Jak přežít nevolnosti?

5
25.6.22 11:17

Jak přežít nevolnosti?

Zdravím všechny,
Jsem v 6tt a musím říci, že jsem nečekala takhle na začátku, bude boj s nevolností. Zkoušela jsem snad skoro všechno lízátko GraviPop, čaj pro těhotné, ráno sníst pár piškotky než vstanu, čistý vzduch apod. Najím se jenom fakt prakticky málo a vím, že je to špatně, ale když se najím. Stejně pak zas vyleze ven a tekutiny? Nedokážu ani udržet v sobě, je vhodné zavolat sanitku nebo ještě mám přečkat? (Měla jsem i nanuka, ale i tak) :,( :,( a totéž mě pálí žáha. Prosím vaši jakkoliv radu je to mé první těhotenství

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3076
25.6.22 11:26

Tohle není na sanitku. Případně Tě tam může někdo odvézt nebo si vzít taxíka, pokud to nezvládneš sama, promiň, ale sanitku potřebují jiní lidi fakt víc.
S nevolnostmi neporadím, neměla jsem. Kamarádkám zabírala sladká coca-cola, jinak vydržet. Kdybys do sebe fakt nedostala vodu, tak raději na kontrolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
25.6.22 12:14

:mrgreen: :mrgreen: ty začátky, asi každá má svoje. Já nemohla jíst. Byla jsem prvních pár týdnů na lizatkach, ledové vodě s citronem nebo kole. Opravdu ledové. Taky mi pomáhali jíst to na co jsem měla zrovna chuť. Jinak ostatní jídlo jsem jedla na 3× třeba jogurt, Termix nebo 🍌. Ono to přejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1735
25.6.22 12:15

Můžeš zkusit meduňkový čaj. Mě hodně pomohl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1735
25.6.22 12:17

@Atisia když si na to vzpomenu :lol: ráno se stačilo pohnout a už jsem letěla. Snídaně a už jsem letěla. Pokus o vyčištění zubů a znovu. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12231
25.6.22 12:27

Homeopatika, ty jedine pomohly..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35789
25.6.22 12:34

Já první trimestr skoro nejedla, ono neboj, to doženeš pak :mrgreen:
Já nevím, každá je z toho překvapená, jak kdyby to bylo nějaký tajemství, že je u většiny první trimestr o blití :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
25.6.22 12:37

Blila jsem v obou těhotenstvích jak amina, hubla jsem, nejedla, snášela jsem jen hodně ledovou colu, zmrzlinu a toustovej chleba, občas namazanej. Kolem půlky těhotenství to přešlo. Švagrová ležela při každým těhotenství ve špitále na kapačkách, neudržela ani lok vody, ale sanitkou se tam fakt nevozila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
25.6.22 12:42
@Elea9 píše:
@Atisia když si na to vzpomenu :lol: ráno se stačilo pohnout a už jsem letěla. Snídaně a už jsem letěla. Pokus o vyčištění zubů a znovu. :mrgreen:

Já spíš byla přesvědčená, že k tomu mám ještě žaludeční vředy. :poblion: to se nekonalo. Nebo mi přišlo, že mám kocovinu. 4mesicem byl konec, přešlo to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3424
25.6.22 13:22

@Jani3ss Nepomohlo nic, jen to přečkat a vydržet bohužel a že jsem si užila 😖

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3054
25.6.22 13:45

Já tedy nezvracela vůbec, šoufl mi teda bylo, musela jsem naopak jist celkem často aby mi nebylo zle. Nejlepší byly chlazené banány, studené mandarinky, vodové nanuky, perlivá studená voda, coca cola a vetrove zvejkacky…a vecerela jsem obvykle pho bo 😅 ale kazda si musí najít to svoje, mne bylo nejhůř večer. Ráno jsem ještě před tim než jsem vstala z postele musela sezobnout aspoň dvě polomacenky a pak jsem teprve vstavala ☺️️😇 ale asi tohle není fakt na sanitku, pokud je ti zle a chceš se nechat prohlédnout na pohotovosti, budeš tam asi muset dojet po své ose 🤷🏼‍♀️ Nezdá se mi to jako život ohrožující stav.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10935
25.6.22 14:49

Mně zvracení budilo i v noci. A strašně se měnilo, co jsem zrovna snesla. Chvíli to byla jahodová dřeň, kompotovany broskve, jednu dobu zase čínský polívky, na to hrdá vubec nejsem. Ale paradoxně ty jsem nevyblila nikdy :) Jídlo jsem měla rozdělené na zvrací se dobře/špatně. Dlouho jsem taky nic nepřibrala a celkově jsem měla necelých 5 kg nahoře. Hodně se to zklidnilo v průběhu 6. měsíce, to už jsem měla někdy i celý den, kdy jsem nezvracela a definitivně to přešlo porodem :mrgreen: Těhotenství považuji za jednu velkou příšernou kocovinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
25.6.22 15:44
@Jani3ss píše:
Zdravím všechny,
Jsem v 6tt a musím říci, že jsem nečekala takhle na začátku, bude boj s nevolností. Zkoušela jsem snad skoro všechno lízátko GraviPop, čaj pro těhotné, ráno sníst pár piškotky než vstanu, čistý vzduch apod. Najím se jenom fakt prakticky málo a vím, že je to špatně, ale když se najím. Stejně pak zas vyleze ven a tekutiny? Nedokážu ani udržet v sobě, je vhodné zavolat sanitku nebo ještě mám přečkat? (Měla jsem i nanuka, ale i tak) :,( :,( a totéž mě pálí žáha. Prosím vaši jakkoliv radu je to mé první těhotenství

Sanitku si zavoláš ve vážnějším případě, nevolnosti k tomu nepatří ;) Pokud se to nedá zvládnout, tak ať tě někdo zaveze na gyndu. Mi bývalo na začátku hrozně zle, jedla sem pouze bílý jogurt a banán či hrozno. A muselo to být studený. Pak se to srovnalo kolem 20tt. Žáha pálila, až to třískalo dveřma a nic nezabíralo 🤷🏻‍♀️

• Citovat
  • Upravit
71
25.6.22 19:17

Ahojky, také s tím bojuji, neustálý hlad ale dostat do sebe něco nadlidský úkol. Včera mě na gynde doktorka říkala, že pokud už by to bylo špatný, tak to hlavně nehnat do extrému a nestydet a sjet do nemocnice, že by mě tam dali dokupy přes kapacky a ještě ten den nebo den druhý by mě propustili. Já už několik dní také jim jen ovoce a zeleninu, trochu zmrzliny…dnes upijim colu s ledem. No je to masakr, takže vím, jak se cítíš…drž se!!!🌹 🌷

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
26.6.22 11:11

Zdravím všechny,
Děkuji za tipy a rady, včera jsem jela k nemocnici, předepsaly mi prášek na zmírnění nebo proti zvracení, s tím mám ale počítat, že to budu furt zvracet 😅 mě jenom překvapuje kolikrát za denně pozvracim. Po návratu z nemocnice dala jsem si alespoň půlku coly z 330 ml, po doušky. Stejně to šlo ven 🤦🏻‍♀️ale všechno.
Takže cola, lízátka, čaj pro těhotné můžu rovnou zapomenout 🤦🏻‍♀️ dala jsem i nanuka, nevím jestli to šlo i ven nebo ne. 🤷🏻‍♀️ Ještě budu vyzkoušet, abych v sobě vůbec udržela nějaké živiny 🤷🏻‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí