Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@vokishka píše:
U těch pěstounů profesionálů, co mají dítě jen na chvíli, tak dostanou plné vybavení pro to miminko a když ho předávají, předávají ho i s věcmi. Po každém takovém předání dítěte mají možnost mít několik měsíců volno, bez toho, aby byli v pohotovosti pro další dítě. Nejsem pěstoun, jen známá se o to zajímala.
Ty dílčí věci jsou dost jiné u pěstounů na přechodnou dobu a u dlouhodobých pěstounů. „Plné vybavení“ s příchodem každého dítěte může být, ale není pravidlem (proto ostatně pěstouni dostávají příspěvek při převzetí dítěte, aby mohli pořídit nové věci). Určitě neposílají celou výbavu s dítětem k adoptivním rodičům.
@Tazvesnice Nedala bych děti do pěstounské péče ženě, která nesmyslně šetří i na vlastních. Nikdy neobjasnila jak nakupuje, aby uvařila tak levně.
Ja jsem o pestounstvi neuvazovala, ale kdyz jsem po rodicovske resila, jak zvladnu navrat do prace a zaroven deti, skolku, atd, tak mi jedna znama „poradila“,at si vezmu dite do pestounske, ze zustanu doma a budu mit i penize.
Myslim, ze maji takto tri deti.
Tedy i to muze byt „duvod“ k pestounstvi.
@vokishka píše:
U těch pěstounů profesionálů, co mají dítě jen na chvíli, tak dostanou plné vybavení pro to miminko a když ho předávají, předávají ho i s věcmi. Po každém takovém předání dítěte mají možnost mít několik měsíců volno, bez toho, aby byli v pohotovosti pro další dítě. Nejsem pěstoun, jen známá se o to zajímala.
Bohužel nepravdivé informace..
nic nedostávaji a měsíce na volno také nemají..
Příspěvek upraven 08.06.19 v 16:41
@SlečnaDahlia @vokishka tohle nejsou úplně přesné informace… rozhodně nedostává pěstoun všechnu výbavu, častokrát ani ten příspěvek při převzetí. Naopak pěstoun si sám dopředu výbavu zajišťuje a nyní si už nemůže volit ani věk dítěte, takže musí být připraven na všechny věkové kategorie, obě pohlaví…z těchto důvodů se dělají i sbírky oblečení a potřebných věcí pro pěstouny, protože málokdo si může dovolit takovou práci vykonávat. Zároveń pěstoun musí umožňovat kontakt s rodiči, musí jezdit po soudech, po doktorech, vše na vlastní náklady…
@divine woman Vas komentar postrada logiku
to ze neobjasnila jak nakupuje, neznamena, ze setri na vlastnich detech
ale ja bych asi taky ve Vasem meritku neprosla a to dopravam diteti kvalitni veci, nicmene se snazim zuzitkovat vzdy kazdy kousek dane potraviny ![]()
@Kralikcek Jistě. Vyplatí se vzít si víc dětí do péče. Jedna část příspěvku je pro pěstouna, další pro děti.
@Kralikcek tomu se mi nechce věřit - neumím si představit, jak by si člověk mohl PP (dlouhodobou) vydělávat…naopak je to ztrátové.
@divine woman píše:
Kdybych se chtěla stát pěstounkou, tak určitě ne pro peníze. Ale z vyšších principů mravních. Jako například dát dítěti se špatným startem do života možnost mít pěkné dětství a vést normální život. Ale nikdy nevíš jak to dopadne, protože krev není voda. Ještě jednou, kvůli penězům o tom neuvažuj.
Já už jsem pěstounka.. ![]()
@fialkaann píše:
@SlečnaDahlia @vokishka tohle nejsou úplně přesné informace… rozhodně nedostává pěstoun všechnu výbavu, častokrát ani ten příspěvek při převzetí. Naopak pěstoun si sám dopředu výbavu zajišťuje a nyní si už nemůže volit ani věk dítěte, takže musí být připraven na všechny věkové kategorie, obě pohlaví…z těchto důvodů se dělají i sbírky oblečení a potřebných věcí pro pěstouny, protože málokdo si může dovolit takovou práci vykonávat. Zároveń pěstoun musí umožňovat kontakt s rodiči, musí jezdit po soudech, po doktorech, vše na vlastní náklady…
Prosím, odkud tyto informace máš? Pokud pěstoun nedostává příspěvek při převzetí dítěte, pak je něco špatně, protože ze zákona na něj nárok má. Co píšeš dále jsem snad v ničem nerozporovala.
@SlečnaDahlia píše:
Prosím, odkud tyto informace máš? Pokud pěstoun nedostává příspěvek při převzetí dítěte, pak je něco špatně, protože ze zákona na něj nárok má. Co píšeš dále jsem snad v ničem nerozporovala.
Ano příspěvek dostává ale jenom klasický pěstoun.. nikoliv přechodný..
@Tazvesnice píše:
@divine woman Vas komentar postrada logikuto ze neobjasnila jak nakupuje, neznamena, ze setri na vlastnich detech
ale ja bych asi taky ve Vasem meritku neprosla a to dopravam diteti kvalitni veci, nicmene se snazim zuzitkovat vzdy kazdy kousek dane potraviny
Nektere z nas sleduji zakladatelciny diskuze jiz delsi dobu. Z nich me osobne vyplyva nesmyslne setreni na jidle na vlastnich detech i na holcicce v PP v podobe nekvalitnich potravin, aby bylo na cicoviny v Pepca a pod. Takze je setreni a setreni a z Kornelijinych prispevku vyzniva, ze PP dela pro penize, nikoliv z nejake potreby pomoct. Takze prispevek @divine woman je naopak zcela logicky.
@Barrrbucha píše:
Nektere z nas sleduji zakladatelciny diskuze jiz delsi dobu. Z nich me osobne vyplyva nesmyslne setreni na jidle na vlastnich detech i na holcicce v PP v podobe nekvalitnich potravin, aby bylo na cicoviny v Pepca a pod. Takze je setreni a setreni a z Kornelijinych prispevku vyzniva, ze PP dela pro penize, nikoliv z nejake potreby pomoct. Takze prispevek @divine woman je naopak zcela logicky.
A vyjádření k tématu?
@kornelije píše:
Já už jsem pěstounka..
Na servus Kaiser. A proč si zde zakládáš diskusi? Stačí ti těch cca 20 tisíc, aby se u tebe mělo dítě dobře? Když krmíš rodinu za 150 Kč denně, tak ti ještě dost zbyde, že? Co se zbylými penězi děláš? Nacpáváš strožok?