Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Lucie66 My psa nemáme - moje děti moc neví, jak se ke psům chovat. Mrzí mě to, nejsou ale vhodné podmínky zatím.
Učím je, že na cizí psy rozhodně nesmí sahat, ideálně si jich nevšímat, případně se zeptat pánečka, jestli si ho můžou pohladit.
Je to těžké, nechci je strašit, ale to riziko tam je ![]()
Jestli někdo říká dětem ty věci, co píšeš, tak je… no, nějaké na emimi zakázané vulgární slovo.
@Lucie66 no právě že si to myslí jen ty pejskaři a z toho pak jsou ty průsery. Ve skutečnosti se NIKDY na psa nemůžeš stoprocentně spolehnout.
Soulas s tím, co psala @Alčák1 ![]()
@Pipet Sousedi mají dva bulíky a slyším to tady furt. Jinak mě se stalo, že maminka yalehla kočárek když jsem šla s Calie a s kočárkem okolo ní, podotýkám pes na vodítku u nohy směrem ke škarpě ![]()
@Moise A nemohla si se na něj spolehnout? Hele to je fuk ta diskuze se divně zvrtla, jeto každého věc, ale když mě 9 let pes je přítelem, nikdy nic neudělal a já se ho zbavím? To je sviňárna a řekla bych, že je tady vidět, že na člověka se nedá spolehnout ![]()
@Lucie66 ne, samozřejmě že jsem se na něj nemohla spolehnout v tom, že na 100% nezaútočí na dítě, když já třeba nejsem přítomna. Nikdy bych ho nenechala s dítětem samotného. Nemám v podvědomí psa na úrovni člověka. A ani na toho druhého člověka se kolikrát nemůžeš stoprocentně spolehnout.
Ale to nevypovídá nic o tom, jak jsem ho měla ráda ![]()
Zakladatelce jsem nikde neradila, aby se ho zbavila, to je nesmysl. Jen jí nemažu med kolem pusy, že vše bude ok a nic se nemůže stát. To si mimochodem myslela ta paní z odkazu taky a byla to zkušená chovatelka. Samozřejmě že může - zvlášť v případě, že s ní pes spí v posteli a nikoho jiného neposlouchá a neuznává.
Měla by si dát jen pozor, až se mimi narodí, to je vše ![]()
@Moise Jo s tím souhlasím, starší pes má taky už své vrtochy, a le vše se dá zmáknout ![]()
@Alčák1 taky máme jezevčíka (mixnutého s Border teriérem). Z jezevčíka a teriéra má to, že je paličatá jak blázen, palice jedna dubová, ale k dítěti je to nejlepší pes na světě, dokonalá chůva. Když se narodil malý, tak jí byly 3 roky. Nevím, jestli je to tím, že to je fena, ale doslova ho adoptovala. Když jsem ji hubovala, že syna jako malé miminko lízala, tak se na mě kolikrát podívala stylem „nekecej mi do toho, já vím, co s tím štěnětem mám dělat“ a na syna nikdy aninezavrčela, i když ji šťoural do očí a uší (ne že bych ho nechávala, ale občas se stalo, te´d už to nedělá). Takže naprosto souhlasím.
@Hoa Mai jo, jo strejda má border teriérku Brendu - takže vím o čem píšeš když to shrnu, vyčůraná, chytrá, vytrvalá, rodinu si brání a strejda s ní chodí do lesa na divočáky- je na to speciálně šlechtěná a dělá jí to mooooc dobře
to se pak po příchodu domu s někým nebaví jen se strejdou. Já i strejda jsme milovníky psů ale vše má své hranice - postel je moje - pelech je psa, talíř je můj, miska je psa - miluju ho a je mi líto když si řeknu že tu bude třeba už jen 6 let nebo taky méně
ale vše má své hranice a nejde to nechat to dojít jako moje babička s dědou. Ti mají hrubosrstou jezevčici Ťapku - 12 let. Jejich dům je její velká bouda a ona jim tam poroučí
děda nespí v ložnici už 12 let protože tam spí Ťapka která zároveň zabírá i část babiččiny postele a když se babička chce otočit nebo ji posunout dá to hlasitě najevo a tak babička spí na kraji. Jen tak něco nejí vše musí mít předkrájené, ráno se jí musí zapnout na hodinku telka jinak běhá, štěká, je jak blázen a pije návštěvám a všem kafe z krnečků, jak se nedíváte už tam má čumák ale nesmí se okřiknout je to jejich miláček
na wc chodí na chodbu takže si občas někdo našlápne ponožku - je to nevychovanej spratek
a u mojí mámy už jsme 3 roky nikdo nebyl - důvod??? koupila si strašnou bestii - kavkazskýho pasteveckýho psa
je to jejich miláček ale řeknu vám rovnou bojí se ho celá ulice, popeláři ani pošťačka se nechtějí k domu přiblížit a i když mě máma říká, že je to miláček - nikdo z naší rodiny se nenechá zakousnout- oni se tomu smějí protože ten pes uznává jen mamku a jejího manžela - nás by pozabíjel všechny
takže mámě nepůjčuju ani malého - mamka furt, že by měla malého doma a Kerry by byl na dvoře ale znáte to - náhoda je blbec, malej otevře, že chce ven a je po něm ![]()
@Alčák1 no tak to už je extrém, to bych se taky bála. I domácí gaučák musí mít nějakou disciplínu. Je pravda, že my máme takovou úchylku na psy v posteli, já i partner jsme rádi, že s námi spí, u něj i u nás v rodině, když jsme byli děti, spali psi v posteli, takže jsme na to tak nějak zvyklí, ale samozřejmě to není tak, že by nás utiskovala, víceméně o ní nevíme, spí v nohách tam, kde je místo. A jinak teda samozřejmě dodržuje normální režim - její miska, její žrádlo, její hračky, nedělá binec atd. Co mě u ní hrozně překvapilo je, že naprosto nechává na pokoji synovy hračky, i když k nim má přístup. Myslela jsem si, že jak se k nim dostane, tak je bude ohryzávat a nebude dělat rozdíl mezi svými a jeho, ale ona se těch jeho hraček nikdy ani nedotkla. Chodí si třeba k synovi lehnout na jeho hrací deku a je tam s ním, ale i když jí něco strká do tlamy, tak to nevezme.
@lucenka kdyz chce mala do postele, tak jsou tam oba nebo pes automaticky odejde, kdyz ho moc otravuje mala. Jinak mala ma postylku, u nas v posteli nikdy neusla. Nehlede na to, ze ji neco udelat v te posteli muzu i ja ne jen pes, pri mym tvrdym spanku, nebudu riskovat, ze ji zalehnu…to bych se vic bala sebe nez psa. Ten s nama spi 8 let a v zivote mi nestoupl v noci ani na ruku.