Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Renaku pak nezbývá, než důslednost a vytrvat. Pes nemá stejná práva, jako dítě. Může se s návštěvou přivítat (není nutné u toho skákat), ale pokud návštěva nemá zájem (nezavolá si pejska sama), tak by měl odejít nebo být odejit na místo. On se to naučí, ale musíte postupovat vždy stejně, aby jste pro něj byli čitelní. Aby pochopil, co po něm chcete. A on pochopí brzy, že když na povel „ne/nesmíš“ apod. nepřestane, tak jde za dveře, kde žádná sranda ani společnost není.
Důležité je situacím předcházet a ne je řešit až když nastanou.
pokud je nezvladatelný, tak holt by šel na vodítko a tím bych ho usměrnila.
Jinak sama vím že usměrnovat psa když už je návštěva v bytě je někdy těžké, obzvlášt když ohluchne ![]()
tu nervozitu z vás cítí.
já mám psy naučený že jdou na místo a to vždy když se pletou pod nohy, když příjde návštěva, když příjdeme z venku atd. ale chce to učit za klidu a když na to má člověk čas ( postup je povel, pes neuposlechne, tak ho tam dovedu, dám zůstan/místo, pochvalím, poodejdu, pes se zvedne, tak ho znovu na to místo odvedu a tak pořád dokola, stačí ze začátku aby chvilinku sám vydržel, pokud vydrží, dám uvolnovací povel a pochválím, NIDKY SI NESMI ODEJIT SAM ANIZ BY BYL OPRAVEN! )
A co nějaký déle trvající pamlsek a zavřít? bůvolí kost, ta mu vydrží dlouho, bude se v soukromí věnovat jí a na návštěvy bude prdět?
@Renaku píše:
@Kakika ano přesně. Povel Místo umí krásně, ale jak už jsem psala v případě návštěvy nevidí, neslyší…
nezlob se, ale neumí ![]()
@klenice píše:
A co nějaký déle trvající pamlsek a zavřít? bůvolí kost, ta mu vydrží dlouho, bude se v soukromí věnovat jí a na návštěvy bude prdět?
myslím že tohle je zrovna případ kdy na nějaký pamlsek bude z vysoka prdět ![]()
Pes je pes a jako se psem se s ním má zacházet. Jak dojde k názoru, že je členem smečky, bude se snažit si vydobít své pozice a nad malým dítětem se povyšovat - což prostě nesmí.
@xRada Já se snažila najít nějakou humální cestu
U nás na úplatky nehrajem, ale na některé to platí. Kdyby po mně můj pes vystartoval, tak je na té chodbě zavřenej týden seřezanej jak žito! ![]()
@Renaku vlastní pes po tobě vyjel, máš doma osmiměsíční dítě a nechceš ho dát pryč? nepochopím ![]()
@verulicek Na mě je tvůj názor dost unáhlený, já bych se v první řadě snažila o převýchovu, dát pryč je až poslední řešení… ale to je můj názor.
Díky všem za rady. Je to složité, že on je mladý a k tomu mimino, vím. Dát ho pryč je nejjednodušší, ale máme ho fakt rádi. Řešila jsem i na cvičáku, pořád se snaží být vůdcem smečky, musím být tvrdší no…
@Renaku nemusí to přece být úplně pryč…třeba je někdo v rodině, kdo by si ho vzal - babička, ségra nebo brácha… ![]()
Chce to důslednost. Pes nemusí jít pryč, ale musíš se snažit a cvičit a cvičit. Máme sice venkovního psa, ale je to šílený hyproš a taky měla tendenci po všech skákat. Vždy jsem ji říkala „neskač“, ale když byla hodně rozjetá a neposlechla, tak jsem ji chytila pod krkem, nasměrovala jsem ji, ať se mi dívá do očí a řekla jsem jí „nesmíš“ nebo „neskač“. Když i pak vyváděla, tak šla na místo (tohle si nedovolí „přeslechnout“). Chtěla jsem ji naučit, že má sednout a nechat návštěvu, aby ji přívítali, ale nějak jsem nemohla naučit návštěvy aby ji pohladili až poté, co vzorně sedí, takže nám to moc nejde
Někdo říká, že jsem na ni tvrdá, ale mám pravidlo 2× a dost. Když dvakrát neposlechne, jde na místo. Teď občas stačí jen aby viděla můj výraz a sama letí do boudy.
Je to stejné. Poslouchá na slovo. Ale přijde návštěva a skáče, nedá pokoj a neposlechne. Priadam si jako tyran potom. Je to neprijemny. Když ji zavřu kňučí.
Muzu se zeptat odpovidajicich?… a jak se teda se psem vitat kdyz prijdem domu my nebo manzel z prace?… protoze to skakani u nas je taky hrozny a lidi to otravuje… tak nevim jestli hned od zacatku mu rikat nesmis.. nebo kdyz ma tu radost nechat ho na nas a na navstevi ho zavirat( mame klec)? ![]()