Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Katulina77 píše:
@Velešínka3 je mi 28 roku. Špatný výsledek vyhodnotil jen počítač nevím na jaký základě to dělají samozřejmě dávám názoru doktorů ale za klid mě to stojí na tu krev zajít a na genetiku.
Určitě jdi, za ty peníze to stojí. Na výsledky se čeká tak 12 dní.
@Velešínka3 půjdu v pátek jdu na genetiku dělají to přímo tam? Když budu chtít už ten den.
@Anonymní píše:
@Velešínka3 půjdu v pátek jdu na genetiku dělají to přímo tam? Když budu chtít už ten den.
Mně to dělali přímo tam, nabídli mi to a hned vzali krev. Posílá se to někam do zahraničí, tak proto těch 12 dní na čekání.
Ahoj holky, jak se všechny mate?
Dopadly vaše příběhy šťastným koncem?
Já nyní podstupuji také IVF s PGT.
Mate zkušenost s tím, ze jste si nechaly zavést embryo sice v normě, ale s nějakou mozaikou a narodilo se vám zdravé miminko?
Můj případ : Mosaika monosomie chromosomu 6 (40 %). Mosaika parciální trisomie chromosomu 2 (2pter-2p25.1; 9 Mb; 60 %). Mosaika nezahrnuje chromosom/y z rizikové skupiny 13, 18, 21 a X.
Ja mam za sebou dvě nešťastné těhotenství, takže se bojim jako čert krize a říkám si, muzu pgt věřit?
@Velešínka3 ahoj, opravdu je možné mít NIPT na pojišťovnu? Minuly rok jsem za nej dávala 14tis.
@MaminkaELI Ahoj, já porodila 13.12. Marušku a Matěje v 36+1 ![]()
@MaminkaELI píše:
@Velešínka3 ahoj, opravdu je možné mít NIPT na pojišťovnu? Minuly rok jsem za nej dávala 14tis.
Mně to proplatila, protože jsem to měla indikované vzhledem k předchozím ZT a UPT pro VVV.
@Velešínka3 moc gratuluju! To jsou krasne zprávy! At ti dělají deticky jen radost. Zkusím se zeptat na gynde nebo v IVF centru… dekuju ![]()
Ahoj, chtěla jsem se zeptat - aktuálně podstupujeme ivf s pgta, teprve čekáme kolik embryjek vydrží, ale není mi jasné toto: embryolog řekl že v ten 5-6 den se ozvou kolik embryí ‚vydrzelo‘ a kolik je vhodných k testování. Jsem z toho teď zmatená, takže vydrží jich třeba víc, ale je možné že nedají testovat všechny, z nějakého důvodu? Co s nimi udělají, zamrazi je všechny, i ty, co by netestovali? Dekuju moc za vysvětlení… ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, chtěla jsem se zeptat - aktuálně podstupujeme ivf s pgta, teprve čekáme kolik embryjek vydrží, ale není mi jasné toto: embryolog řekl že v ten 5-6 den se ozvou kolik embryí ‚vydrzelo‘ a kolik je vhodných k testování. Jsem z toho teď zmatená, takže vydrží jich třeba víc, ale je možné že nedají testovat všechny, z nějakého důvodu? Co s nimi udělají, zamrazi je všechny, i ty, co by netestovali? Dekuju moc za vysvětlení…
Myslím, že jich vydrží např.5 a k testování budou jenom 4, protože to páté bude horší kvality, myšleno že by se nechytilo. A zmrazí jen ty, co projdou testováním.