Pes olizuje miminko

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7576
25.9.11 15:34

A Slunce obíhá kolem Země. Amen :roll:

mysicka5 píše:
já mám taky psa a vůbec mi nevadí kdyby Láďušu olizoval . Pes má antiseptické sliny takže se na dítě nic nepřenese ba naopak když by bylo někde škrábnuté a pes mu to olízal tak se mu to rychleji zahojí :palec: a dítě i tím získává imunitu . A izolované děti jsou náchylnější k nemocen a z 90% jsou to alergici :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
25.9.11 15:43
mysicka5 píše:
já mám taky psa a vůbec mi nevadí kdyby Láďušu olizoval . Pes má antiseptické sliny takže se na dítě nic nepřenese ba naopak když by bylo někde škrábnuté a pes mu to olízal tak se mu to rychleji zahojí :palec: a dítě i tím získává imunitu . A izolované děti jsou náchylnější k nemocen a z 90% jsou to alergici :palec:

Že dítě nenehám olizovat psem, kterej si předtím olízal penis od zbytků moči, neznamená, že ho izoluju. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
25.9.11 16:11
mysicka5 píše:

By mě zajímalo, kdo to vymyslel s těma antiseptickejma slinama a s tím rychlejším hojením :roll: :roll: to je dost velká pitomost, asi tě pes ještě nikdy nekousl a nic se ti nezanítilo. No anebo že bych vyházela z lékárničky peroxid vodíku a a Betadine a pořídila si psa? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3249
25.9.11 16:31
Gina108 píše:
mysicka5 píše:
By mě zajímalo, kdo to vymyslel s těma antiseptickejma slinama a s tím rychlejším hojením :roll: :roll: to je dost velká pitomost, asi tě pes ještě nikdy nekousl a nic se ti nezanítilo. No anebo že bych vyházela z lékárničky peroxid vodíku a a Betadine a pořídila si psa? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Gino je to pravda, taky už se mi několikrát potvrdilo, že když se mi pes dosta na odřeninu, nebo na nějakou ránu a olízl to, měla jsem to zahojené daleko rychleji než normálně. Je fakt, že mu cíleně nedávam rány olizovat, taky to nemusím být očvaňhaná, ale když se stane, tak fakt to pomohlo. I když jsem byla několikrát pokousaná - dost hluboké rány od vlčáka, nikdy se mi to nezanítilo a žádný problém jsem s tím neměla, i když jsem to nedesinfikovala. Takže na tom asi něco bude, zas tak striktně bych to neodsuzovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
25.9.11 16:41
Koblížek21 píše:
Gina108 píše:
mysicka5 píše:
By mě zajímalo, kdo to vymyslel s těma antiseptickejma slinama a s tím rychlejším hojením :roll: :roll: to je dost velká pitomost, asi tě pes ještě nikdy nekousl a nic se ti nezanítilo. No anebo že bych vyházela z lékárničky peroxid vodíku a a Betadine a pořídila si psa? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Gino je to pravda, taky už se mi několikrát potvrdilo, že když se mi pes dosta na odřeninu, nebo na nějakou ránu a olízl to, měla jsem to zahojené daleko rychleji než normálně. Je fakt, že mu cíleně nedávam rány olizovat, taky to nemusím být očvaňhaná, ale když se stane, tak fakt to pomohlo. I když jsem byla několikrát pokousaná - dost hluboké rány od vlčáka, nikdy se mi to nezanítilo a žádný problém jsem s tím neměla, i když jsem to nedesinfikovala. Takže na tom asi něco bude, zas tak striktně bych to neodsuzovala.

Mně se rána po kousnutí zanítila, i když jsem to dezinfikovala. Sice ne nějak drasticky, ale oproti stejně hlubokým ranám, třeba škrábnutí hřebíkem, se to kousnutí hojilo hůř a dýl. No prostě radši omýt vodou, když nelze řádně desinfikovat, olíznutí otevřené rány jakýmkoli zvířetem vidím jako dost nebezpečné počínání. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
25.9.11 16:44
Koblížek21 píše:
Gina108 píše:
mysicka5 píše:

My teda řešili pokousání kamarádky na pohotovosti, hlubší rány od špičáků a doktoři říkali, že to nebudou šít, že se psí kousance špatně hojí, velmi často se zanítí a pak to hnisá :nevim:
Jako za mě jedno olíznutí taky nevadí, ale nechat psa vědomě lízat dítěti obličej to teda ani omylem. Jak už bylo psáno, pes si líže zadek, genitálie, a venku kdoví jaký hnus( naše jednou sežrala lidské hovno :poblion: ). Sliny má možná antiseptické, ale ty hnusy, co kde slízne to asi nezničí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3249
25.9.11 16:45

to mně přijde nebezpečnější škrábnutí o ten rezavej hřebík…je fakt že já mezi zvířatama vyrůstala odmala a nějaké kousnutí nebo to že mě olízlo mě nemůže vytrhnout no…ani malý nebudu vychovávat ve sterilním prostředí, co nejvíc budem u zvířat, aby si zvyklo, pak problémy mít nebude, a ani alergie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
737
25.9.11 16:55

http://www.lidovky.cz/…/ln_veda.asp?…
tady máte článek o slinách a jejich hojení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
737
25.9.11 16:58
Já jsem od malička tahala kluka k tátovi do servisu aby si zvykl na prostředí jiné než je doma a taky už ochutnal píse a podobné věci a taky když dostane croissant tak jí se s čubou dohromady :mrgreen: jednou on jednou ona .
Koblížek21 píše:
to mně přijde nebezpečnější škrábnutí o ten rezavej hřebík…je fakt že já mezi zvířatama vyrůstala odmala a nějaké kousnutí nebo to že mě olízlo mě nemůže vytrhnout no…ani malý nebudu vychovávat ve sterilním prostředí, co nejvíc budem u zvířat, aby si zvyklo, pak problémy mít nebude, a ani alergie.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3249
25.9.11 17:02
mysicka5 píše:
Já jsem od malička tahala kluka k tátovi do servisu aby si zvykl na prostředí jiné než je doma a taky už ochutnal píse a podobné věci a taky když dostane croissant tak jí se s čubou dohromady :mrgreen: jednou on jednou ona .
Koblížek21 píše:

Asi tak no, já když si vzpomenu podle vyprávě+ní, co jsme na návštěvách u babi na statku všechno ochutnaly, a nikdy nám se ségrou nic nebylo:-Dkoupala jsem se v nestřeženém okamžiku v cementu, nadlábla se maltou…tak by se mohlo pokračovat:-D daleko větší strach mam z takové té „městské špíny“ plné bacilů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
25.9.11 17:13

Tak že bych dala mimino na zem a nechala ho záměrně na přivítanou lízat psem to asi né, ale jinak mi to přijde normální…děcko v kočárku nebo v sedačce, přijde pes - oňuchá, olízne a frčí dál :nevim: :mrgreen:

Teď když je synovi rok a půl, psa olizování přestalo bavit - uvědomil si hrozící nebezpečí - vypíchnutí oka a podobně :lol: ale Darek začal oblizovat jeho, asi mu to chybí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
737
25.9.11 17:14
Jj taky se toho bojim . Spis teda zeby treba nasel na zemi nedojedeny kousek jidla a ze by ho chtel ochutnat a nebo aby nechodil do mist kde se pohybuji fetaci aby si nepich strikacku treba do nozicky. Ale takova ta spina od zvirat na statku nebo kdyz nekdo chova slepice a kraliky a jine domaci zvirectvo tak ta mi nevadi
Koblížek21 píše:
mysicka5 píše:
Koblížek21 píše:
Asi tak no, já když si vzpomenu podle vyprávě+ní, co jsme na návštěvách u babi na statku všechno ochutnaly, a nikdy nám se ségrou nic nebylo:-Dkoupala jsem se v nestřeženém okamžiku v cementu, nadlábla se maltou…tak by se mohlo pokračovat:-D daleko větší strach mam z takové té „městské špíny“ plné bacilů
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Neprihlasena Jaruna
25.9.11 19:08

No nenechala bych ani omylem a uz vubec ne cilene,vedomne.Nechapu,jak tohle vubec muze nekdo udelat.I kdyz se rika,ze psi sliny jsou antisepticke,vzdy tomu tak opravdu neni.Pres olizovani obliceje se do ust cloveka ci ditete muzou zanest skrkavky,tasemnice,cervy a to i pres odcerveni zvirete!
Navic,pokud pujde pes na chirurgicky zakrok,prvni co je,tak vam vet. rekne,at si pes ranu neolizuje.Nas pes toho byl pravym dukazem!Po celonocnim olizovani se mu rana tak zanitila,ze dostal antb. a limec.

• Citovat
  • Upravit
101919
25.9.11 19:11
Neprihlasena Jaruna píše:
No nenechala bych ani omylem a uz vubec ne cilene,vedomne.Nechapu,jak tohle vubec muze nekdo udelat.I kdyz se rika,ze psi sliny jsou antisepticke,vzdy tomu tak opravdu neni.Pres olizovani obliceje se do ust cloveka ci ditete muzou zanest skrkavky,tasemnice,cervy a to i pres odcerveni zvirete!
Navic,pokud pujde pes na chirurgicky zakrok,prvni co je,tak vam vet. rekne,at si pes ranu neolizuje.Nas pes toho byl pravym dukazem!Po celonocnim olizovani se mu rana tak zanitila,ze dostal antb. a limec.

Tak ono pes si nemá ránu olizovat hlavně z toho důvodu aby neškubal stehy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3956
25.9.11 19:20
Kvatapka píše:
Ježiš fuj, to bych nedovolila. A to mám doma hafany dva a jeden s námi spí i v posteli, ale nechat schválně olizovat obličej dítěti to fakt ne. Nevidím důvod proč to psu povolovat. Přivítat návštěvy může, ale slušně, žádné skákání a olizování. Sednout a nechat se pohladit, podat pac, tak to chodí u nás. Pokud přijde návštěva s dětmi, většinou ho úplně odkazuji na místo, aby nemuseli mít rodiče strach. Když si představím, co ten náš za den stihne očmuchat a olízat :mrgreen:

To je hezky vycvicit psa, aby navstevu uvital packou. :-) Ten nas nastesti neskace, ale musi tu radost vybehat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný