Pěstounská péče - diskuze

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19388
8.6.19 17:19

Pěstounské péče, nemyslím profesionální, je poměrně dobrej job pro některé lidi.
Přesto je to lepší než ústavní vychova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
8.6.19 17:20

@divine woman takhle ta částka vypadá jako velká, ale ono se to zdaňuje, navíc ty potřeby dítěte převyšují ten příspěvek…a pěstoun je povinnem umožnit setkávání s biorodinou, zároveň s dítětem pracuje i sociálka a všude musí ten pěstoun dítě vozit/dopravit, musí u zařídit vlastní postel a skříň, mít pro něj dost vybavení a hlídá se to víc, než by to sociálka řešila u biologických rodin. Právěře u pěstounů je důraz na to, aby dítě mělo vyšší standard…a ono se to nezdá, ale ty výdaje jsou opravdu vysoké. A třeba taková dovolená - nemůže odjet rodina bez dítěte v pěstounské péči, nebo nemůže jít na víkend na výlet a nechat to dítě doma - takže všude je třeba počítat, že bu´d jdou všichni a platí se i za to dítě v PP, nebo nikdo…dítě v PP by mělo mít pocit, že do rodiny plně patří, že to je jak jeho vlastní rodina - znám i případ, kdy byly děti z PP odebrány a rozhodně nestrádaly, ti rodiče (pěstouni) dělali, co mohli, ale žel došlo k problémům s chováním a sociálka rozhodla o odebrání…takže fakt je to dost přísně hlídané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18002
8.6.19 17:21
@divine woman píše:
U tebe? Ale jdi. Ty za 4500 navaříš pro všechny, však se tady tím léta chvástáš, takže ti dost zbyde.

Ty by jsi pracovala za 16 Kč na hodinu??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118770
8.6.19 17:23
@kornelije píše:
@fialkaann děkují za odpověď.
Moc hezký napsané..a hlavně pravdivě… Bohužel hodně pěstounů na přechodnou dobu končí a nový nejsou… není o tuhle práci zájem a hodně jich odradí právě posouzení, školení a papírování kolem schvalování… škoda že se tahle diskuze díky známým prudicum posouvá úplně jiným směrem…

Takže navrhuješ svěřit ty děti bez posuzování, bez schvalování, bez školení??? Jako děláš si fakt srandu nebo jsi tak…sorry, nechci dostat ban.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
8.6.19 17:24

@fialkaann tak je to pochopitelně, že je to hlídáne. A je snad jasné, že se dítě vezme na výlet nebo na dovolenou, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118770
8.6.19 17:25
@kornelije píše:

Jestli bereš pěstounství jako práci, tak bys dělat vůbec neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
8.6.19 17:26

@fialkaann :hug: Ale ano, já to dobře vím a každý, kdo vychová dítě v pěstounské péči má můj obdiv. Však dobře vím, co děti stojí. Ale @kornelije je kontroverzní uživatelka chvástající se úsporami na jídle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57014
@kornelije píše:
ty pracujes 24 hodin denne? No tak to ano. Ale spatne polozena otazka… malokdo by ty deti bral tak u pusy jako ty.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
@kornelije píše:

Já pracovala i za 4. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
8.6.19 17:27

@g.sandova vážně je to nesmysl…mně je tohle líto, protože to vrhá špatné světlo na lidi, kteří otevřou svoji domácnost a svá srdce pro dítě, které by jinak nikdy nezažilo život v rodině…a vážně je třeba pro to hodně obětovat a hodně podstoupit. Takže jak to může být job? Mít 24hod denně doma dítě, o které se člověk musí starat, musí spolupracovat s biologickou rodinou i se sociálkou, musí mu zajišťovat všechny možné potřeby…jít na brigádu na 2-3 hoďky denně je o dost větší job, než mít 24 hodin denně uprsotřed své rodiny dítě, které je často problémové…tohle není job, to dělají lidé z lásky… Já už to psala výše. S tímhle pohledem by se dalo říct, že rodičovská dovolená je dobrý job. Vždyť je to ten samý princip, jenže zatímco v případě rodičovské přispívá stát rodiči na vlastní dítě, tak v pěstounské se pěstoun stará dokonce o dítě, které není biologicky jeho a má více povinností a míň práv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
8.6.19 17:28

Profesionální pedtounstvi je svým způsobem zaměstnání.
@kornelije ty jsi tedy profesionální pestoun? Nebo máš dítě známých, z rodiny?
A skuhrat kvůli penězům, ne, není to špatne placené.
Další možnost je adopce, když chcete pomáhat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18002
8.6.19 17:28
@aiwwa píše:
Takže navrhuješ svěřit ty děti bez posuzování, bez schvalování, bez školení??? Jako děláš si fakt srandu nebo jsi tak…sorry, nechci dostat ban.

Ne, to já vůbec nepsala..je to několikaletý proces…a hooodne náročný a ne každý ma čas si brát třeba dovolenou jenom na školení..a mimochodem příbuzní kteří si vezmou dítě do péče vůbec tento proces nemusí absolvovat…to je největší nesmysl… takže asi tak stručně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18002
8.6.19 17:30
@g.sandova píše:
@fialkaann tak je to pochopitelně, že je to hlídáne. A je snad jasné, že se dítě vezme na výlet nebo na dovolenou, ne?

Bylo to nejspíš myšleno tak že třeba dovolená bude stát 5000,– a co ten zbytek?? jídlo, oblečení atd.. pěstoun to musí vzít ze svého..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
8.6.19 17:30

@divine woman já ty diskuze neznám, takže nevím, o čem je řeč. Jenom mi to přijde hodně zvlášní, aby se to opravdu dalo dělat pro peníze…i kdyby se snažil člověk šetřit…ale může existovat černá ovce, to nepopírám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57014
8.6.19 17:31
@kornelije píše:
Ne, to já vůbec nepsala..je to několikaletý proces…a hooodne náročný a ne každý ma čas si brát třeba dovolenou jenom na školení..a mimochodem příbuzní kteří si vezmou dítě do péče vůbec tento proces nemusí absolvovat…to je největší nesmysl… takže asi tak stručně.
kornelie, tak ale zvladas obihat Pepco a vecerni slevy v Kaufaci, tak spatne na tom nebudes. Mas sanci jit normalne pracovat. Tak se nelituj. Ty za to decko neutratis ani ty penize urcene na nej. Celou rodinu nakrmis za 4500.. leta to pises.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová