Pilulka nebo miniinterupce Kladno

Anonymní
21.8.16 08:17

Pilulka nebo miniinterupce Kladno

Dobré ráno ženy,
bohužel jsem se dostala do situace kdy tady musím řešit otázku miniinterupce či potratové pilulky. Včera jsem zjistila že jsem těhotná. Selhala antikoncepce :? Máme dvě zdravé děti a třetí nechceme. Chlap to chce řešit radikálně - pravděpodobně vasektomií. Ale to je teď jedno, teď musím vyřešit tuto situaci.. a přemýšlím nad těmito možnostmi.. nevím co je „šetrnější“.. Taky by mě zajímalo kolik tyto výkony stojí v Kladenské nemocnici. Těhotná musím být max 3 týdny, měla jsem 4 dny zpoždění a test ukázal hned dvě čárky :?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2527
21.8.16 08:27

Nebylo by nejlepší zavolat si přímo na konkrétní oddělení nemocnice? A to je přesně ten důvod, proč já neberu antikoncepci. Je to totiž uuuplne zbytečné. Tady na emiminu se totiž člověk dozví, že všechna nechtěná početí jsou přes antikoncepci. Asi by se měl na krabičkách upravit údaj..možnost selhání 99.9%

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.8.16 08:33

Mě teď ani nejde o to vyloženě zjistit cenu, teď mě spíš zajím zkušenost s potratovou pilulkou nebo miniinterupcí :think: Vím že je oboje hnus :,( pilulky se bojim - co to udělá s mým tělem.. jestli není fakt lepší jít „pod kudlu“

• Citovat
  • Upravit
5108
21.8.16 08:42

Já bych nevolila ani jedno, taky čekám třetí dítě, přišlo taky neplánovaně, ja teda antikoncepci neberu, ani jsme se nijak nechránili, protoze byla velmi malá sance, že bych mohla z lékařského hlediska otěhotnět a když jsem to zjistila, byl to celkem šok pro všechny, ale ani mě nenapadlo jiné řešení než, že budem mít dalšího prcka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.8.16 09:01

pilulka

Dobry den, nejsem si jista, ale myslim, zd pilulku je m9znd uzit do 3 dnu od neplanovaneho poceti. Tedy pokud myslite tu co ja. Ja jinou neznam. Uzila jsem ji jednou, po SC, kdy nam selhala ochrana a za sebe musim rict, ze uz bych to vicekrat neudelala. Bylo mi strasne zle. Ale asi to na kazdeho taky pusobi jinak :nevim:

• Citovat
  • Upravit
21546
21.8.16 09:06

Zakladatelko, toto by chtělo asi probrat rovnou s doktorem. Ono miniinterupce bude rychlejší, ale máš tam zátěž těla v podobě narkozy. Já jsem tento rychlý zákrok absolvovala po samovolném potratu (kyretáž na dočištění), pro mě ta narkoza nebyla až tak strašná. U pilulky se sice vyhneš negativu narkozy, ale zase to je velký hormonální koktejl a řekla bych, že ten průběh bude delší. Zase je to šetrnější pro tělo a dělohu než miniinterupce. Řekla bych, že v konečném efektu budou pozitiva a negativa vyrovnaná. Kdybych plánovala další dítě, šla bych do pilulky. Pokud bych další dítě nechtěla, zvolila bych miinterupci, protože je to pocitově „rychlejší zákrok“ a člověk se probudí a je vše vyřešeno (teda zní to strašně, to si uvědomuju..).
A počítej, že se to tu na tebe sesype, že chceš tak radikální řešení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21546
21.8.16 09:07
@Anonymní píše:
Dobry den, nejsem si jista, ale myslim, zd pilulku je m9znd uzit do 3 dnu od neplanovaneho poceti. Tedy pokud myslite tu co ja. Ja jinou neznam. Uzila jsem ji jednou, po SC, kdy nam selhala ochrana a za sebe musim rict, ze uz bych to vicekrat neudelala. Bylo mi strasne zle. Ale asi to na kazdeho taky pusobi jinak :nevim:

tohle je jiná pilulka. Nyní je na trhu pilulka, která nahrazuje miniinterupci místo chirurgického zákroku. Je to relativní novinka, cca rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
21.8.16 09:11
@Anonymní píše:
Dobry den, nejsem si jista, ale myslim, zd pilulku je m9znd uzit do 3 dnu od neplanovaneho poceti. Tedy pokud myslite tu co ja. Ja jinou neznam. Uzila jsem ji jednou, po SC, kdy nam selhala ochrana a za sebe musim rict, ze uz bych to vicekrat neudelala. Bylo mi strasne zle. Ale asi to na kazdeho taky pusobi jinak :nevim:

pleteš si potratovou pilulku a postkoitální antikoncepci.
Já osobně bych asi volila miniinterupci, přijde mi pro tělo a psychiku šetrnější, rychlejší. Pilulka je prý mazec a stejně ak kolikrát musí ženská na dočištění pod narkozu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15477
21.8.16 09:12

Kolik to stojí netuším, nikdy jsem na tom nebyla, ale podle toho co jsem slyšela od známé, která zkusila tu pilulku, tak to byly jatka a prý do pilulky by už nešla. Dlouho to všechno trvá, několik dní hospitalizace v nemocnici, navíc se nemusí odloučit vše, takže pak stejně musíš na nějaké dočištění… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.8.16 09:17

@nozu děkuji moc za názor.. čekám že některé ženy začnou řešit že by si třetí nechali. Chodím sem léta a řešila tu před 7 let své první těhotenství, pak druhé.. to byli plánované děti. Ale třetí NECHCEME. Chlap mě nenutí k ničemu, nechává rozhodnutí na mě. Ale já vím že třetí ne..
Asi zvolím tu miniinterupci. Z té pilule má strach co to s mým tělem udělá. Když o ní tak čtu.. :think:

• Citovat
  • Upravit
25179
21.8.16 09:33
@LennaZS píše:
Nebylo by nejlepší zavolat si přímo na konkrétní oddělení nemocnice?A to je přesně ten důvod, proč já neberu antikoncepci. Je to totiž uuuplne zbytečné. Tady na emiminu se totiž člověk dozví, že všechna nechtěná početí jsou přes antikoncepci. Asi by se měl na krabičkách upravit údaj..možnost selhání 99.9%

Tak tak…skoro by mě napadlo doporučit všem snažilkám, aby začaly brát HA :think: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.8.16 09:36

Zlatko, právě z důvodu, že třetí nechceme, tak já mám nehormonalni telisko a v období plodných dnů navíc prerusujeme. Podržte si taky antikoncepci z obou stran, já bych taky nikdy neriskovala selhání :kytka:

• Citovat
  • Upravit
463
21.8.16 09:43
@Anonymní píše:
Dobré ráno ženy,
bohužel jsem se dostala do situace kdy tady musím řešit otázku miniinterupce či potratové pilulky. Včera jsem zjistila že jsem těhotná. Selhala antikoncepce :? Máme dvě zdravé děti a třetí nechceme. Chlap to chce řešit radikálně - pravděpodobně vasektomií. Ale to je teď jedno, teď musím vyřešit tuto situaci.. a přemýšlím nad těmito možnostmi.. nevím co je „šetrnější“.. Taky by mě zajímalo kolik tyto výkony stojí v Kladenské nemocnici. Těhotná musím být max 3 týdny, měla jsem 4 dny zpoždění a test ukázal hned dvě čárky :?

Ahoj, asi před půl rokem jsem byla v podobné situaci-rozhodnutá jsem byla hned pro pilulku-chtěla jsem si to prožít doma, bez pobytu v nemocnici. Rozhodovala jsem se mezi Kladnem a Slaným, nakonec pro Slaný(menší nemocnice a nebyla nutná předoperační vyšetření jako na Kladně). Žádné komplikace nebyly, jen jsem byla zakočena velkým náhlým krvácením při nutném hodinovém čekáním v nemocnici při třetí pilulce-více info dřívější diskuse https://www.emimino.cz/…rada-224444/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
21.8.16 09:52

Setrne pro koho, tebe nebo dite?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8854
21.8.16 10:12

@zuzouš snad má právo v dnešní době si rozhodnout kolik chce dětí…nebo ne? Já mám taky dvě a třetí nechci ani omylem. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová