Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj mamče
dáváte něco mimčům před spaním na pití?
@avonga píše:
Ahoj mamčedáváte něco mimčům před spaním na pití?
Kojim.
@JancaS84 A v případě, že dr. doporučila zvýšit tekutiny, tak by jste mi doporučila co? Děkuji
@avonga píše:
@JancaS84 A v případě, že dr. doporučila zvýšit tekutiny, tak by jste mi doporučila co? Děkuji
A jak je starý to miminko a proč to doporučila?
Žádný čaje nedávám ani teď v roce. Do zavedení příkrmů jsem ani vodu nedávala - zvracela ji.
Před spaním večer má UM nebo mleko po obědě před usnutim cuca caj
@avonga píše:
a proč to doporučila? dítě je dehydrované? teď? v říjnu? máte doma horko?
je to divné, kojenec má pít mléko, mateřské, když je a umělé, když mateřské není,
cokoliv jiného je zbytečné, pokud není venku 36 stupňů,
když dítě jí příkrmy, tak samozřejmě už je zapití vodou nebo čajem možné, ale i to jde zapíjet mlékem
Zkouším dávat tuhou stravu tak mu dám trochu převařené vody cucnout, jinak kojim.
Jen mléko. Čaj nabízím třikrát denně po snídani, obědě, večeři.
Na co caj?
Normalne vodu.
Ale az pozdeji, s prikrmy, az kdyz toho sni vic.
@stinga Dítěti je 10 měsíců. Kojeno je ale není to velký pijan. Na oběd už příkrmy ale MM pak už nechce až třeba za 2 hodiny ale pije tak 5minut. Večer si MM dá a v noci se vzbudí jen jednou ale to je tak že se asi jen napije a pokračuje ve spaní. Horko doma není. UM v lahvi ani cokoliv jineho nechce - nestrčí to ani do pusy. Tudiž potřebuji nějaký čajový nápoj na který se chytne protože voda a nic nefunguje. Už jsme byly 2 měsíce zpět hospitalizovaní skrz dehydrataci.
A v čem tu vodu, čaj dáváš? Jaké flasticce?
Naše miluje tady ten čaj.
@avonga píše:
@stinga Dítěti je 10 měsíců. Kojeno je ale není to velký pijan. Na oběd už příkrmy ale MM pak už nechce až třeba za 2 hodiny ale pije tak 5minut. Večer si MM dá a v noci se vzbudí jen jednou ale to je tak že se asi jen napije a pokračuje ve spaní. Horko doma není. UM v lahvi ani cokoliv jineho nechce - nestrčí to ani do pusy. Tudiž potřebuji nějaký čajový nápoj na který se chytne protože voda a nic nefunguje. Už jsme byly 2 měsíce zpět hospitalizovaní skrz dehydrataci.
aha, tak to jo, to chápu, věk a příkrmy to je jasné, potřebuje zapít,
já si představila mimčo - třeba 3měsíční
![]()