Pes vs. miminko

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6661
12.6.15 11:21

Jinak u zakladatelky mi přijde, podle toho, jak s ní přítel mluví, že problém bude hlavně mezi nimi a pes je jen zástupný problém :think: Já bych psa pryč nedala. Vždyť k tomu není důvod :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
305
12.6.15 11:27

Ahoj,
my mame 4letyho psa (vymara) a rocni mimco. Taky jsem se trochu bala, jak to budem zvladat - hlavne aby pes nezarlil, protoze je na nas hodne fixovanej. Ale vsechno je v pohode, malej po nem leze a on se ani nehne - samozrejme, ze dite nenechame, aby psovi nak ublizovalo, ale seznamit se musi :)
a jinak, jestli mas fenku, tak toho bych se vuuubec nebala! fenky jsou s detma suprovy.
jedinej problem je, ze je to vetsi zahul, musime se domlouvat kdo pujde se psem na prochajdu a kdo bude s ditetem, ted ty chlupy :roll: ale zvladnout se to da :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56344
12.6.15 11:56
@Lucie66 píše:
@MaťkaO Neblazni nic ji neudela…Hlavne ji nedavej na druhou kolej aby se pro ni nic nezmenilo.

Jak to můžeš vědět? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6100
12.6.15 12:08

Já se teda teď na to připravuju. Psa jsem akorát naučila spát na zemi vedle postele a z postele ho vyhazuju. Snažím se na něj být občas protivná atd… Kdyby třeba pak s mimčem nebyl čas, aby si to s ním nespojij. Jinak se těším na procházky s kočárkem atd… a věřím, že z nich budou kámoši, já se psama lítala od mala a milovala jsem je. :) Jen je potřeba psa připravit no. Prostě se už teď chovej tak jako by tam to dítě bylo. Když víš že budeš muset ubrat z procházek tak uber už teď :-)
Pak máš všude rady na netu, jak nechat miminko očuchat. Popřípadě přinést už plenku z porodnice a dát mu jí očuchat. A pak kdykoliv přijde za miminkem tak chválit a chválit a krmit a krmit. :kytka:

Jako pokud bych viděla, že pes projevuje jakokoli agresi vůči mimču, tak by letěl je mi jedno kam. ALe udělám vše pro to aby se tak nestalo. Mám ho ráda, je to nejlepší kámoš. :kytka:

Přítelovi vysvětli, že ti na tom záleží, tak by ti s tím mohl pomoc, popřípadě kompromis fenu naučit spát v obýváku atd… Na netu je plno užitečných rad.

Přeji hodně štěstí. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6100
12.6.15 12:10

@Marlynka Proč nebereš dítě do kočárku a psa k tomu?? Já to tak mám teda v plánu, přítel je totiž stejně furt v tahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1671
12.6.15 12:18

@Moise neverim tomu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1146
12.6.15 12:22

@MaťkaO
Ahojky,
tak já bych fenku pryč nedávala, když je hodná a poslušná. Každopádně záleží pouze na Tobě a Tvém přístupu k fence po narození miminka! Musíš bohužel dělit pozornost na dvě části a to většinou pes 70% a miminko 30%-(udávám to jako příklad), aby se fenka náhle neocitla na úplném konci a nepovšimnuta, pak by mohla začít zárlit na miminko!! Je to náročné, ale věřím, že Ty to zvládneš. :hug:
Já mám 70 kg Landseera a vše probíhalo na jedničku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56344
12.6.15 12:41
@Lucie66 píše:
@Moise neverim tomu…

No, já ti nevím. Já sama mám vcelku opačnou zkušenost u blízké osoby. Pes, doposavad klidný a poslušný, tak tehdy na mimino ošklivě zaútočil a dodnes je nemůže nechat na zahradě, mimino spící v kočárku a puštěného psa, byť by na ně koukala z okna. Buď je dítě uvnitř nebo pes zavřený. Nikdy nevíš

Ale tím samozřejmě nechci říct, že má dát psa pryč, jen že si to bude muset pořádně ošéfovat, až se mimino narodí a že to třeba ani úplně nemusí být lehký, kor když je pes zvyklý v posteli. Ale z toho, co zakladatelka píše, bych viděla vážnější problém úplně někde jinde než v psovi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
305
12.6.15 12:42

@Boudová pes hrozne taha, takze radsi to nezkousim,, kdyz ma skorem 40kg :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6100
12.6.15 12:49
@Marlynka píše:
@Boudová pes hrozne taha, takze radsi to nezkousim,, kdyz ma skorem 40kg :D

Tak to jo, to mi snad plány nenaruší. My už to cvičíme vše. :-) Já se akorát nemůžu zbavit vyjíždění na psy :zed: :zed: :zed: S tim mě se*re. To je mi uplně jasný, že mi vzbudí mimčo a ještě budu mit co dělat abych udržela kočár a psa. Ale i s výcvikářkou ho to ne a ne odnaučit, jakmile se sundaj vodítka tak se nepere. Ale na vodítku divadlo šílený. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
12.6.15 12:56

No tak taky jsem mu uz kolikrat rekla ze pes je mi prednejsi nez on a to nerozdychal doted on to nedokaze pochopit pro nej je to jen pes pro me dite. i to uz jsem mu rekla ze se mu taky muze stat ze budem bez nej. ji proste pryc nedam za zadnych okolnosti on ji proste neveri a ho hlavne neposloucha protoze ja jsem jeji panicka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6100
12.6.15 13:01
@MaťkaO píše:
No tak taky jsem mu uz kolikrat rekla ze pes je mi prednejsi nez on a to nerozdychal doted on to nedokaze pochopit pro nej je to jen pes pro me dite. i to uz jsem mu rekla ze se mu taky muze stat ze budem bez nej. ji proste pryc nedam za zadnych okolnosti on ji proste neveri a ho hlavne neposloucha protoze ja jsem jeji panicka

Holka to mu nemůžeš říkat, že máš psa radši než jeho. To se pak nediv, že má vůči němu averzi. :lol: Si trdlo. To fakt nedělej, řekni mu spíš že on a miminko je pro tebe samozřejmě na prvním místě, ale psa máš moc ráda, a nechceš aby strádal v útulku a už měj připravená řešení. A začni hned ať vidí snahu, pelíšek hezky do obýváku atd… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56344
12.6.15 13:03

@MaťkaO uff, no to už se potom nedivím ničemu 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
12.6.15 13:08
@MaťkaO píše:

tak to se nedivím, že chce dát pryč psa. Když psa máš radši než partnera. Navíc, jak to budeš řešit, když bude hlídat vaše dítě a bude mít u toho psa, kterého nejsi schopná vychovat tak, aby poslouchal i dalšího člena rodiny.

• Citovat
  • Upravit
6661
12.6.15 13:18
@MaťkaO píše:

No :think:, tohle mu říkat nemůžeš. Pak ty jeho řeči jsou jasnou reakcí na ty tvé :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný