Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj, prosím o radu
Každé odpoledne cca od 15 do večera někdy i až do 23 stejný scénář, malá pláče ke konci kojení, odmítá prso, pak chvíli saje a při tom brečí
Kojím někdy i hodinu a žádný úspěch…nechávám odříhnout a žádný úspěch, nevím co si počít, většinou dám dudlík a usne a je klídek, ale někdy ani to nezabírá, čím to může být??? ![]()
A kolik je malé? U nás to bylo kolem 2- 3 měsíce, trvalo to cca měsíc, pak to přešlo samo, vydrž
Mala mi toto delala kolem druheho mesice vzdy pred nocnim kojenim. Trvalo to asi 4 tydny, pak to preslo ![]()
No malé jsou 4 týdny
Normálně přibírá, stolice normální, čůrání normální, jen ten pláč… ![]()
Ja myslim, ze to muze byt tim, ze jsou unaveny, sani da vic prace a tim padem tece min mleka. I tvoje telo je unavene a produkuje mene. Takto mi to prijde aspon u nas. Nez se spusti, tak ho pousti a remca u toho, pak tece - saje, ale jakmile uz to tece z tuha, zase se krouti a nadava, nebo place vysokym hlaskem, jako by mu spadly hracky do kanalu = doslo mleko.
ja uz nemam nervy na zadne opicarny, tak mu dam flasku s UM, ale pokud chces kojit dlouho, moc to nedoporucuju, jen fakt v nouzi a spis strikackou.
Kojis z obou? Jestli ne, dala bych druhe, jinak se snaz zvysovat produkci kojicimi caji, meltou, carem, obilim, tucne je taky dobre, pivo, gravimilk…prsa nahrejvat - lepe se spousti mleko.
jak je stara?
@denulag celodenni davka ji teda staci, ale nestaci to zrovna na ten vecer a furt to dohani. Ja jsem vypozorovala, ze kdyz kojim moc casto, tak prave uz to telo nestiha. Je to trochu zacarovanej kruh.
Me syn tohle dela asi od tech 4 tydnu na stridacku furt. ![]()
jinak jukni na stranky kojeni.net, tam najdes urcite neco podobneho v otazkach a odpovedich, nebo kontaktuj primo nejakou laktacni poradkyni v okoli
Kojím z obou prs - z každého 5 minut a malá intenzivně saje
Tak hlad snad nemá
UM nechci
vím, že je to počátek konce kojení, musím to vybojovat, akorát mě trápí, že nevím co se dějě ![]()
U nas je to podobne, je to vetsinou tak, ze se ji behem kojeni pohne zazivani / streva, rozboli ji brisko, zacne tlacit a brecet
Takze ted kojim slusne jen v noci (kolem 150ml), pres den vycucne 50ku, rozbreci se a jakmile prso seberu a dam dudlik hazi usmevy na vsecky strany
A za hodinu chce kojit samozrejme znovu, bo ma hlad
![]()
@denulag chapu ze nechces…nedavej, zatim to neni nutne, pokud cura, kadi a pribira.
tezko rict co jim vadi, me si jeden den syn nevzal prso celej den, jen ho olizoval
a z toho se samozrejmne nenapil.
ja sazim na tu unavu obou dvou. Taky jsou ruzna obdobi a muze se to zas zlomit, takze je nejlepsi vydrzet. ale je dobre aspon tusis cim to je, tak se to lepe vydrzi.
@denulag podle popisu bych řekla že ji pálí žáha..vrací se ji mlíko..mrkni na kojeni.net..jinak pomůže kojit tak, at má hlavičku výše než bříško, po kojení ji nechat cca 30 napr v lehátku, nekojit dlouho-jak se napije tak konec, žádné hodinové dudání, zvýšit matraci pod hlavou atd..
Taky jsme to zazivaly kolem 2-3 mesice… nejak jsem to vypozorovane nemela, puvodne jsem si myslela, ze mam malo mleke (slabe tece), ale to byl nesmysl.. byla jsem vzdycky mokra… ted se mi to stane obcas a jsem si na 99% jista, ze je to unavou… ma hlad, ale unavena, takze jakoby to cucani ji vlastne vadi, protoze je to pro ni prace…
@denulag - ahoj, jestli ji pak dáš dudlík a v klidu usne, určitě nemá hlad a nepláče, že by měla málo, to by neusnula..předpokládám, že pak normálně nějakou dobu spinká. Díte se může chytat a pouštět a dokolečka dokola a být přejedené. děláš dobře, že ji necháš i v průběhu odříhnout, to taky umí dělat neplechu.. Může ji tlačit v bříšku - ale to by ti taky pak hned neusnula.. Vydrž, jak to přišlo, tak to samo odejde.. Navečer a večer bývají miminka neklidná, předrážděná.. A ty stránky kojeni.net můžu taky jen doporučit. ![]()
Ja mela podobny problem u syna, po trech mesicich zacal po chvilce kojeni strasne plakat, ale tak moc, ze mi to hnalo take slzy do oci. Doktorka mi na to rekla, ze mam mozna silny spousteci reflex mlicka, takze to nestiha pit a naloka se pritom i hodne vzduchu, coz pak zpusobi boleni briska jeste pri kojeni.
Takze mi doporucila zmenit polohu na kojeni vleze, kdy to mlicko netece tak agresivne. No a u nas to zabralo okamzite a od te doby klid. Druhe miminko jsem kojila od zacatku vleze a tento problem jsme vubec nemeli. ![]()
Tak to nejak zvladnete, at to brzy prejde ![]()
Třeba to zítra bude dobrý, mi měly úplně stejný starosti minulé úterý, celý den proplakala, krom 2 hodin venku. Měla jsem už takový strach že jsem v 8 večer běžěla pro umělou. ale v noci se vzbudila a vše bylo OK.
Tak držim palce.
Ahoj, u nás je to teď cca měsíc taky, s tím rozdílem, že mi to dělá v podstatě malá celý den. Myslím si, že je trochu líná sát zadní mléko, protože když to teče samo, tak spokojeně saje. Na netu jsem našla, že kojit když je dítě v polospánku nebo spí, a je fakt že to praktikuju už třetí den a malá opravdu pije bez problémů. Jen to chce tedy vychytat jídlo tak, aby to bylo vždy po spánku. Protože jak ne, tak toho zase moc nevypije a řve u toho. Jinak malá má 2,5 měsíce.
A jinak malá má vždycky tak od 5 až do 8 hodin takový nějaký vztekací období, taky si myslím, že je to únavou za celý den.