Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@edi1812 píše:
Děkuji všem za příspěvky.
@Elenloth Díky za názor, to jsem ráda, že někdo píše o plodných dnech jako možnosti doplňkové ochrany, já totiž o tom vážně uvažuju, že bych kombinovala ten Pharmatex s výpočtem plodných dnů a mimo plodné dny bych se spolehla jen na Pharmatex…
Tak s tímto souhlasím, ze začátku jsme taky při plodných dnech pro jistotu přerušovali, ale pak ne (získala jsem v pharmatex větší důvěru), ale musím doplnit, že kdybych náhodou otěhotněla, měli jsme jasno, že by to až tak nevadilo.
@edi1812 píše:
@Elenloth Díky, mám taky jakýsi vnitřní pocit, že ty oleje by nemusely až tak vadit. Píšeš, že se máme podívat ještě po jiné ochraně než je Pharmatex… Ale co?? Nitroděložní tělísko nechci, hormony v jakékoli podobě nechci, sterilizaci nechci, kondom nechci, přerušovanou soulož jako metodu ochrany neberu… Tak co???Moc ráda si nechám poradit, chci mít opravdu téměř 100% jistotu, že se nic (=početí) nestane. Díky moc.Příspěvek upraven 27.04.16 v 23:34
Já od loňského května používala Caya diaphragmu. Před tím jsme používali pharmatex. Obojí u nás fungovalo spolehlivě, diaphragma mi více vyhovovala (vyhovovala nejlépe z možností kondom, pharmatex, caya; hormony a tělísko nechci). Také mi trochu vadilo, že pharmatex je hodně chemický. Caya se zavádí jednoduše, jen je potřeba po zavedení zkontrolovat, že překrývá děložní čípek. Teď od března jsem začala měřit bazální teplotu a používáme symptotermální metodu. Chápu, že není pro každého, ale já jsem k tomu tak nějak došla. Myslím, že symptotermální metoda může být pro lidi, kteří se případného otěhotnění fakt bojí, vhodný doplněk k jiné formě antikoncepce. Aby věděli, ve kterých dnech si dát fakt pozor a jistit to ještě jiným druhem ochrany a kdy se bát nemusí a mohou použít jen jeden druh.
Nedočítala jsem vše a teď vidím, že plodné a neplodné dny jako doplnění ochrany tu bylo zmíněno
.
Hezký večer, holky,
Potřebuji se zeptat. Dva měsíce používáme Pharmatex. Vše dodrzuji, i dnes jsem použila po styku pouze čistou vodu ale umyla jsem si ve sprše vlasy. Nejsem si jistá, zda jsem něco nepokazila.
Děkuji.
Ne nezkazila, to opravdu ne. Nepoužívat mýdlo na intimní partie, vlasy fakt neva ![]()
@Kotatko03 Děkuju moc, neboť co si jeden přečte na netu, byla jsem z toho mírně vystrašená. Takže vlasy ok
ufff.
@Kotatko03 Mohu mít na Tebe ještě jeden dotaz, opravdu funguje i v době okolo ovulace. To mám dotazy.
@Anonymní píše:
@Kotatko03 Mohu mít na Tebe ještě jeden dotaz, opravdu funguje i v době okolo ovulace. To mám dotazy.
My ho zezačátku používali pořád (během celého cyklu), později pak jenom +/- 5 dní před a po ovulaci a neotěhotněla jsem ![]()
@Kotatko03 píše:
My ho zezačátku používali pořád (během celého cyklu), později pak jenom +/- 5 dní před a po ovulaci a neotěhotněla jsem
Mohla bych se Tě, Kotatko, tedy zeptat resp. si ujasnit konkrétní detaily, jestli to nevadí… V době ovulace a +-5 dní před a po ovulaci používáte jako ochranu POUZE Pharmatex. A v době mimo ovulaci +-5 dní před a po jste zcela BEZ JAKÉKOLI OCHRANY. Pochopila jsem to tak správně?? Pokud je tomu tak, mohla bych se zeptat, jak dlouho už toto u Vás funguje? My bychom chtěli něco takového doma zavést, ale nejsem si jistá, tak budu ráda za dobré zkušenosti někoho jiného. Děkuji moc.
Ahojte
chci se zeptat po pročtení používání Pharmatexu a kolik už otěhotnělo. Tak co si myslíte o spolehlivosti když použití Pharma globule + kondom a ke styku došlo týden před menses. Já mýdlo nepoužila ale fakt nevím zda ho nepoužil chlap před.. to jsem nějak neřešila a neptala se zda si ho umýval mýdlem
. Ale ikdyby se umyl mýdlem tak měl stejně kondom tak to snad nevadí nebo??..
Díky za názory
@Kotatko03 a je v poriadku ak som sa osprchovala 8 hodín po použití pharmatexu? Neumyla som si však intímne partie mydlom. Len som umyla ruky, vrch brucha a nohy od kolien dole. A tiež je v pohode ak sa sprchujem a následne o cca 8-9 hodín mam styk a znova použijem pharmatex?