě návštěvy. Pokud je při návštěvě jak hluchý, tak zavřít za dveře, až se uklidní, pustit. Pokud bude opět obtěžovat a nereagovat na povely (dost, dolů apod.), opět zavřít. Pochopí, že s vámi může zůstat jen, když nebude obtěžovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2235
8.12.14 14:21

@Kakika ano přesně. Povel Místo umí krásně, ale jak už jsem psala v případě návštěvy nevidí, neslyší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
8.12.14 14:25

@Renaku pak nezbývá, než důslednost a vytrvat. Pes nemá stejná práva, jako dítě. Může se s návštěvou přivítat (není nutné u toho skákat), ale pokud návštěva nemá zájem (nezavolá si pejska sama), tak by měl odejít nebo být odejit na místo. On se to naučí, ale musíte postupovat vždy stejně, aby jste pro něj byli čitelní. Aby pochopil, co po něm chcete. A on pochopí brzy, že když na povel „ne/nesmíš“ apod. nepřestane, tak jde za dveře, kde žádná sranda ani společnost není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová