Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
eshta píše:
bin díkyyyy moc![]()
určo zkusím
zkus a dej vědět, jak to dopadlo ![]()
Bin píše:Enoulik píše:rozhodně bez prášku do pečiva…když se to dobře vyšlehá, krásně naběhne a je mňam. a taky dělávám šlehačkový krémy…ze 40% smetany…svařená den předem a druhej den vyšlehaná s další smetanou…dávám do ní bílou čokoládu a v létě lesní ovoce…mňááám!
ořechový nedělám, jenom tu klasiku, my jsme na šlehačkové dorty, ty krémové nikdo u nás nejí
vyzkouším tyto receptíky. Nechápu proč někde uvádějí s práškem a někde ne…
Bin, kde bereš takhle tučnou smetanu? Já chci taky ten krém jak jsi psala ![]()
ta smetana se prodává normálně v obchodě, je červená v kelímku a myslím, že ji vyrábí Kunín.
bin, taky vyzkouším, ty recepty zní výborně. Akorát my nemáme rádi bílou čokošku, nemáš tam jinej recept na šlehačkový krém
![]()
MMartina1 píše:
bin, taky vyzkouším, ty recepty zní výborně. Akorát my nemáme rádi bílou čokošku, nemáš tam jinej recept na šlehačkový krém![]()
normálně se do toho dává vysokoprocentní tmavá čokoláda, ale manžel to nerad, tak dávám bílou…takže zkuz z tmavé ![]()
taky používám šlehačku de luxe, je mňam. Ten krém s čokoládou vyzkouším taky, vypadá že bude moc dobrý ![]()
tenhle krém je výbornej, ale hlavně jednoduchej…mám od tý kámošky i jiný recepty na dobrý dortíky i třeba pravej sacher…ale ty krémy pak nebejvaj tak jednoduchý…i co se týče shánění surovin ![]()
a bin zeptám se možná hloupě, ale korpus rozkrojíš, slepíš krémem a zbytek krému namažeš nahoru nebo jak zdobíš?
![]()
eshta píše:
a bin zeptám se možná hloupě, ale korpus rozkrojíš, slepíš krémem a zbytek krému namažeš nahoru nebo jak zdobíš?![]()
jojo…rozkrojím, pomažu krémem a nafrkám tam ovoce svařený s cukrem…to kupuju mražený a rovnou ho frknu nerozmražený do hrnce, pocukruju a vařím tak dlouho, než se vyvaří tekutina a zbyde to zkaramelizovaný ovoce…přiklopím a dort pomažu celej kolem dokola a navrchu zbylým krémem a navrch nahážu ovoce už čerstvý - maliny, borůvky, ostružiny a když se to lehce pocukruje, tak to vypadá báječně…mažu to tak halabala…dort vypadá jakoby neupraveně… ![]()
bin, já to musím shrnout, jinak jsem z toho magor
. Takže den předem svaříš šlehačku (ať je to s jakoukoliv čokoládou) a druhý den ji vyšleháš ještě s jednou šlehačkou? ![]()
MMartina1 píše:
bin, já to musím shrnout, jinak jsem z toho magor![]()
. Takže den předem svaříš šlehačku (ať je to s jakoukoliv čokoládou) a druhý den ji vyšleháš ještě s jednou šlehačkou?
přesně tak…večer si svařím…já většinou 2 ty šlehačky, vyšlehám z rozpuštěnou čokoškou a dám chladit na noc do lednice. druhej den do toho zašlehám další 2-3 smetany…dle toho, kolik chci krému…zašlehám vždy jednu…uvidím, kolik toho je a pak další…postupně…snad je to srozumitelný…na to, že jsem kdysi dělávala metodiky postupů v práci to nevypadá…mám mateřstvím změklej mozek, tak se omlouvám, že je to tak zmatený ![]()
bin - dík moc, chápu to naprosto přesně
. A kdyby se ti chtělo hodit ještě nějaký mňamózní recept do placu, tak bych ti byla moooc vděčná. Hele, o víkendu jdu do toho
![]()
MMartina1 píše:
bin - dík moc, chápu to naprosto přesně. A kdyby se ti chtělo hodit ještě nějaký mňamózní recept do placu, tak bych ti byla moooc vděčná. Hele, o víkendu jdu do toho
![]()
po ruce budu mít jen ten sacher…jestli máš zájem…ostatní pohledám a pošlu do SZ..mám od tý kámošky ofocený recepty z těch kurzů…jo a taky mám naprosto jedinečnej recept na mrkvovej dort…sice je s tím trochu patlačka, ale stojí zato…