Pes vs. miminko

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1671
12.6.15 16:11
@Moise píše:
No podle toho, co píše, bych já osobně tipla, že právě není :nevim:

A to podle čeho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56344
12.6.15 16:19
@Lucie66 píše:
Mě vcelku ty dramatický zprávy nezajímají :) Já tak taky vyrostla, jenže dřív nikdo takhle nejančil :nevim:

Dřív se to dělo taky, jenže se o tom tolik nevědělo, nebylo jak to šířit. Dneska se ví o všech, takže to budí dojem, že se to předtím nedělo. A dělo :mrgreen:
Tak to nečti, já ti to necpu, jen nabízím příběh, který znám :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1671
12.6.15 16:29
@Moise píše:
Dřív se to dělo taky, jenže se o tom tolik nevědělo, nebylo jak to šířit. Dneska se ví o všech, takže to budí dojem, že se to předtím nedělo. A dělo :mrgreen:
Tak to nečti, já ti to necpu, jen nabízím příběh, který znám :mavam:

Jo v poho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3311
12.6.15 16:38

Žádnou negativní zkušenost s fenkou poté, co jsem porodila, jsem neměla - naopak-mlaďase hned po příjezdu z porodnice „uvítala“ olíznutím tváře a vůbec se od něj nehne. V noci mu leží u postele, když leze po zemi, tak je mu hned v patách…prostě je to chůva :) naše je hodně žárlivá, ale na synka nežárlí ;) být tebou bych se jí rozhodně nezbavovala :hug: @MaťkaO

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4561
12.6.15 18:40
@Pipet píše:
Ale dělalo… Čučet na psy se nemá. A už vůbec ne takhle zblízka.

Aha, a může dítě v přítomnosti psa vůbec dýchat? Já bych řekla, že pes by neměl vyjet po děcku, které stojí metr od něho, nekřičí, nesahá na něho, nijak ho neprovokuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
12.6.15 20:02

@Hoa Mai: Tak, jak píšeš, to dělám taky, když zrovna nejdeme do našeuo místního parku, kam psi správně nesmí vůbec a hlavně když je ucházející počasí. Když je deset stupňů, tak by mi odložený pes u hřiště zmrznul, než si malá vyhraje. A v těchhle vedrech by se zase chudák asi pěkně přehřál. My když už jdeme na obecní hřiště, tak obvykle aspoň na hodinu a půl, dvakrát sjet skluzavku a jít, to by dceři nestačilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2752
12.6.15 20:18
@MaťkaO píše:
Holky chci se zeptat trapim se ted ohledne meho nejvetsiho milacka.Mam ji uz 9 let je to Staford zvykla se mnou spat v posteli vsechen cas jsem venovala ji a ted jsem tehotna, ja porad doufam v to ze se prizpusobi a bude dite hlidat ja ji duveruji ale pritel je jineho nazoru chce abych ji dala pryc kvuli miminku.Ma nekdo stejnou zkusenost s psikem? :(

mám 10.letého hrubosrstého jezevčíka a jak se říká že jezevčík je zákeřná k…, tak není :lol: záleží jak si člověk psa vychová za svou dobu existence se nestalo aby někoho rafnul byť za plotem vypadá jako zlé zvíře a plno lidí se ho bojí :mrgreen:. Pořídili jsme si ho místo miminka a když jsem otěhotněla bylo Kubíkovi 7 let. Během mého těhotenství, když už jsem byla cca v 7 měsíci se choval divně :think: přišel do kucyně když jsem třeba vařila, stoupnul si přede mě a jakoby naříkal. Pak to přestalo a když se malej narodil tak mi dělal to, že když jsem malého dala do kočáru na dvorek / Kubík spí přes jaro a léto v boudě a na zimu a podzim doma v pelíšku u radiátoru /, tak čekal až usne a pak přišel ke kočáru a štěkal :cert: :cert: :cert: malej si ale pak na jeho štěkot zvykl a spal jak zabitej :P a dneska??? jsou kamarádi, malej 3 roky - ho krmí, hraje si s ním, když byl malému rok začal Kubík strašně kňučet, jako když šlápnete psovi na packu, tak se otočím byl to mžik a malej držel Kubíka za ocas ale Kuba se neohnal raději naříkal :? tak jsem malýmu vysvětlila, že se to neděla a je vše OK. Ale jedno ti řeknu, vživotě bych nenechala malýho s Kubíkem o samotě i když Kubíka znám od 5 týdnů a nejde o velké plemeno - nikdy člověk neví, co se mu honí hlavou, dneska je to 10 letý, starší psí pán a tak kord při svých stařeckých vrtochách nikdy člověk neví :nevim: a pokud máš fenku v posteli budeš mít asi ze začátku velký problém. Protože ona tvojí postel bude brát jako svojí psí boudu a miminko bude nový člen smečky -pokud ho přijme a možná mu to bude chtít dát hodně najevo, že je tam vetřelcem. Dala bych si velký pozor!!! a třeba taky ne počkala bych jaké bude její chovánía le byla bych hodně ve střehu 8o třeba to může být úplně v pohodě - teď bych se jí určitě nezbavovala ale jak píšu byla bych po příchodu domů ve střehu ;)

Příspěvek upraven 12.06.15 v 20:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
12.6.15 20:22

@Kassy a jo, no to je blbé, když tam nesmí vůbec. Je pravda, že v zimě jsem to taky trochu řešila, psovi byla zima, ale tehdy syn teprv začínal chodit a na hřišti vydržel tak dvacet minut a já jsem mezitím dala psovi psí deku do kočárku (má 10 kilo), zadělala ji nánožníkem a prostě těch dvacet minut počkala, pak se šlo dál. Příští zimu teda nevím, jak to bude, snad už bude syn víc jezdit na odrážedle nebo na tříkolce. Přinejhorším to vyřeším tak, že tu máme jednu hospůdku s dětským hřištěm hned vedle psího výběhu, tak já budu se synem na hřišti a psovi budu přes plot házet tenisák, nebo si tam prostě poradí sama, může tam být navolno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
12.6.15 20:33

Já jsem jako mimi vyrůstala s o rok starším pejskem, chudák na mě napřeď žárlil, ale brzo jsme se zkamarádili, normálně jsem vedle něj lozila po zemi a nikdy mi nic neudělal. Musím ale říct, že to byl opravdu klidný a hodný pes, navíc byl zvyklý na další děti v okolí. Teď máme v rodině 3/4 ročního psa a sedmiměsíční holčičku, které bych k sobě nikdy v životě nepustila, nejnevychovanějšího psa neznám, nejde si ho nijak ohlídat. Tak bych na základě těchto zkušeností řekla, že s vaší fenkou to bude v pořádku, hlavně bych je seznamovala postupně, jinak bych se moc nebála. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
12.6.15 20:39
@cverunka píše:
Aha, a může dítě v přítomnosti psa vůbec dýchat? Já bych řekla, že pes by neměl vyjet po děcku, které stojí metr od něho, nekřičí, nesahá na něho, nijak ho neprovokuje.

Jenže zírání je v psí řeči obří provokace. :nevim:
Jako určitě to není omluva pro toho psa - neměl by vyjet, ale taky páníček měl děcko upozornit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1671
12.6.15 20:41

@Pipet Jo jeto provokace, ale normální pes co je zvyklý na dítě to neuděla, na naši čubu můžu nzírat a zírat a nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
12.6.15 20:52

@Lucie66 Jasně, ale prostě pak vznikají ty situace „ale on mu nic nedělal“ - dělal.
Taky myslím, že z 10 normálně vychovaných psů by 9 nereagovalo, ale kde brát tu jistotu. Přitom „Nezírej tak na něj, psi to nemají rádi“ by stačilo a bylo by o kousanec méně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1671
12.6.15 20:55

@Pipet Problém je v lidech za prvé neumí usměrnit děti a za druhé koukej támhle jde zlej pes(třeba bulík) to je ten co žere děti, schovej se, to tady slyším furt, co jako pak má z těch dětí vyrůst?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
12.6.15 21:07
@Lucie66 píše:
@Pipet Problém je v lidech za prvé neumí usměrnit děti a za druhé koukej támhle jde zlej pes(třeba bulík) to je ten co žere děti, schovej se, to tady slyším furt, co jako pak má z těch dětí vyrůst?

Problém je i v „pejskařích“, kteří staví psa na úroveň lidí a myslí si, že by dítěti nic neudělal.

• Citovat
  • Upravit
1671
12.6.15 21:09

@lucenka No kolikrát je i nad úrovní lidí :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat