Pěstounská péče - diskuze

Napsat příspěvek
Velikost písma:
56131
8.6.19 16:56
@Barrrbucha píše:
Nektere z nas sleduji zakladatelciny diskuze jiz delsi dobu. Z nich me osobne vyplyva nesmyslne setreni na jidle na vlastnich detech i na holcicce v PP v podobe nekvalitnich potravin, aby bylo na cicoviny v Pepca a pod. Takze je setreni a setreni a z Kornelijinych prispevku vyzniva, ze PP dela pro penize, nikoliv z nejake potreby pomoct. Takze prispevek @divine woman je naopak zcela logicky.

asi tak. NIkdo nerozporuje rozumne nakladani s penezi, ale u zakladatelky to je nechutny extrem. A ja se domnivam, ze toho moc neumi a na pestounstvi se prizivuje. S tim, co vari, rozhodne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16451
8.6.19 16:57
@divine woman píše:
Na servus Kaiser. A proč si zde zakládáš diskusi? Stačí ti těch cca 20 tisíc, aby se u tebe mělo dítě dobře? Když krmíš rodinu za 150 Kč denně, tak ti ještě dost zbyde, že? Co se zbylými penězi děláš? Nacpáváš strožok?

Prosím bez urážek by to nešlo??.. žádných 20 nedostávam.. můžeš být úplně v klidu.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14107
8.6.19 16:59
@divine woman píše:
@Barrrbucha Díky náčelníku, že ses mě zastal. :hug: :mrgreen:

Netreba dekovat, mas pravdu, tak jsem se te zastala rada ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26578
8.6.19 17:01
@kornelije píše:
A vyjádření k tématu?

Hned tve prvni otazka : „Ahoj, jaký máte názor na pěstouny?“ Jsi pestoun, jsi. Nazor ji dostala…perfektne k tematu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65277
8.6.19 17:02
@kornelije píše:
Bohužel nepravdivé informace.. :nevim: nic nedostávaji a měsíce na volno také nemají..Příspěvek upraven 08.06.19 v 16:41

je to informace přímo od takové pěstounky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16451
8.6.19 17:03

@fialkaann děkují za odpověď.
Moc hezký napsané..a hlavně pravdivě… Bohužel hodně pěstounů na přechodnou dobu končí a nový nejsou… není o tuhle práci zájem a hodně jich odradí právě posouzení, školení a papírování kolem schvalování… škoda že se tahle diskuze díky známým prudicum posouvá úplně jiným směrem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16451
8.6.19 17:05
@vokishka píše:
je to informace přímo od takové pěstounky.

Ale není to pravda..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
8.6.19 17:06
@kornelije píše:
Prosím bez urážek by to nešlo??.. žádných 20 nedostávam.. můžeš být úplně v klidu.. ;)

Já tě neurazila. A podle stávajících tabulek dostává pěstoun 12000 na 1 dítě plus příspěvek na úhradu potřeb dítěte v rozmezí cca 5-7 tisíc. Tak jsem se o moc nespletla nebo ano?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14107
8.6.19 17:07
@kornelije píše:
A vyjádření k tématu?

Je to verejne diskuze, vyjadrovala jsem se k uvedenemu prispevku… Ok, k tematu. Urcite se da pestounska pece delat pro penize, coz je dle me vysoce nemoralni, ale bohuzel ne kazdeho u zadatele o PP lze tento motiv zcela vyloucit. PP by mel clovek delat z presvedceni a chuti nekomu pomoci. A to zrovna neni tvuj pripad…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
8.6.19 17:13

Pěstouny, ať už dlouhodobé nebo přechodné obdivuju. Černé ovce co to dělají pro peníze se asi najdou, ale bude jich minimálně :nevim:. Já o dlouhodobé chvíli uvažovala, ale odrazuje mě nutnost podporovat styk s bio rodinou, ve které dítě strádalo. Tohle bych bohužel nezvládla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89

@Barrrbucha Ahoj, já tedy neznám žádné diskuze zakladatelky a rozhodně se nechci s někým hádat. Je možné, že existují negativní případy, ale tam je to potom i o selhání celého systému. Pěstouni, se kterými jsem se setkala (a to i na školení apod)… tak ti bývají dost hlídání sociální pracovnicí. Dokonce sem tam s nimi pracuje i psycholog…a celkově je to složitá a náročná věc. Pokud se bavíme o dlouhodobé PP, tak logicky. Představ si, že si někdo vezme domů dítě. Co to obnáší? Jaký je každý den? Vždyť přijmout dítě, které je z nějakého důvodu odložené (do PP nechodí úplní sirotci, ti chodí do adopce), často je to dítě náročné a poznamenané, to je velmi náročná věc. A co všechno dítě potřebuje? Kolik stojí dítě měsíčně? A k tomu všechno vybavení, potom doprava a další výdaje…za mě tedy, kdybych si chtěla přivydělat, půjdu na brigádu. Budu tam chodit třeba 2-3 hodiny denně, odmakám si, přijdu domů a budu mít po všem a ještě dostanu i víc peněz. Ne - pěstounství opravdu nejde dělat pro peníze. A pokud ano, tak tam selhává systém, protože v tom případě nejsou zajištěny dítěti všechny potřeby…oblečení, strava, výbava pokoje, školní pomůcky,… však my, co máme děti, víme, kolik toho je. Ani rodičovská se nedá brát tak, že si člověk odpočine od práce a vydělá si - tak jak by tak šlo brát pěstounství? :nevim:

Příspěvek upraven 08.06.19 v 17:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16451
@divine woman píše:
Já tě neurazila. A podle stávajících tabulek dostává pěstoun 12000 na 1 dítě plus příspěvek na úhradu potřeb dítěte v rozmezí cca 5-7 tisíc. Tak jsem se o moc nespletla nebo ano?

Ano částku máš správě.. akorát jsi ji nezdanila…a druhá částka je pro dítě…a obvykle se několikanásobně překročí za měsíc.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9073
8.6.19 17:14

Nemáme dítě v PP, ale v jiné formě NRP.
Vedla nás k tomu potřeba/touha pomoct konkrétnímu dítěti.

Pro peníze to rozhodně neděláme. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
8.6.19 17:17

@kornelije a ty jsi profesionální pestoun?
Jinak, na jídle setri jen do urcite miry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
8.6.19 17:17
@kornelije píše:
Ano částku máš správě.. akorát jsi ji nezdanila…a druhá částka je pro dítě…a obvykle se několikanásobně překročí za měsíc.. ;)

U tebe? Ale jdi. Ty za 4500 navaříš pro všechny, však se tady tím léta chvástáš, takže ti dost zbyde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová