Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, je tu někdo po IVF s PGT a dopadl mu špatně prvotrimestrální screening?
Mám za sebou 2×ZT v 10tt a UPT v 15tt kvůli VVV. Proto jsem podstoupila IVF s PGT-A. Vím ale, že PGT není stoprocentní. V pondělí jedu na NT screening ve 12tt. Hrozně se bojím, protože tam se mi minule přišlo na ty VVV, ale zase si říkám, že když se dělalo PGT… Spíš potřebuju uklidnit, mám hrůzu před každou kontrolou a před genetikou teď zvlášť.
Jo a čekám dvojčata.
Ahoj, toto téma by mě taky zajímalo. Jsem v 9. týdnu s embryem po genetice. Za sebou mám taky několik ZT i VVV.
Tak možná je dobře, že si nikdo neozval nebo zatím nenašel, komu by vyšel špatně screening. ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, toto téma by mě taky zajímalo. Jsem v 9. týdnu s embryem po genetice. Za sebou mám taky několik ZT i VVV.
Tak možná je dobře, že si nikdo neozval nebo zatím nenašel, komu by vyšel špatně screening.
Ahoj, nikdo se neozval, ale napíšu ti aspoň, jak jsem dopadla dneska na screeningu. Dopadl dobře. A: NT = 1 Down 1:1600. B: NT = 0,8 Down 1:2200. Ultrazvuk taky ok. Ještě poslali moji krev na NIPT (ekvivalent k odběru plodové vody). Výsledky by měly být za 14 dnů, snad to bude taky ok. NIPT mi platí vzhledem k mojí anamnéze pojišťovna.
@Velešínka3 Tak to se divím, že jsi měla i odběr, když ti ta krev vyšla tak dobře. Jinak gratuluji ![]()
@Anonymní píše:
@Velešínka3 Tak to se divím, že jsi měla i odběr, když ti ta krev vyšla tak dobře. Jinak gratuluji
Je to prý pro kontrolu a když to platí pojišťovna, tak proč ne.
Třeba ti to taky nabídnou.
@Velešínka3 kdyby mi to někdo nabídl na pojišťovnu, tak bych taky neváhala
tak ať to dobře dopadne! Jak dlouho budeš čekat na výsledky?
@Anonymní píše:
@Velešínka3 kdyby mi to někdo nabídl na pojišťovnu, tak bych taky neváhalatak ať to dobře dopadne! Jak dlouho budeš čekat na výsledky?
Tak se na to zeptej. Čeká se na to 14 dní. Posílají to někam do zahraničí a výsledek mi zavolají. Ale vím, že už mi o tom říkali na genetice, když jsem si tam jela pro výsledky z pitvy po UPT.
@Anonymní píše:
@Velešínka3 zeptám se, díky. Tak přeji hodně štěstí a dej vědět 😊
Děkuju, tobě taky. 🤞
Ahoj, já jsem po IVF, mela jsem testované embrya a vyšel mi celkove první screening v sede zóně. Ultrazvuk v poradku, ovšem krevní obraz horší (trizomie 21 - 1 z 462, preeklampsie před 37. týdnem 1 z 57 a růstova retardace plodu pred 37. týdnem 1 z 199). Poslali mě znovu na krev, kde mi bylo doporučeno odběr plodovky nebo placeny test z krve, ovšem jelikož jsem měla embrya geneticky testované, řekli ze to tim pádem mám brát jako nepodstatné. Užívala jsem jen ascorutin do nějakého 36-37 týdne těhotenství a teď tu mám naprosto zdravého 4 měsíčního chlapečka.
Ještě doplním, ze ten druhy odběr krve byl poslán na genetiku do Brna, a od nich jsem měla to doporučení na test z plodovky.
@Kaarolinetta píše:
Ještě doplním, ze ten druhy odběr krve byl poslán na genetiku do Brna, a od nich jsem měla to doporučení na test z plodovky.
A ten placený test z krve byl NIPT? Já si taky říkám, že PGT by mělo mít největší váhu. Četla jsem, že ty triple testy jsou často chybové, že PGT je jistější. Tak ještě, že to dopadlo dobře. Dovedu si představit stresy, co jsi musela mít. A jak ti dopadl druhý screening? Bere se u něj znova krev? Tak daleko jsem ještě nebyla, tak nevím, jak to chodí.
@Velešínka3 já jsem ten placeny nepodstoupila, jen,,kontrolní” odběr krve, jinak kdybych chtěla ten placeny, tak tam mám napsáno: možnost neinvazivního testování nejčastějších aneuploidií stanovením volné DNA z krve, a stojí to kolem 10-12 tisíc myslím.
Jojo, strach jsem měla velký, ale věřila jsem, ze je vše v poradku😊
Druhy screening se děla už bez krve, a ty hodnoty podle UTZ já měla v poradku.
@Anonymní píše:
@Velešínka3 zeptám se, díky. Tak přeji hodně štěstí a dej vědět 😊
Ahoj, tak NIPT dopadl dobře, všechno vady vyloučeny na 98-99%.
Akorát jsem teda minulej tejden ležela v nemocnici s krvácením, ale už to přešlo a příčinu nezjistili.
@Velešínka3 Jeee, no krása, gratuluji
Mně čeká screening příští týden, doufám, že dopadnou stejně dobře.
Tak snad to krvácení byla jen jednorázová akce a už budeš mít klid ![]()