Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mám pocit, že všechny co neotěhotněly, to kombinují ještě s něcim ![]()
@MARCELAB1979 píše:
Mám pocit, že všechny co neotěhotněly, to kombinují ještě s něcim
Je pravda, ze my to s muzem kombinovali i s prerusovanim, ne ze bych si nejak uzkostlive pocitala plodne a neplodne dny, ale cca tyden po menstruaci jsme dalsi tyden davali bacha
@MARCELAB1979 fakt nam to tech pet let vzdy fungovalo a plodne dny jsem neresila.. asi by to u vas byla velika nahoda ![]()
@MARCELAB1979 píše:je tu někdo, kdo to nekombinoval a ok?
Jsem pitoma![]()
Kamaradka a nemůžou si to vynachválit, a známá též.
Když jsme se ženou chtěli mimčo, tak po vysazení hormonální antikoncepce, byla vždy těhotná asi do měsíce. Děti máme tři a to už stačí. Píšu jen proto aby bylo jasné že s početním nemáme problém. Protože byla hormonálně úplně rozházená, rozhodla se skoncovat s HA. „Sláva, protože byla na všechny nesnesitelná a na sex jsem myslel že můžu zapomenout do konce života“. Pardon za odbočku. Teď používáme pouze PHARMATEX a funguje jak má. Žena bývá suší a on funguje i jako lubrikant, ale až moc! Moje žena se cítí uspokojená když vyvrcholím do ní. Nemyslím orgasmus, s tím pomůžu později, ale jen když takhle vyvrcholím. Jinak nechce, abych cokoli dělal a milování končí. Je mi to líto a nefér vůči ní! Problém je, že díky PHARATEXU už po krátké chvíli skoro nic, nebo vůbec nic necítím. A orál, je to hodně hořké a nepříjemné, ale co bych pro ni neudělal!
Takže, u nás proti početí funguje stoprocentně!!!
Ale!!!
Neodrazuji, třeba je to jen můj problém.
Poradili by jste některá s tímto problémem?
Tak jsem to dnes dostala. Děkuji moc všem za podporu.
Priste v týdnu ovulace ještě nějakou ochranu přidám, to jsou pak nervy..
Ahoj, trochu se bojim, jestli jsem nejasala predcasne. Dostala sem to, ale nějak se mi to nerozjelo a mam to málo. Dnes je to 16 den od ovulace, test negativní, ani duch. Ale stejně se nějak bojim.
Tak jsem objevila tuto diskuzi. Je mi 37 a další dítě nechceme. Vysadila jsem HA a už se k ní taky nechci vrátit, i když mi paní doktorka dala super přednášku, proč bych měla. Vím o pharmatexu a mám ho doma, ale ještě nezkoušela, protože jsem četla právě nežádoucí reakce jako pálení, moc vlhko, záněty atd. Ale asi budu muset. Používáme kondomy a někdy jsem z toho nervozní. Lékařka říkala, že index spolehlivosti u pharmatexu je skutečně nižší a je třeba ho kombinovat.
Ted tedy fakt nevím, kterou cestou se dát… ![]()
Je pravda, že při použití se vyskytuje téměř všude, především na manželovi:) Ale jako lubrikace funguje
žádný zánět, ani pálení, myslím, že je třeba vyzkoušet a možná v plodných dnech i raději kombinovat s jinou metodou.
ale za mně je skvělý.
Jestli máš pravidelný cyklus, tak to posichruj v plodných dnech. Za mě teda bylo vše bez problému. Co nitroděložní tělísko? Já o něm uvažovala, ale vzhledem k tomu, že do dvou let dítě chceme, tak by se mi nevyplatilo:)
Tak já sem ta co sme také vyzkoušeli a už ho do baráku nechci
ale to asi slyšet nechcete, u nás prostě nezafungoval
a ano dělali sme vše podle návodu
žádné mýdlo a tak.. každopádně nám přinesl Rozárku ![]()
U nás taky nezafungoval, jak měl.
A používali jsme správně a i s pesarem.
Ahoj, potřebovala bych radu. Je mi 18 let a rozhodla jsem se po 2 letech vysadit HA. Hledám tedy jiné řešení jak se chtánit. Až se mi srovná cyklus chtěla bych využít metodu plodných a neplodných dní vypočtenou z bazální teploty. V době neplodných dní bych chtěla používat jen samotný Pharmatex a v době plodných pharmatex + přerušovanou soulož +? femcap?. Myslíte, že je to dostatečná ochrana před otěhotněním. Miminko rozhodně neplánuji. Každopádně kdyby ochrana selhala o mimčo bych se postarat zvládla. Děkuji za odpovědi.