Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahojky,chtěla bych se zeptat,mám 14ti měsícního syna ajsme stále bez zoubků
,zařínám se docela strachovat.
Nemá tu někdo stejnou zkušenost?
Luci nebuď smutná. Čím později narostou, tím déle vydrží
a normální to je ![]()
Amálce zuby vyrostli v 13m a 18dnech , taky celkem pozdě a pořád má jen ty dva ![]()
A nehnali te na rtg?Nam rekli ze pokud so 15 ti mesicu nenarostou,poslou nas na rtg
ahoj,já ti nijak neporadím,jen vím z doslechu,že jedné známe začaly růst zuby ve třech letech!jestli ji ale hnali na rentgen,to nevím ![]()
Ahoj, můj druhorozený syn měl první zoubek v 1 roce, a teď má 2 a čtvrt roku a teprve se začínají klubat špičáky, pak už chybí jen zadní stoličky a bude to konečně vše. Některým dětem prostě rostou později a s největší pravděpodobností to bude ok
Ale už jsem se o malého taky strachovala a v jedné internetové poradně mi lékařka napsala, že se ve vzácných případech může stát, že zoubky vůbec nejsou založeny, takže ani nevyrostou, ale naše obvodní lékařka řekla že ty zoubky v dásních vidí, takže tam jsou a jednou prostě vyrostou
Takže se na to radši zeptej doktorky, a v nejhorším případě by se udělal rentgen a hned by bylo jasné jak na tom jste, já osobně si myslím že to bude dobré ![]()
No jo ale nam uz bude rok a pul
A je mi lito ze uz tak maly bude muset absolvova RTG
LucieŘ píše:
A je mi lito ze uz tak maly bude muset absolvova RTG
Ničeho se neboj. Narůst musí
Fakt počkej a nenech se vystresovat.
Nás doktorka nikam nehnala. Jo a já jsem ze 4 dětí. Jediná poslední ségra měla první zub po 10m, jinak jsme všichni měli zuby až po roce. ![]()
M-a-j-a píše:LucieŘ píše:Ničeho se neboj. Narůst musí
A je mi lito ze uz tak maly bude muset absolvova RTGFakt počkej a nenech se vystresovat.
Nás doktorka nikam nehnala. Jo a já jsem ze 4 dětí. Jediná poslední ségra měla první zub po 10m, jinak jsme všichni měli zuby až po roce.
Ale kdyby nam narostl alespon jeden,tak uz budu jista ze je tam ma
Luci mi vypadly mléčné jedničky nahoře a rostly mi dva roky.
Neměj strach, určitě je tam má ![]()
No strach trochu mam,pokazde kdyz jime doufam ze uz ho najdu. ![]()
Naší malé vyrostl první zoubek na 13-ti měsících, když jsem se ptala chvíli předtím jak u dětské mudr tak u zubaře tak říkali, že je ještě čas. Mojí neteři vyrostl první na 14-ti měsících a teď v 8 a půl jí teprve vypadl první mléčný zoubek. Ještě chvíli počkej, určitě se brzy objeví.
columbia píše:
Naší malé vyrostl první zoubek na 13-ti měsících, když jsem se ptala chvíli předtím jak u dětské mudr tak u zubaře tak říkali, že je ještě čas. Mojí neteři vyrostl první na 14-ti měsících a teď v 8 a půl jí teprve vypadl první mléčný zoubek. Ještě chvíli počkej, určitě se brzy objeví.
Snad…Jezisi ani enchci myslet ze by je nemel
Ahoj, chci tě uklidnit. Můj mladší syn neměl ve 14 měsících také ani jeden zoubek. Ptala jsem se na to zubařky a ta byla docela v klidu s tím, že počkáme. Pak to bylo strašně rychlé a v 18 měsících jich měl najednou prořízlých 14. Šlo to strašně rychle a naštěstí bez nějakých dalších přídavných symtomů - horečky, mrzutosti atd. Teď to vypadá, že se začínají klubat i dvě zbylé trojky, takže ještě stoličky a má plný stav.
Neboj, oni vyrostou.