14 měsíců a stále bez zubů

3683
28.12.11 10:24

14 měsíců a stále bez zubů

Ahojky,chtěla bych se zeptat,mám 14ti měsícního syna ajsme stále bez zoubků :(,zařínám se docela strachovat.
Nemá tu někdo stejnou zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16492
28.12.11 10:26

Luci nebuď smutná. Čím později narostou, tím déle vydrží :-) a normální to je :-)
Amálce zuby vyrostli v 13m a 18dnech , taky celkem pozdě a pořád má jen ty dva :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3683
28.12.11 10:33

A nehnali te na rtg?Nam rekli ze pokud so 15 ti mesicu nenarostou,poslou nas na rtg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1031
28.12.11 11:00

ahoj,já ti nijak neporadím,jen vím z doslechu,že jedné známe začaly růst zuby ve třech letech!jestli ji ale hnali na rentgen,to nevím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3683
28.12.11 11:10
:(
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ŠárušN
28.12.11 11:44

Ahoj, můj druhorozený syn měl první zoubek v 1 roce, a teď má 2 a čtvrt roku a teprve se začínají klubat špičáky, pak už chybí jen zadní stoličky a bude to konečně vše. Některým dětem prostě rostou později a s největší pravděpodobností to bude ok :) Ale už jsem se o malého taky strachovala a v jedné internetové poradně mi lékařka napsala, že se ve vzácných případech může stát, že zoubky vůbec nejsou založeny, takže ani nevyrostou, ale naše obvodní lékařka řekla že ty zoubky v dásních vidí, takže tam jsou a jednou prostě vyrostou :) Takže se na to radši zeptej doktorky, a v nejhorším případě by se udělal rentgen a hned by bylo jasné jak na tom jste, já osobně si myslím že to bude dobré ;)

• Citovat
  • Upravit
1165
28.12.11 12:13

bratránkovi začali loni rost zoubky až v roce :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3683
28.12.11 12:24

No jo ale nam uz bude rok a pul
A je mi lito ze uz tak maly bude muset absolvova RTG

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16492
28.12.11 18:43
LucieŘ píše:
A je mi lito ze uz tak maly bude muset absolvova RTG

Ničeho se neboj. Narůst musí :-) Fakt počkej a nenech se vystresovat.
Nás doktorka nikam nehnala. Jo a já jsem ze 4 dětí. Jediná poslední ségra měla první zub po 10m, jinak jsme všichni měli zuby až po roce. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3683
28.12.11 22:42
M-a-j-a píše:
LucieŘ píše:
A je mi lito ze uz tak maly bude muset absolvova RTG
Ničeho se neboj. Narůst musí :-) Fakt počkej a nenech se vystresovat.
Nás doktorka nikam nehnala. Jo a já jsem ze 4 dětí. Jediná poslední ségra měla první zub po 10m, jinak jsme všichni měli zuby až po roce. :lol:

Ale kdyby nam narostl alespon jeden,tak uz budu jista ze je tam ma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16492
28.12.11 22:50

Luci mi vypadly mléčné jedničky nahoře a rostly mi dva roky.
Neměj strach, určitě je tam má :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3683
28.12.11 23:14

No strach trochu mam,pokazde kdyz jime doufam ze uz ho najdu. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
29.12.11 20:25

Naší malé vyrostl první zoubek na 13-ti měsících, když jsem se ptala chvíli předtím jak u dětské mudr tak u zubaře tak říkali, že je ještě čas. Mojí neteři vyrostl první na 14-ti měsících a teď v 8 a půl jí teprve vypadl první mléčný zoubek. Ještě chvíli počkej, určitě se brzy objeví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3683
29.12.11 20:55
columbia píše:
Naší malé vyrostl první zoubek na 13-ti měsících, když jsem se ptala chvíli předtím jak u dětské mudr tak u zubaře tak říkali, že je ještě čas. Mojí neteři vyrostl první na 14-ti měsících a teď v 8 a půl jí teprve vypadl první mléčný zoubek. Ještě chvíli počkej, určitě se brzy objeví.

Snad…Jezisi ani enchci myslet ze by je nemel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2464
1.1.12 21:37

Ahoj, chci tě uklidnit. Můj mladší syn neměl ve 14 měsících také ani jeden zoubek. Ptala jsem se na to zubařky a ta byla docela v klidu s tím, že počkáme. Pak to bylo strašně rychlé a v 18 měsících jich měl najednou prořízlých 14. Šlo to strašně rychle a naštěstí bez nějakých dalších přídavných symtomů - horečky, mrzutosti atd. Teď to vypadá, že se začínají klubat i dvě zbylé trojky, takže ještě stoličky a má plný stav. :lol: Neboj, oni vyrostou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.