Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
@Velešínka3 Jeee, no krása, gratulujiMně čeká screening příští týden, doufám, že dopadnou stejně dobře.
Tak snad to krvácení byla jen jednorázová akce a už budeš mít klid
Určitě dopadneš, nebo dopadneš ještě líp. Příští týden jdu na 2. screening v 16tt (u dvojčat se chodí na 3).
Budu držet palce.
Zkušenost osobně nemám, jen z doslechu. Ale čistě logicky, genetická vada by tam být neměla. Ale VVV být mohou, mimčo může být dobré geneticky, ale během vývoje se nemusí dobře vyvíjet (prstíky, orgány,…). Prostě je to pokaždé větší či menší sázka do loterie. Ale u Vás samozřejmě šance na problémy o mnoho nižší, nebojte.
@Melounek0 píše:
Zkušenost osobně nemám, jen z doslechu. Ale čistě logicky, genetická vada by tam být neměla. Ale VVV být mohou, mimčo může být dobré geneticky, ale během vývoje se nemusí dobře vyvíjet (prstíky, orgány,…). Prostě je to pokaždé větší či menší sázka do loterie. Ale u Vás samozřejmě šance na problémy o mnoho nižší, nebojte.
Teoreticky by mě zajímalo, jaký procentuální podíl mají ve vadách VVV a vady, které vzniknou v průběhu těhotenství. Jestli je to 50/50.
Neví to někdo?
A vlivem čeho vzniknou ty vady v průběhu těhotenství? Tak jasně, je tu kouření, alkohol, drogy, ale vzniknou třeba i jen tak bez příčiny?
@Velešínka3 Tak určitě i ten druhý ti dobře dopadne
tak to už ti určitě roste i pupík, že? A vlákali ti 2 embrya a nebo jsi měla takové šikovné, že se rozdělilo?
@Anonymní píše:
@Velešínka3 Tak určitě i ten druhý ti dobře dopadnetak to už ti určitě roste i pupík, že? A vlákali ti 2 embrya a nebo jsi měla takové šikovné, že se rozdělilo?
Dávali mi dvě
Takže jsou dvojvaječný. No pupík už mám mega a v tomhle horku se sotva valím.
Nechci se vidět v prosinci.
@Velešínka3 tak je super, že se oboum u tebe zalíbilo!
Jen si ten pupík užívej, myslím, že my co jsme po ivf, se na něj obzvlášť těšíme ![]()
Ahoj, mám za sebou další screening na konci 16tt a je to fakt holka a kluk. Takže se buď stalo, že tam pracovník udělal chybu - napsal špatné pohlaví nebo, což je pravděpodobnější jde o mozaicismus (buňka odebraná embryu na genetiku byla ženská, zbytek mužský, tím pádem je embryo geneticky nevyšetřené) nebo je Béčko z přirozeného početí, tzn taky nevyšetřené. Nabídli mi odběr plodové vody v Praze, to jsem odmítla, protože to u dvojčat nechci riskovat a screening i NIPT-Prenascan dopadl negativně. Za 14 dní tam mám jít zase na další screening, aby si mě pohlídali. Sekvenční integrovaný test dopadl A: 1:21 000, B:1:85 000.
Ahoj holky, byla jsem na screeningu ultrazvuk dopadl dobře moje krev taky co mi brali. Ale počítač vyhodnotil 3 hodnoty špatně vychází mě na downa 1:600 což už je dost. Doktorka říkala samozřejmě plodovka nebo odběr krve v pátek jedu na genetiku. Mám nervy motá se mi hlava a psychicky mi je dost zle. Mám vymodlene dítě po ivf a ještě tohle. Prosím je tu někdo komu to nakonec dopadlo dobře. Samozřejmě na tu krev jdu aby jsme měli jistotu.
@Velešínka3 To je tedy zvláštní
Nezkoušela jsi volat do centra? Jestli si jsou opravdu jistí, jaké pohlaví ti transferovali?
@Anonymní píše:
Ahoj holky, byla jsem na screeningu ultrazvuk dopadl dobře moje krev taky co mi brali. Ale počítač vyhodnotil 3 hodnoty špatně vychází mě na downa 1:600 což už je dost. Doktorka říkala samozřejmě plodovka nebo odběr krve v pátek jedu na genetiku. Mám nervy motá se mi hlava a psychicky mi je dost zle. Mám vymodlene dítě po ivf a ještě tohle. Prosím je tu někdo komu to nakonec dopadlo dobře. Samozřejmě na tu krev jdu aby jsme měli jistotu.
Nezdá se mi velké riziko 1:600, ale zkus prohledat v diskuzích ohledně screeningu. Tam těm informací a zkušeností bude víc.
@Anonymní píše:
@Velešínka3 To je tedy zvláštníNezkoušela jsi volat do centra? Jestli si jsou opravdu jistí, jaké pohlaví ti transferovali?
V tom centru mi před transferem ukazovali papír, kde měli napsané pohlaví, a to psal pracovník v Centru lékařské genetiky, tam, kde mi dělají screeningy. ![]()
@Anonymní píše:
Kolik ti je? Nemohl to počítač špatně vyhodnotit kvůli vyššímu věku? Já bych šla do krve, taky to mám za sebou, já to měla zadarmo, nevím, jak ty, ale jinak to stojí asi 10 000,–. Ta jistota za to stojí.
@Velešínka3 Já bych si zkusila domluvit třeba i přes telefon konzultaci, jestli je opravdu možné, že by při odběru vyšel vzrorek jako XX a přitom je dítě XY. O tom jsem nikdy neslyšela, ale to samozřejmě neznamená, že to takhle není, nevím. Jako ono je to ve finále jedno, hlavně aby byl chlapeček zdravý, ale vrtalo by mi to hlavou, jestli je teda z ivf nebo ne ![]()
@Velešínka3 je mi 28 roku. Špatný výsledek vyhodnotil jen počítač nevím na jaký základě to dělají samozřejmě dávám názoru doktorů ale za klid mě to stojí na tu krev zajít a na genetiku.
@Katulina77 píše:
@Velešínka3 je mi 28 roku. Špatný výsledek vyhodnotil jen počítač nevím na jaký základě to dělají samozřejmě dávám názoru doktorů ale za klid mě to stojí na tu krev zajít a na genetiku.