Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Zdravím, ženy ![]()
Přemýšlím, jestli je možný, že by naši Domču v téměř devíti měsících mohly trápit stoličky.
Posledních pár dní děsně bojujeme s jídlem. I rozmačkanej banán, kterej běžně slupne za tři minutky jsem do ní včera cpala téměř půl hodiny, děsně se u všeho kroutí, brečí, sahá si do pusy. V podstatě bez protestu vypije jen mlíko nebo kaši z flašky a to ještě v polospánku. Jinak teplotu nemá, je veselá, dneska kadí trochu víc než obvykle (ale to spíš přisuzuju včerejšímu večernímu mlíčku s kaší od Sunaru, protože po sunaru kadila víc, když ho baštila).
Imrvére má prsty v puse…
Má osm zubů, horní i dolní jedničky a dvojky. Na druhou stranu se mi to stoličky zdá docela brzo, máte některá zkušenosti? ![]()
Nebo máte nějaký jiný nápad, co by jí mohlo trápit, že tak protestuje u toho jídla? Je to děs - dítko se vzteká, já se vztekám, pak mě mrzí, že jsem na ní protivná… ![]()
Děkuju moc za rady a přeju hezký předposlední večer tohoto roku ![]()
Ahojky nám ted taky lezou zuby a mě malej pořestal jíst pečivo to do něho nedostanu ani náhodou.A jídlo fakt na pidi kousky a to už tak pěkně papal je nám necelých 16m
Můžou to bejt stoličky. Ela normálně přeskočila trojky a teď jí lezou čtyřky a řekla bych, že všechny 4 najednou. Pokud Domče začly růst zuby brzo, tak je to možný. Lucka měla první zuby už v pěti měsících a v devíti měla asi 10 zubů.
Ahoj, zoubky to budou ale asi nee stoličky na ty je podle mě brzy. Může malé růst více zoubků naráz a pak to víc bolí. My to teda tak máme, nyní v 15m nám lezou 4stoličky naráz, je to mazec, ale používáme homeopatika a musím říct, že po nich je malej hned jinej, fakt nám moc pomáhají. První zoubky jsme měli ve 4měsících, nyní již 16(ten se prořízl dnes, stolička) A nerostou nám tedy podle tabulek, rostou pěkně popořadě ![]()
Hasky píše:
Ahoj, zoubky to budou ale asi nee stoličky na ty je podle mě brzy. Může malé růst více zoubků naráz a pak to víc bolí. My to teda tak máme, nyní v 15m nám lezou 4stoličky naráz, je to mazec, ale používáme homeopatika a musím říct, že po nich je malej hned jinej, fakt nám moc pomáhají. První zoubky jsme měli ve 4měsících, nyní již 16(ten se prořízl dnes, stolička) A nerostou nám tedy podle tabulek, rostou pěkně popořadě
a můžu se zeptat, co používáte?
Ať vím,kdyby bylo třeba
MarketaJ píše:
Můžou to bejt stoličky. Ela normálně přeskočila trojky a teď jí lezou čtyřky a řekla bych, že všechny 4 najednou. Pokud Domče začly růst zuby brzo, tak je to možný. Lucka měla první zuby už v pěti měsících a v devíti měla asi 10 zubů.
Však to je „tabulkově“ správné pořadí
, nejdřív jedničky, dvojky, čtyřky (první stoličky), potom teprve špičáky a po nich druhé stoličky. Takže dcerka nic nepřeskočila
.
K zakladatelce - můžou to být klidně stoličky, ale taky to může být jen dočasný móres s jídlem. Děti to tak můžou mít, že v určitých časových úsecích zlobí s jídlem
![]()
Bayuska píše:K zakladatelce - můžou to být klidně stoličky, ale taky to může být jen dočasný móres s jídlem. Děti to tak můžou mít, že v určitých časových úsecích zlobí s jídlem![]()
Já vím, že dobrovolně žádný dítě hlady neumřelo, ale nechápu, že nemá hlad ![]()
eVerča píše:Bayuska píše:K zakladatelce - můžou to být klidně stoličky, ale taky to může být jen dočasný móres s jídlem. Děti to tak můžou mít, že v určitých časových úsecích zlobí s jídlemJá vím, že dobrovolně žádný dítě hlady neumřelo, ale nechápu, že nemá hlad![]()
Taky to nechápu
.
Hele, moje dítě je na tyhle výmysly snad expert. Přibližně v 4-5 měsících (už si přesně nepamatuji
), měl nějaký bojkot kojení a on nechtěl jíst přes den klidně 6-8 hodin. Já se doma kácela nervama, že dítě mučím hlady, on se z flašky napít nechtěl ani boha
. Pak mě „vyléčila“ doktorka, prej když nechce, ať mu nedávám
. No a on i tak přibral 1,5kg za měsíc
.
Postupně toho bylo více, klidně za celý den snědl jen půlku rohlíku
a jindy zase má období, že s prominutím sežere, na co přijde ![]()
eVerča píše:Bayuska píše:K zakladatelce - můžou to být klidně stoličky, ale taky to může být jen dočasný móres s jídlem. Děti to tak můžou mít, že v určitých časových úsecích zlobí s jídlemJá vím, že dobrovolně žádný dítě hlady neumřelo, ale nechápu, že nemá hlad![]()
Nám v tomto období taky lezly čtyřky, trvalo to skoro dva mesíce než vylezly, ale nosíme jantarové korálky a o zoubkách nevíme ![]()
Nečtu přízpěvky. Myslím,že můžou. Malému začly hned po spodních dvou jedničkách růst horní stoličky. Pak mu vylezla jedna horní jednička a nakone teď den po štedrém dni obě dolní stoličky a horní řezák najednou. (Pozn.má opožděný vývoj-izubů) A příznaky úplně stejné jak píšeš…
eVerča píše:Hasky píše:a můžu se zeptat, co používáte?
Ahoj, zoubky to budou ale asi nee stoličky na ty je podle mě brzy. Může malé růst více zoubků naráz a pak to víc bolí. My to teda tak máme, nyní v 15m nám lezou 4stoličky naráz, je to mazec, ale používáme homeopatika a musím říct, že po nich je malej hned jinej, fakt nám moc pomáhají. První zoubky jsme měli ve 4měsících, nyní již 16(ten se prořízl dnes, stolička) A nerostou nám tedy podle tabulek, rostou pěkně popořaděAť vím,kdyby bylo třeba
používáme chamomilla vulgaris ch9 nebo ch15 (ta 15 je malinko silnější). Jsou to takové kuličky, které 2 rozpustím v panáku vody a když je potřeba dám tak 4lžičky malému do pusiny a do 10min je úplně jiné dítko
Jinak pozor, homeopatika nesmí přijít do kontaktu s kovovou lžičkou a rukou. Prostě na ty kuličky nesahat a míchat a podávat plast.lžičkou.
Hasky píše:eVerča píše:používáme chamomilla vulgaris ch9 nebo ch15 (ta 15 je malinko silnější). Jsou to takové kuličky, které 2 rozpustím v panáku vody a když je potřeba dám tak 4lžičky malému do pusiny a do 10min je úplně jiné dítkoHasky píše:a můžu se zeptat, co používáte?
Ahoj, zoubky to budou ale asi nee stoličky na ty je podle mě brzy. Může malé růst více zoubků naráz a pak to víc bolí. My to teda tak máme, nyní v 15m nám lezou 4stoličky naráz, je to mazec, ale používáme homeopatika a musím říct, že po nich je malej hned jinej, fakt nám moc pomáhají. První zoubky jsme měli ve 4měsících, nyní již 16(ten se prořízl dnes, stolička) A nerostou nám tedy podle tabulek, rostou pěkně popořaděAť vím,kdyby bylo třeba
Jinak pozor, homeopatika nesmí přijít do kontaktu s kovovou lžičkou a rukou. Prostě na ty kuličky nesahat a míchat a podávat plast.lžičkou.
děkuju, asi pořídím, kdyby bylo ještě hůř, než teď ![]()
Tak to vypada, ze nam taky porostou stolicky. Male je 9 m, 8 zubu ma od 6 m, ted si porad saha do pusinky, slinta, spatne ji, je nevrla, vse porad okusuje.zda se mi to brzy, ale presne takoveto priznaky mela pri rustu predchozich zubu..