Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
holky sepíšu a pošlu, jen mi dejte čas…naše dvojčata mě docela zaměstnávají, ale jak ulehnou, tak to snad dám do kupy ![]()
Marti - bílou čokošku kupuju obyč schogetten…za jedno je levná a za druhý už je na kostičky, tak se dobře rozpouští..
hele…pošlu Ti i ten mrkváč…musím říct, že ho oceňujou zejména muži…prý je to oblíbený recept Arnolda Schwarzenegera a mrkev v tom určitě není cítit…jsou v tom i ořechy a ananas a navrchu krém z tvarohu, másla a praženýho kokosu…je tak šťavnatej a tak dobrej…uvidíš, třeba se ujme…nesmíš říkat z čeho to je
Bin píše:
přesně tak…večer si svařím…já většinou 2 ty šlehačky, vyšlehám z rozpuštěnou čokoškou a dám chladit na noc do lednice. druhej den do toho zašlehám další 2-3 smetany…dle toho, kolik chci krému…zašlehám vždy jednu…uvidím, kolik toho je a pak další…postupně…
já jsem trochu trubka takže: svařit šlehačku + rozpustit čokoládu a toto jenom smíchat nebo vyšlehat do krému?
Bin, ty dortíky vypadaj naprosto úžasně. O víkendu budu taky zkoušet
Teda jestli mě ho mrňous nechá udělat. Roste mu zub tak je protiva, ale bude si s ním muset užít tatínek, protože na ten dort mám strašnou chuť
Můžu poprosit taky o receptíky na další dortíky
děkuju ![]()
Enoulik píše:Bin píše:já jsem trochu trubka takže: svařit šlehačku + rozpustit čokoládu a toto jenom smíchat nebo vyšlehat do krému?
přesně tak…večer si svařím…já většinou 2 ty šlehačky, vyšlehám z rozpuštěnou čokoškou a dám chladit na noc do lednice. druhej den do toho zašlehám další 2-3 smetany…dle toho, kolik chci krému…zašlehám vždy jednu…uvidím, kolik toho je a pak další…postupně…
zašleháš to dohromoda…ale jak je to teplý…nebude to krém, ale jen taková emulze…nelekej se, že to bude řídký…po schladnutí druhej den s toho našleháš tuhej šlehačkovej krém ![]()
lucenka píše:
Bin, ty dortíky vypadaj naprosto úžasně. O víkendu budu taky zkoušetTeda jestli mě ho mrňous nechá udělat. Roste mu zub tak je protiva, ale bude si s ním muset užít tatínek, protože na ten dort mám strašnou chuť
Můžu poprosit taky o receptíky na další dortíky
děkuju
holkám teď vylezly každej dva zuby…tak ty prořvaný dny mám ještě v živé paměti…ale to snad zvládneš, kdžy tatínek pomůže ![]()
Baby, tohle je super pohodová diskuse, dlouho jsem na takovou nenarazila. Hold u jídla se vždycky uklidním
.
Ty zuby, přeju Vám ať to máte rychle za sebou. U nás před týdnem vylezly 4 nahoře naráz a už je zase protivnej a honí si prsty v puse, já se asi picnu
.
Mažu do obchodu pro ingredience.
čau holky, tak jsem to piškotové těsto a hlavně ten krém z bílé čokolády a šlehačky od Bin vyzkoušela a musím říct, že je to famózní
. Krém je strašně lehkej, máte pocit, že vůbec nic těžkýho nejíte, přitom jsem do toho narvala 4 šlehačky 40 % a 3 bílé čokolády.
. Chce to samozřejmě, aby se krém do druhého dne rozležel. Jo a ten krém výborně drží, zdobila jsem zdobičkou a super.
no ježíš Bin, fakt super. Piškot mi trošku klesl, ale to mi dělá každé piškotové těsto, tak mi to přijde normální
, ale jestli není, tak mě klidně zdrbej, že dělám něco špatně
![]()
taky se mi to stává…zjistila jsem, že záležína kvalitě mouky …na tyhle věcikupuju radši dražší a kvalitnější, než na obyč bábovku
jednou mi doslova přetekl z formy, jak byl vysokej…jsem mohla rozříznout na 3× ![]()
Tak mrňou už má zub venku, takže jsme taky vyzkoušeli ten dortík s bílou čokoládou a strašně moc nám chutnal
Už se těším na zkoušení dalších ![]()
Naprosto jednoduchý způsob upečení dobrého piškotového těsta je ( podotýkám bez vážení ):Na jedno vejce jedna polévková (vrchovatá) lžíce mouky a jedna polévková lžíce (opět vrchovatá) moučkového cukru. Vejce a cukr ušleháme do pěny a potom opatrně již bez šlehání postupně zapracujeme mouku. Vlijeme do vysypané formy ( doporučuji formu vysypanou strouhankou - je to chuťově lepší) a pomalu pečeme na 180 stupních C. První půl hodinku neotvírám, potom těsto zkouším špejlí jestli je už hotové(pokud se nelepí na špejli) je upečené. Ještě jedna připomínka - těsto dávejte jen do rozpálené trouby. Při přípravě těsta již zapínejte troubu - těsto nesmí stát. Dobrou chuť. : ![]()
draguletka píše:
Naprosto jednoduchý způsob upečení dobrého piškotového těsta je ( podotýkám bez vážení ):Na jedno vejce jedna polévková (vrchovatá) lžíce mouky a jedna polévková lžíce (opět vrchovatá) moučkového cukru. Vejce a cukr ušleháme do pěny a potom opatrně již bez šlehání postupně zapracujeme mouku. Vlijeme do vysypané formy ( doporučuji formu vysypanou strouhankou - je to chuťově lepší) a pomalu pečeme na 180 stupních C. První půl hodinku neotvírám, potom těsto zkouším špejlí jestli je už hotové(pokud se nelepí na špejli) je upečené. Ještě jedna připomínka - těsto dávejte jen do rozpálené trouby. Při přípravě těsta již zapínejte troubu - těsto nesmí stát. Dobrou chuť. :
Používejte pouze polohrubou mouku!
A kde je tuk nebo olej? Proto se asi drolí a je vysušeny ne? ![]()
Moje babička dává vždycky a nikdy mi to jako bábovka nepřišlo. No ale jak myslíte, mě se ještě nikdy nestalo aby mi nevyšel. Hodně štěstí ![]()