Směs pro přípravu domácí zmrzliny

1452
24.5.11 11:10

Směs pro přípravu domácí zmrzliny

Dobrý den všem,
prosím o radu. uvažuji o koupi zmrzlinovače, a natrefila jsem na hotové směsi pro výrobu domácí zmrzliny. Chci se zeptat, jestli je použití těchto směsí možné i bez zmrzlinovače? V popisu se píše:

Příprava: jeden kilogram zmrzlinové směsi se zředí v poměru 1 : 2 - 2,5 l studené vody. Směs se rozmíchá, přecedí a nalije do výrobníku zmrzliny - je to velice jednoduché.

Zmrzlinu můžete jen zamíchat nebo také vyšlehat ponorným mixérem, čím dosáhnete výsledku s vyšším obsahem vzduchu v surovině a tím i lehčí, více nadýchanou

Tak nevím, jestli se tím myslí ta směs, nebo našlehat hotovou zmrzlinu (proč by to kdo dělal :roll: ), třeba má některá z vás zkušenost a poradí, děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2377
24.5.11 11:12
burgundy píše:
Dobrý den všem,
prosím o radu. uvažuji o koupi zmrzlinovače, a natrefila jsem na hotové směsi pro výrobu domácí zmrzliny. Chci se zeptat, jestli je použití těchto směsí možné i bez zmrzlinovače? V popisu se píše:

Příprava: jeden kilogram zmrzlinové směsi se zředí v poměru 1 : 2 - 2,5 l studené vody. Směs se rozmíchá, přecedí a nalije do výrobníku zmrzliny - je to velice jednoduché.

Zmrzlinu můžete jen zamíchat nebo také vyšlehat ponorným mixérem, čím dosáhnete výsledku s vyšším obsahem vzduchu v surovině a tím i lehčí, více nadýchanou

Tak nevím, jestli se tím myslí ta směs, nebo našlehat hotovou zmrzlinu (proč by to kdo dělal :roll: ), třeba má některá z vás zkušenost a poradí, děkuji :kytka:

zmrzlinu muzes doma delat v nerezove misce, suroviny vyslehas - nachladis - vyslehas - nachladis atd .. kouknu a dam presny recept :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1452
24.5.11 11:14

děkuji Beruško :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
24.5.11 11:17

5 zloutku
100g piskoveho cukru
380ml mleka
125ml smetany ke slehani
1 vanilkovy lusk

zloutky s cukrem uslehame do peny, mleko a vanilkovy lusk privedeme k varu. horke mleko postupne zaslehame do zloutkoveho kremu, cele dame do endliku a pomalu zahrime az zhoustne. nesmi se varit!
schladime, vmichame smetanu…
v misce necham asi 3 hodiny mrazit, pak vyslehame cca 3 minut - to 3× opakujeme a mame domaci zmrzlinu..

muze se pridat do horkeho mleka ckolada a mas coko, nebo strouhane mandle nebo amareto :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1452
24.5.11 11:23

děkuji:)
Chci se zeptat, mám to zchladit tak, že ten rendlík postavím třeba do studené vody a pak zašlehám smetanu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
24.5.11 11:30
burgundy píše:
děkuji:)
Chci se zeptat, mám to zchladit tak, že ten rendlík postavím třeba do studené vody a pak zašlehám smetanu?

jj :wink:
jinak pokud bys ji delal casto tak bych mozna zmrzlinovac koupila - ale smes bych delal svoji pac z instantni nevidim rozdil oproti kupovane :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1452
24.5.11 11:47

no nad zmrzlinovačem uvažuji, protože mám asi 2 týdny nehorázné chutě a každý den si dám aspoň půlku nanukáče :oops: A myslim, že se to doma nestratí.odpoledne jdeme na nákup, tak koupím šlehačky do zásoby :palec: Jinak, viděla jsem prodávat i pařížskou šlehačku v kelímku, kdybych ji tam šupla, fungovalo by to, že jo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3542
24.5.11 13:14

holky máme doma zmrzlinovač už dva roky a v létě si jej nemohu vynachválit , stále asi 400korun je z lidlu a vřele doporučuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1452
24.5.11 13:22

mofiz prosím prosím, až budeš mít chvilku čas hoď ňáký osvědčený receptík :kytka:
Už jsem na 100%přesvědčena že do zmrzlinovače půjdu :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3542
24.5.11 13:43

jednoduché… nejvíce u nás letí jahodová.. takže pokud máš šlehačku tak vem mixér hodně jahod, trochu cukru a nalij tam šlehačku rozmixovat a dát do zmrzlinovače…děláme i bez šlehačky nebo s tvarohem.. do vanilkové jsem nešla, bojím se těch žloutků. dá se takhle udělat i malinová, borůvková atd.. u nás letí ty ovocné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
24.5.11 13:57
burgundy píše:
no nad zmrzlinovačem uvažuji, protože mám asi 2 týdny nehorázné chutě a každý den si dám aspoň půlku nanukáče :oops: A myslim, že se to doma nestratí.odpoledne jdeme na nákup, tak koupím šlehačky do zásoby :palec: Jinak, viděla jsem prodávat i pařížskou šlehačku v kelímku, kdybych ji tam šupla, fungovalo by to, že jo :think:

urcite, jen musi mit kolem 30% tuku, kdyz pridas treba 3 lzice slaka tak mas karamelovou :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1748
24.5.11 20:30

asi budu mimo, ale my dělávali v mixéru „zmrzlinu“ ze mražených zásob ovoce s lipánkem (nebo i s jogurtem) příp. přidat med, cukr, smetanu :-) mnam, už se mi sbíhájí sliny jen vás čtu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
26.5.11 06:47
burgundy píše:
no nad zmrzlinovačem uvažuji, protože mám asi 2 týdny nehorázné chutě a každý den si dám aspoň půlku nanukáče :oops: A myslim, že se to doma nestratí.odpoledne jdeme na nákup, tak koupím šlehačky do zásoby :palec: Jinak, viděla jsem prodávat i pařížskou šlehačku v kelímku, kdybych ji tam šupla, fungovalo by to, že jo :think:
mofiz píše:
jednoduché… nejvíce u nás letí jahodová.. takže pokud máš šlehačku tak vem mixér hodně jahod, trochu cukru a nalij tam šlehačku rozmixovat a dát do zmrzlinovače…děláme i bez šlehačky nebo s tvarohem.. do vanilkové jsem nešla, bojím se těch žloutků. dá se takhle udělat i malinová, borůvková atd.. u nás letí ty ovocné.

Se nedivím a kór v těhu bych se syrovýma žloutkama vůbec neexperimentovala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1149
10.12.12 14:10

@burgundy Můžu se zeptat, kde se dá koupit ta hotová směs na zmrzlinu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
677
9.2.13 21:30

@lupilka prodává se i v makru ta kterou ti pak prodávaj ve městech maj tam směsi se spoustou příchutí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí