Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Takže jestli chceš třeba testovat na plicní chlamydie, tak já bych si našla na netu jejich web, a tam si podle zkušeností ostatních našla osvíceného lékaře. Ušetříš si plno času a nervů. dej si do vyhledávače „plicní chlamydie diskuse“ a tam se už zorientuješ, pro některé doktory to totiž ani neexistuje - za „nich na škole to nebylo“…
NO nic, nerada nato vzpomínám
@Poustevnice tak děkuji.
Já prostě každé ráno vstanu a cítím, jak mi jezdí hlen nahoře v pravo, občas je to i slyšet, vrzání, tak se nutím ke kašli a pak už ok a celý den nic, pak večer trochu a zase ráno…
A proto je mi prostě furt divný, že poslech čistý, CRP nízké…
A mohu si nějakým chronickým zánětem způsobit astma? Víceméně rok bojujeme všichni v rodině se zahleněním, vysmrkávání, vykašlávání, střídají se ta období, kdy je to lepší, kdy horší.
A jelikož slyším pískot při HLUBOKÉM nádechu, tak mě ještě napadlo, jestli mi nemůže začínat toto.
Furt někde vzadu cítím hleny (v lednu RTG dutin vč těch plic ok)…A ted zase při tom nádechu cítím, jak mi to tam u průdušnice jezdí…ráno opět asi 4 kapesníky…Bylo by to možné?
Ahoj obnovuji diskuzi.
Dcera 6 let včera přišla ze školy s tím, že ji bolí břicho. Dnes byla doma. Celý den v pohodě, akorát nechtěla moc jíst. Odpoledne začala kašlat (vlhký kašel) a teď leží a píská a chrčí jí na průduškách. Břicho prý pořád bolí. Teplota 37,7. Usla kolem 17.hod a spala do 22, teď je vzhůru, rozmrzelá, chce se tulit.
Já jsem měla minulý týden virózu - jen bolest hlavy, kloubů, únava, pocení. Trvala 4 dny. Může to být stejná viróza? Je třeba v tuto chvíli k lékaři? Mám pro ni sinupret. Je astmatik, v minulosti užívala inhalační kortikoidy, ted je od jara bez nich.
@Anonymní píše: Více
Vzhledem k tomu, že je před víkendem, zašla bych s ní k dětské na poslech.
Taky bych zašla dnes k lékaři kvůli víkendu.
Kolikrát jsem nešla a pak v sobotu či nedeli letěla na pohotovost a vždycky antibiotika ![]()
Zažádala bych si o kontrolu na alergologii může to být začínající astma..možná bude muset obnovit kortikoidy..
@Al35 Ahoj, díky, byli jsme u pediatry. Poslechla ji a říkala, že ty průdušky jsou opravdu dost chycené yale vzhledem k tomu, že to má teprve 2. den a teplota se drží pod 38, antibiotikum zatim dávat nebude. Překvapilo mě, že ani neudělala CRP, to moje lékařka vždycky dělá při jakémkoliv podezření na infekci. Takže vlastně nic nového, máme odpočívat a čekat, jak se to vyvine dál ![]()
@Anonymní píše: Více
Ja bych si ty antibiotika nechala napsat a mohla jsi je začít dávat o vikendu kdyby se zhoršila některé děti vysoké horečky někdy nemají..obzvlášť když ji nedelala crp kdyby se ti nezdála jeďte na pohotovost.. z tohodle se sama fakt asi nevyhrabe.. držím pěsti
@Al35 Ono je to těžko říct. Odpoledne byla skoro dobrá, běhala po bytě a šli jsme na chvíli i před barák. Večer teda moc nechtěla jíst, ale půl talíře polívky si nakonec dala. Vypila za den tak dva litry čaje, měla hodně žízeň. Teplota mezi 37 a 37,4. Kolem půl deváté usla a teď se uvidí, co přinese noc.
@Al35 u naší doktorky to nefunguje tak, že bych jí diktovala co má napsat. Rozhoduje ona, max dá na výběr z variant. Já bych si třeba netroufla dát bez CRP antibiotikum, když jsem já sama měla před pár dny podobné potíže a s největší pravděpodobností to byla jen viróza (během asi 4 dnů jsem se sama uzdravila). Ideál by bylo za mě CRP.
U nás se Crp platí, takže je tohle většinou na mě. Bohužel už se mi i stalo, že ve čtvrtek nebylo skoro nic, odpovídající viróza a o víkendu na pohotovosti pomalu 100.
U nás to stojí 100,–
Tak držím palce ať se to nezhorší ![]()
@lucynka25 Tak doufám, že se to nevyvíjí špatně, snad jsem to nezakřikla. Celé dopoledne si hrála na zahradě u babičky, po obědě přišla únava, tak si dala šlofíka a odpoledne sice trochu kašlala, ale žádná hrůza. Jediné co mě trošku zaráží je, že pořád nemá moc chuť k jídlu a je celkově víc uplakaná než obvykle. Tak snad už se nic nerozjede.