Pláč u zubaře

1724
8.1.12 10:39

Pláč u zubare

Ahoj holky, od 1roku chodim pravidelne po pul roce s malym k zubari…kazda navsteva je opravdu za „trest“ maly rve jak pavian - samozrejme, kdyz place, tak s otevrenou pusou a zubarka tam diky tomu vidi…do roka a pul mel pres den dudlika, takze se vzdycky uklidnil s tim, ze jsme mu ho soupli a neobeslo se to bez poznamek pani zubarky o tom, jak nemame dudlika mit.
Ted jsme byli na dvoulete a maleho jsem dva dny na to upozornovala, zoubky si necha vycistit krasne, i sam si cisti - ale i tak aby to bylo spravne, tak mu musim pomoct.
Trenovala jsem s nim otevirani pusinky a vse bylo ok.
Jen jsme vlezli do cekarny, tak se me drzel jako kliste a vstupem do ordinace uz jen silene plakal…videla jsem na pani zubarce, jak je z nas znechucena a kdyz jsem tam pak zustala ja na prohlidku, tak mi rekla, ze tohle teda jeste nevidela, co to ma jako byt, ze jsem ho mela na to pripravovat, atd…ja i manzel mame mirny predkus a maly ho ma taky - to mi rekla, ze to z dudlika, ktery ma na noc a at mu ho okamzite seberu..
Na dalsi prohlidku mame jit v cervenci a uz ted se klepu strachy, co z toho zase bude..
Kdyz jsem o tom mluvila s babickou rekla mi, ze my jsme chodili k zubari az ve skolce..
Jinak maly ma z doktoru proste strach - na roce mu rezali pindika, pak mu zasivali roztrzene oboci, dale 4dny stravene v nemocnici po reakci na ocko, kde jsme byli na pokoji s chlapeckem co od rana do vecera plakal - mel zanet stredniho ucha..

Da se toho strachu nejak zbavit?

Jak se chova Vase ditko u zubare?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
992
8.1.12 10:47

Tak náš malej, 2,5 roku pryč, řve u doktorů jako túr, žádný doktor mi ale nikdy nic neřekl ani se nedíval znechuceně… Jinak předkus máme taky. Jednou mi taky zubař řekl, že je proti dudlíkům. My se dudlíka zbavili ve 2 letech a 4 měsících, sám ho přestal chtít. Manžel měl jako dítě předkus, já mám zas zuby křivé.

Asi to chce prostě mu to vysvětlovat, my se o to snažíme, ale daří se jak kdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
946
8.1.12 10:50

Já teda nevím co ti poradí jiné maminky mi jdeme s dcerkou 11 měsíců poprvé zítra k zubařce ale já být tebou hned bych ji vyměnila být na mě takhle protivná a nadávat na dulíka ve dvou letech je přehnané. Hodně dětí pláče u normálního doktora natož u zubařky zkus kouknout na názory na zubařky ve vašem okolí a vyměn. Jen můj názor. Jestli se dítě nervuje už dopředu a doktorka místo aby byla milá a snažila se ho uklidnit by mi na něj štěkala takovou bych rychle poslala do patřičných mezí a už by mě neviděla .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14974
8.1.12 10:52

Já můžu psát jen to, co si pamatuju sama u sebe.

Nevím, kdy jsem začala chodit k zubaři, ale vím, že jsem se nikdy nebála. Ani k doktorům, nikam.

Mamča mě vždycky pozitivně motivovala a na mě platilo uplácení - když budeš statečná, dostaneš kinder vajíčko, nebo něco, co jsme běžně nedostávali, občas to byl třeba plyšák, nějaká hračka, vždycky jsem se těšila, až to budu mít za sebou a budu si moct jít vybrat něco podle sebe.

Taky mi máma nikdy netvrdila, že to nebude bolet. Od začátku mi o té bolesti povídala a říkala, v jaké síle to asi bude, jak dlouho to bude trvat. K zubaři jsem často chodila na plomby. Neměla jsem kdo ví jak úžasného zubaře, ale měl milou sestřičku, která se mě vždycky ptala na nějaké hrozně dospělácké věci a já si připadala důležitě. Už před prohlídkou jsme byli s mamkou domluvení, že bude stát u křesla a držet mě za ruku, pozděj třeba stála jen v ordinaci… Ale musela jsem mít jistotu, kterou mamka nemohla porušit a bylo to v pohodě.

A když bylo po všem, tak mi říkala že jsem hrdinka, že jsem statečná…

Vím, že jak byly povinné ještě prohlídky u zubaře se školou, tak ségra tam trávila den a všechny ubrečené spolužáky (i v 9.třídě) uklidňovala a držela za ruku :mrgreen:

Mimochodem, podle toho co píšeš, tak malý může být vystresovaný už jen čistě ze zubařky… Nevím, jaký máš výběr zubařů, ale jestli to s dětma neumí a je to pro ni obtěžující, tak to bych se bála i já a zubaře bych změnila, takoví doktoři mě dokážou minimálně vystresovat i teď, když se hrubě chovají a dávají najevo, že je obtěžuješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
992
8.1.12 10:55

Jo a to jsem zapomněla dodat, že zubaře i dětskou dr. máme úžasné, ale malej se stejně bojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
8.1.12 11:04

No ja sama osobne jsem s touto zubarkou spokojena, je sice prisna, ale dala mi zuby do kupy a proto jsem si na jeji „drsny“ pristup musela zvyknout. :think:
Maleho jsem k ni nechtela dat, protoze jsem cekala, jak se asi bude chovat, ale kdyz jsem ho chtela prihlasit tady u nas k zubarce, tak mi zubarka sdelila, ze si ho mam prihlasit tam, kam chodim ja a ze mi ho proste nevezme :,(
Samozrejme, ze jsem mu pred prohlidkou rekla, ze kdyz bude statecny, tak dostane auticko, ale asi to jeste tak nechape…
a to mi jeste pani zubarka nezapomnela sdelit, ze jeji vnuk je taky dost uzkostlivy, ale ze tohle je uz moc…
a kdyz mu chtela sestricka dat obrazek, tak zubarka prohlasila, ze si nic takoveho nezaslouzi :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
946
8.1.12 11:07
dajdulka25 píše:
No ja sama osobne jsem s touto zubarkou spokojena, je sice prisna, ale dala mi zuby do kupy a proto jsem si na jeji „drsny“ pristup musela zvyknout. :think:
Maleho jsem k ni nechtela dat, protoze jsem cekala, jak se asi bude chovat, ale kdyz jsem ho chtela prihlasit tady u nas k zubarce, tak mi zubarka sdelila, ze si ho mam prihlasit tam, kam chodim ja a ze mi ho proste nevezme :,(
Samozrejme, ze jsem mu pred prohlidkou rekla, ze kdyz bude statecny, tak dostane auticko, ale asi to jeste tak nechape…
a to mi jeste pani zubarka nezapomnela sdelit, ze jeji vnuk je taky dost uzkostlivy, ale ze tohle je uz moc…
a kdyz mu chtela sestricka dat obrazek, tak zubarka prohlasila, ze si nic takoveho nezaslouzi :(

Omlouvám se výraz ale KRÁVA !!! pak nemá to dítě plakat ono to vycítí že ho ta doktorka zrovna nebere a děti prý umí poznat jakej člověk je dřív než dospělý zkusila bych oběhnout ještě pár zubařek a zeptat se mě totiž doktorka řekla že si malou můžu vzít kam chci že ke svý jí brát nemusím. A radši třeba jezdit trošku dál než malého zbytečně nervovat !!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3950
8.1.12 11:07

změnila bych zubaře tohle není moc profesionální přístup jen chápu že to bývá problém najít dobrého zubaře zkus známí lekař.cz tam jsem našla i své doktory ajsem spokojená naše malá nechce otvírat pusu jelikož se to prostě zravna po ní chce tak to neudělá jinak jí otevře nebrčí to né ale zubař to i tak zkontroluje malá měla ještě skoro ve 2 letech dudlík a já měla komplex s toho že bude mít zkažené a křivé uby ovšem zubař tvrdí že to není pravda a není to prokázáno dneska jsou dudlíky ortodonicky supraveny bud v klidu tuším že nejmladší ta zubařka není vid a tudiž je trochu oldschool. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
8.1.12 11:08

A kolik je malemu let??
My jsme s malou sli az letos v lete 2,5 roku.A probehlo to dobre.A chtela tam jit znovu :mrgreen: .
Zmenila bych zubarku.Jak jiz nekdo psal najdi si na tom lekari.

Příspěvek upraven 08.01.12 v 11:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
8.1.12 11:08
petjuska90 píše:
dajdulka25 píše:
a kdyz mu chtela sestricka dat obrazek, tak zubarka prohlasila, ze si nic takoveho nezaslouzi :(
Omlouvám se výraz ale KRÁVA !!! pak nemá to dítě plakat ono to vycítí že ho ta doktorka zrovna nebere a děti prý umí poznat jakej člověk je dřív než dospělý zkusila bych oběhnout ještě pár zubařek a zeptat se mě totiž doktorka řekla že si malou můžu vzít kam chci že ke svý jí brát nemusím. A radši třeba jezdit trošku dál než malého zbytečně nervovat !!!

my uz prave za touhle dojizdime a tu co mame u baraku nas odmita vzit.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20885
8.1.12 11:10

tak my byli s malou poprvé u zubaře asi tak v 5 letech.Možná se to někomu zdá pozdě ale zoubky měla hezké tak jsem neviděla důvod chodit tam nějak dřív.Ani pan doktor na to nic neřek že proč jsme nepřišli dřív.no a teď jsme byly právě tento týden,dceři bude 6 let a natož že dostala první plobbičku tak ani nepípla.K zubaři se těšila a odcházela uplně v klidu i s nálepkou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
8.1.12 11:13

Malemu jsou dva roky a dva mesice..dudlika pres den uz nema dele, ale na noc jsem mu ho jeste nechala..
nevim jestli to je argument, ale na dudanoj od Aventu pisou, ze patro nedeformuje.. :nevim:
A jelikoz jsem mu ho od mimina do pusy cpala, tak to chci udelat postupne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
946
8.1.12 11:14
dajdulka25 píše:
petjuska90 píše:
dajdulka25 píše:
Omlouvám se výraz ale KRÁVA !!! pak nemá to dítě plakat ono to vycítí že ho ta doktorka zrovna nebere a děti prý umí poznat jakej člověk je dřív než dospělý zkusila bych oběhnout ještě pár zubařek a zeptat se mě totiž doktorka řekla že si malou můžu vzít kam chci že ke svý jí brát nemusím. A radši třeba jezdit trošku dál než malého zbytečně nervovat !!!
my uz prave za touhle dojizdime a tu co mame u baraku nas odmita vzit.. :nevim:

Máš právo na výběr lékaře dle svého uvážení. Takže bych klidně zašla k té zubařce znovu a řekla jí že pokud má volné místo a smlouvu s pojištovnou u které je i syn že tě vzít musí nehledě na to že by měla dávat přednost lidem kteří ji mají v místě bydliště jinak teda hledat jinde ale k té protivě bych malého nebrala jen mu doktory zprotiví ještě víc a nedostaneš ho ani na preventivní prohlídku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
8.1.12 11:15

Jinak maly ma taky krasne zoubky, zadny kazik…
To uz nemuzu rict o chudince od segry, ktera je od nas o mesic starsi a uz ma dve plomby :-/ a chodi ke stejne zubarce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
8.1.12 11:15
dajdulka25 píše:
Malemu jsou dva roky a dva mesice..dudlika pres den uz nema dele, ale na noc jsem mu ho jeste nechala..
nevim jestli to je argument, ale na dudanoj od Aventu pisou, ze patro nedeformuje.. :nevim:
A jelikoz jsem mu ho od mimina do pusy cpala, tak to chci udelat postupne..

Uvidis v cervnu pokud se to nezmeni tak zmen zubarku.Pokud je zubarka protivna dite to zakonite pozna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.