Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj Všem.
Syn si včera pichnul párátko do dlaně. ![]()
Vůbec nechápu jak se mu to povedlo…Nicméně dneska se probudil, že ho ta ruka bolí. Ted říká že sama od sebe ho neboli jen při zmáčknutí trochu…Má tam červený flek. Natekle že by to měl mi nepřijde…A když jakoby tu kůži kolem vpichu napne tak to zarudnutí zmizí a kůže zbělá. Vpich samozřejmě zůstává vidět.
Měla jsem strach že zánětu jelikož já ho jednou měla (z říznutí teda),ale říkám si, že kdyby to měl být zánět tak to zarudnutí po napnutí kůže nezmizí…
Nicméně mám doma Ichtoxyl(černou mast) tak přemýšlím, že mu to tím namažu a prelepim…
Nebo máte někdo zkušenost s něčím jiným?
Děkuji.
Když si způsobil zranění tak je naprosto normální že to nějaký čas boli aniž by tam byl zánět..já jsem predevcirem spadla dlani na roh skříňky a mám tam malou ranku a když si to zmáčknu, světe div se, bolí to… ![]()
striklanbych to desinfekci..naplast bych tam nedavala a jen kontrolovala
Já myslím, že to je jen podrážděné. Trošku zhmožděný sval od toho píchnutí. Nedráždila bych to neustálým ohmatáváním, možná bych to občas namaza nějakou chladivou mastí, nebo si sem tam podržela studenou skleničku. Myslím, že za dva nebo tři dny to zabarvení bude pryč. Ale na zmáčknutí to bude citlivější možná trochu dýl. Víc bych to řešila jen kdyby se to zhoršovalo…
Já vím, že je normální, že to bolí..Kord na té dlani, přece jen je tam ta kůže hodně tenká.. Spíš mi to vyděsilo trochu ráno když říkal že ho bolí celá ruka…Ale to už ho teď nebolí…Tak mi jen zajímalo, jeslti máte nějaké zkušenosti s nějakým mazáním ![]()
Asi si s tím párátkem hrál. Láká k hraní.
Potřela bych opakovaně kalciovou mastí. Mám s ní dobré zkušenosti. Málem jsem si uřízla prst o psí hřeben. Je fakt ostrý a byla jsem neopatrná. Mast hezky hojila. Jinak teda syna poučit, ať si dává bacha. Ruka se zahojí. Oko by byl větší průšvih.
Ahoj
, jako dcera zdravotní sestry radím skočit do lékárny pro Novikov (tekutý obvaz urychlující hojení, zelená vodička) a napatlat (po natření místo ztvrdne, ale dlaň se hodně námáhá, takže praskliny přetírat). Bude to štípat, ale je to za mě nej varianta. Může si dál hrát a nic se mu tam nedostane. Synovi patlu Novikov na každou větší odřeninu. Po těch letech mi to už i voní (je to cítit jako klasická dezinfekce)
… Můžeš mu to trochu zpříjemnit - mamka mi ten Novikov natřela třeba do tvaru srdíčka a pak mi na něj dávala pusinky - já synovi maluju autíčka a s pusinkou troubím ![]()
Ja bych to na noc namázla tím Ichtoxilem, a přelepila náplastí. Pokud se mu snad kousek párátka odštípl a zůstal pod kůží, černá mast ho pomůže vytahnout ven.
Nemá tam třísku? Ta by případně, jestli není vidět, mohla sama vyhnisat
@Imiška94 To je takový to co dávají i v nemocnici???
Syn když si rozsekl čelo tak mu to tím protřeli… ![]()
Ono naštěstí jako ten vpich je malinkej, mě trochu vyděsil ten flek kolem ale je fakt že je to podrážděné a kord na dlani…No snažím se mu teď říkat ať tu dlaň šetří…
A moc jí nenamaha ať se to zahojí rychleji…I když jako na potvoru je to pravá… ![]()
@Taktinevím To si nemyslím…Hlavně si myslím, že by ho to tam i pichalo při přejetí..Tak k tomu by mohla pomoct i ta černá mast ne?
Kdyby náhodou
Jedna z největších malicherností, co jsem v rámci chirurgie ruky viděla.
Klid, nechte té ruce klid. Nema zhmožděný sval, ani třísku, ani infekci, Masti jsou všechny k ničemu: jen klid, ruku nenamáhat a max chladit, za pár dnů si synek na poranění ani nevzpomene.
Když si člověk zapíchne třísku, taky to zrudne a bolí to. Nic bych s tím nedělala. Maximálně bych pohmatem zjistila, jestli tam kousek nezustal a pokud ne, neřešila bych to. Je to prkotina.
@Vaha1991 píše: Více
Mohla tam tříska zůstat. Černou mastí určitě nic nezkazíš. Na noc hojně namažte a přelepte náplastí.
Pokud tam něco zůstalo, tak to ichtoxyl pomůže vytahnout.
Všem děkuji za reakce…
No já vím, že pro někoho to může být směšný příspěvek… Nicméně dle vlastní zkušenosti vím, že i z takové „prkotiny“ může být docela velká nepříjemnost…U sebe jsem reagovala pozdě…
Tak proto jsem se zeptala.
Ještě jednou všem děkuji a přeji hezký zbytek nedele
.