Střídavá bolest zubů

4155
27.12.11 10:52

Střídavá bolest zubů

Ahoj děvčata, jdu k vám pro radu nebo zkušenosti. V neděli dopoledne mě začal pobolívat zub, sedmička vlevo nahoře, nic hrozného, ani prášek jsem si nemusela brát. Jenže večer se bolest přestěhovala na druhou stranu do úplně jiného zubu, zase bolest snesitelná, leč nepříjemná, na noc si prášek beru. No a takhle mi to dělá doteď. Pár hodin mě pobolívá zub, pak přestane a bolest se objeví u jiného zubu. Kdyby to bylo třeba na jedné straně, tak to i pochopím, ale ono to lítá zprava doleva, zeshora dolů :cert: Zubařka má samozřejmě dovolenou, dělá až od 2. ledna. Myslíte, že mám jet na pohotovost (30km busem s holkou :roll: ) nebo mám počkat do ledna? Popřípadě máte některá podobnou zkušenost a co z toho nakonec bylo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29436
27.12.11 11:03

Mám podobnou zkušenost. Po porodu mě začaly pobolívat zuby, šla jsem k zubaři s tím, že mě bolí jeden, měla jsme tam totiž kaz, ale nebyla jsem si vůbec jistá, protože jsem to taky nedokázala lokalizovat. Můj zubař měl dovču, tak mě ošetřil záskok, ten mi ho vyvrtal. Ale zuby bolely dál. Takhle jsem byla asi víc jak týden, než jsem dokázala zjistit, že mě místo vyvrtané sedmičky bolí pětka. Taky se mi bolest různě stěhovala, pak mě bolela celá pusa. Můj zubař mi říkal, že to tak někdy je. Že někdy trvá, než člověk zjistí, jaký zub ho vůbec bolí a než se ten konkrétní zub pořádně projeví, tak dokáže takhle potrápit. Nakonec jsem chodila k zubaři tři měsíce, měla jsem chycené v oné pětce kanálky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
27.12.11 11:18

To jsem ráda, že nejsem blázen :D Takže kdo ví, který zub to nakonec bude :think: Mě se vůbec nechce na tu pohotovost, budu tam za blba, kterej ani neví, který zub ho bolí, navíc ta cesta a čekání :zed: Asi ještě den dva počkám, třeba se to ustálí a nebo se ukáže, který zub zlobí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
27.12.11 11:45

To je od nervů, resp. ne, že bys byla nervozni, ale nervová soustava. V 5. měsíci mě to taky takhle chytlo, doktorka mi kvůli tomu léčila kořenové kanálky. Pak se to zklidnilo, a teď mě to posledních 14 dní zase chytá, ale mám kažedou chvíli rodit, takže to neřeším - podle mě je to nějaká přecitlivělost, co bude souviset s porodem.. :nevim:
Když něco, tak zkus cucat homeopatiskou Chamomilu Ch9 nebo Ch5, ale střelit homeopatikum jen podle nějaké stěhovavé bolesti zubů je jako vybrat naslepo antibiotika, takže netvrdím, že to nutně zabere.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
7576
27.12.11 13:12

Když mě takhle divně pobolívají zuby, mám zablokované krční nervy. Pomáhá mi krk nahřát a nejvíc když mi v něm pak křupne zpátky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Neprihlasena Jaruna
27.12.11 13:24

Tohle jsem mela taky a nekolikrat.Prisla jsem k dr. a rekla,ze me boli proste dolni zuby,nevim ktery a on tim hackem do kazdeho zubu zvlast rypnul a hned jsem teda vedela,jaky zub to je.A ani dr. nerikal nic,ze by to nebylo normalni,takze asi se to stava.

• Citovat
  • Upravit
23847
27.12.11 13:25

Mně se to stalo den před štědrým dnem - bolela mne teda jen levá strana nahoře.
Nakonec jsem si já prase uvědomila, že jsem si týden nečistila mezizubní prostory, do toho užírala cukroví a pila Kofolu, což normálně nedělám a náběh na zánět dásně tu byl. Tak jsem si večet poctivě vyšťourala zuby mezizubní nití, použila vodu Stoma Paradentol, ta ty dásně stahuje jak blázen :mrgreen: a zuby přetřela Elmex gelem pro jistotu. Ráno to bylo lepší, tak jsem se holt postila na štědrý den :mrgreen: a na Boží hod bylo po bolesti. Tak jestli to taky nemáš od dásní :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
27.12.11 15:26

Ono už se to začíná ustalovat na levé straně, na pravo už ta bolest neskáče. Předpokládám, že do rána se ukáže, který je ten pravý. Zkoušela jsem i do zubů ťuknout kartáčkem, ale nereagoval výraznější bolestí žádný :nevim: Dásně mám v pořádku, nikde žádné zarudnutí nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
20.6.12 13:06

Ahoj, bolí mě zuby, ale nevím který, ani zubařka na to nepřišla, tak zkusmo odvrtala starou plombu na spodním zubu a byl pod ní hluboký kaz. Dala mě tam umrtvovací vložku-to bylo ráno, jenže mě zuby bolí dál. Nedokázala jsem totiž říct, jestli mě bolí dole nebo nahoře-bolí mě totiž jak dole tak nahoře :roll: Je možný aby od spodního zubu bolel i vršek pusy-pod okem a spánek, píchá mě v uchu??? Už si přijdu jako blázen, ale nevím jestli tam zítra zase nezajet, že mě to pořád bolí :oops: Prostě jinde nic nenašla :nevim: Taky se vám to někomu stalo aby vás bolel zub dole a přitom vás bolela i horní čelist?
To že mě bolí ještě jeden zub nahoře je přece malá pravděpodobnost, že by to bylo tak souběžně :think: U zubaře jsem byla na prohlídce nedávno a nic nenašel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
248
20.6.12 13:19

@goldenka proc ti neudelala rentgen? tam presne vidi, kde je kaz… zubar tak najde i zacinajici kazy, ktery jeste vubec neboli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
20.6.12 13:26

Protože rentgen v ordinaci nemá a musela by mě na něj asi někam poslat :nevim: Měla jsem sebou RTG měsíc starý a tam nic neviděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
248
20.6.12 13:39

Mozna by to za to stalo. aspon bys mela jistotu, i kdyby tam nic novyho nenasli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
20.6.12 13:42

Jenže to by mě musela dát doporučení na ten rentgen a neříkala zatím nic, takže to asi bude zkoušet dokud se netrefí-bože ti zubaři :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
20.6.12 13:42

:think: Hluboký kaz se neudělá za měsíc. Mam zkušenost, že mě bolela celá pusa tu i onde, zubařka mi pořád říkala, že jsem hypochondr a že tam nic nemam. Pak jsem narazila na zubaře, který mi to věřil, postupně odvrtal všechny plomby (dle OPG a aktuálního pocitu tlaku či bolesti) a pod všemi byly menší či větší kazy. Nemam jich moc, ale byly všude. Ukazoval mi to kamerkou na obrazovce, co pod těmi plombami bylo, brrr. Proto to bolelo nikde a vlastně všude. Takže na tvou otázku - ano, pokud tě bolí i jinde v puse, můžeš tam mít taky kaz.

@goldenka píše:
Protože rentgen v ordinaci nemá a musela by mě na něj asi někam poslat :nevim: Měla jsem sebou RTG měsíc starý a tam nic neviděla.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
niii
20.4.13 23:55

Ahojky lidičky helejte je mi 14 a když někdy večer třeba zkousnu tak mě bolí zub a pak v tom pokračuju a přestane to ai celkem bolet :hug: nevíte někdo a ještě dotazíček… když mám mezi jedničkama nahoře takovou dirku ale nic černéh nebo neco jako kaz to nevypadá a zubařka mi to vrtala ze zadu a nic mi na to vepředu neřekla tak to je asi v poho..? :zed:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.