Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, s manželem používáme pharmatex + přerušování už 2,5 roku a zatim dobrý.
Roky jsme používali Pharmatex bez přerušování a otěhotněla jsem plánovaně.
Ja to taky rada slysim, ikdyz uprimne se bojim na ten Pharmatex spolehat uplne. takze taky s prerusovanou soulozi, zatim. Me u toho jen vadi, jak ze me pote dalsi den vytyka ta rozpustena globule no..:(
@Janouch7 píše:
Ahoj, potřebovala bych radu. Je mi 18 let a rozhodla jsem se po 2 letech vysadit HA. Hledám tedy jiné řešení jak se chtánit. Až se mi srovná cyklus chtěla bych využít metodu plodných a neplodných dní vypočtenou z bazální teploty. V době neplodných dní bych chtěla používat jen samotný Pharmatex a v době plodných pharmatex + přerušovanou soulož +? femcap?. Myslíte, že je to dostatečná ochrana před otěhotněním. Miminko rozhodně neplánuji. Každopádně kdyby ochrana selhala o mimčo bych se postarat zvládla. Děkuji za odpovědi.
Já jsem s ním otěhotněla hned druhý měsíc a po 5 dní po skončení MS. Gynekoložka tvrdila, že nechtěných otěhotnění s pomocí Pharmatexu má min. 1 měsíčně. A to není žádná doktorka, co cpe všem prášky ![]()
Holky doporucuji pesar, ze zacatku jsem o nem nechtela slyset, ale je to super, vse je o zvyku ![]()
S prerusovanym sexem a pouzitim contragelu-prirodniho mate jistotu.
Uz pouzivame pres dva roky a to me staci otrit se o panske trenky ![]()
www.beacap.com
@Káťa19 píše:
Holky doporucuji pesar, ze zacatku jsem o nem nechtela slyset, ale je to super, vse je o zvyku
S prerusovanym sexem a pouzitim contragelu-prirodniho mate jistotu.
Uz pouzivame pres dva roky a to me staci otrit se o panske trenky
www.beacap.com
Nad pesarem taky přemýšlím a furt nevim. Nevadí při styku?
Pharmatex + přerušovanou jsem používala několik let, poté co mi HA poničila zdraví. Neotěhotněla jsem, ale vždy jsem přesně dodržela používání Pharmatexu - nechat rozpustit 5min, předtím nic! a žádné mýdlo před a po, ani partner - umýt se jen čistou vodou. Za celou dobu se nikdy partnerovi nestalo, že by přerušovaná nebyla přerušovaná
. Nyní používám LadyComp (v podtstatě metoda plodné + neplodné dny), v neplodných dnech nic, v plodných pharmatex + přerušovaná. Když na LadyCompu bliká ovulace, radši ten den úplně vynecháme (i když samozřejmě nejlepší by bylo vynechat pár dní před, ale to člověk neví, kdy přesně ovu přijde). Funguje to takto hodně ženským, ale znám teda z netu i příběhy „pharmatexových mimin“. Moje gynekoložka mi řekla, že hraju ruskou ruletu a doporučila tělísko s málo hormonama, co je vhodné i pro ženy, co ještě nerodily. Já mám bohužel s HA a těmito „zaručeně bezpečnými“ věcmi bohužel tak otřesné zkušenosti, že se bojím i toho tělíska, i když by mohlo být ok. Takto fungujeme už roky a bez problému. Na druhou stranu, stále počítám s možností těhotenství, nevadilo by to vlastně, zvládli bychom to.
@Janouch7 nevadi, jsou teda dny (zalezi na fazi ms a jak je cipek nizko) kdy ho manzel lehce citi, ale jen vyjimecne a nicemu to nevadi ![]()
@NInaL. píše:
Pharmatex + přerušovanou jsem používala několik let, poté co mi HA poničila zdraví. Neotěhotněla jsem, ale vždy jsem přesně dodržela používání Pharmatexu - nechat rozpustit 5min, předtím nic! a žádné mýdlo před a po, ani partner - umýt se jen čistou vodou. Za celou dobu se nikdy partnerovi nestalo, že by přerušovaná nebyla přerušovaná. Nyní používám LadyComp (v podtstatě metoda plodné + neplodné dny), v neplodných dnech nic, v plodných pharmatex + přerušovaná. Když na LadyCompu bliká ovulace, radši ten den úplně vynecháme (i když samozřejmě nejlepší by bylo vynechat pár dní před, ale to člověk neví, kdy přesně ovu přijde). Funguje to takto hodně ženským, ale znám teda z netu i příběhy „pharmatexových mimin“. Moje gynekoložka mi řekla, že hraju ruskou ruletu a doporučila tělísko s málo hormonama, co je vhodné i pro ženy, co ještě nerodily. Já mám bohužel s HA a těmito „zaručeně bezpečnými“ věcmi bohužel tak otřesné zkušenosti, že se bojím i toho tělíska, i když by mohlo být ok. Takto fungujeme už roky a bez problému. Na druhou stranu, stále počítám s možností těhotenství, nevadilo by to vlastně, zvládli bychom to.
Já jsem si taky nedavno pořídila Pearly (nízkonákladovou verzi LadyComp) a doufám, že bude tak spolehlivá, jak tvrdí. Jak jsi s Lady Compem spokojená ty? Nemáš strach v neplodných (zelených) dnech souložit bez ochrany?
A právě teď řeším, co by bylo nejvhodnějších v červených (plodných dnech). Přemyšlím právě o pharmatexu. Tak ještě uvidím, jestli někdo nedoporučí ještě něco spolehlivějšího ![]()
@Káťa19 píše:
@Janouch7 nevadi, jsou teda dny (zalezi na fazi ms a jak je cipek nizko) kdy ho manzel lehce citi, ale jen vyjimecne a nicemu to nevadi
Děkuji moc za odpověď, ještě pouvažuji, ale asi do toho půjdu, jen pharmatexu se mi věřit nechce. ![]()
@Janouch7 ja mam ale jeste ten typ femcup, ten ma takove vystrcene poutko, tenhle (odkaz vyse) je novy a vyvinuty v Cr, priste jdu rozhodne do nej, poutko tam neni. Procti si ten web
k tomu pesaru by ti uz stacil prirodni contragel a v plodnych dnech to muzes jeste pojistit prerusenim
@Káťa19 web už jsem si pročetla, vypadá dobře, jen ještě není v prodeji, tak buď počkám nebo pořídim femcup s poutkem. Ale už jsem rozhodlá, že pesar určitě pořídim.
@Janouch7 Jsem hodně spokojená a v zelených dnech se vůbec nebojíme. Má určitě vliv i to, že těhotenství by bylo víceméně ok, nic by se nestalo. Taky mám celkem pravidelné cykly.
@Janouch7 fakt
ja vim, ze uz mel byt v prodeji, asi se jim to nekde zaseklo
Ahoj, taky jsem vysadila antikoncepci a hledala něco jiného. S přítelem používáme pharmatex a přerušovanou soulož, někdy se nám ani krém dávat nechce. Máme to tak od srpna, sice spolu kvůli vztahu na dálku nespíme tolik, ale zatím je to všecko v pohodě, takže myslím, že by ti to mělo stačit