Pláč u zubaře

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20885
8.1.12 11:16

ve dvou letech 2 plomby to je trošku hodně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
8.1.12 11:17
Bajča píše:
ve dvou letech 2 plomby to je trošku hodně

jj je, segra je z toho taky hotova…:-( a to uz ma vsechny predni zoubky zkazene…a to je cisti..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20885
8.1.12 11:19

někdy to člověk asi neovlivní :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14974
8.1.12 11:20

já trpím na slabou sklovinu, takže mám od dítěte hodně plomb a to máma byla na hygienu pes a sladkostí jsme moc nedostávali :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
992
8.1.12 11:22

No a já jsem zářný příklad toho, že dudlík nijak kazivost neovlivňuje…, dudlíka jsem jako malá měla snad do pěti let a sladkého jím kila, čokoládu denně, zuby si čistím 1× denně či 1× za dva dny a mám za mých 30 let dva kazy :-) mléčné zuby jsem měla taky úplně zdravé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
8.1.12 11:25
Lakyna píše:
No a já jsem zářný příklad toho, že dudlík nijak kazivost neovlivňuje…, dudlíka jsem jako malá měla snad do pěti let a sladkého jím kila, čokoládu denně, zuby si čistím 1× denně či 1× za dva dny a mám za mých 30 let dva kazy :-) mléčné zuby jsem měla taky úplně zdravé

ji nejde o to, ze by dudlik zpusoboval kaz, maly zadny kazik nema, ale o to, ze neda horni a dolni zoubky k sobe :x

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27281
8.1.12 12:31

Ahoj zakladatelko :mavam:
Podle mě je to o přístupu lékaře … takže asi bych změnila být tebou. já mám zubařku uplně úžasnou. Sama dítě nemám, ale kamarádce s tehdy 2 letým klučíkem jsem ji doporučila a nemohla si ji vynchválit.
Poprvé byli u strašné zubařky, která mu i přes pláč násilím otevírala pusinku a nenechala ho vůbec odpočinout, prostě se s ním nes.ala! Malej byl k neutišení a bál se - strašně moc :( A ještě nadávala jak je nepřipravenej, přitom kamarádka připravovala pečlivě stejně jako ty! Na tuto zkušenost jsem ji doporučila mou zubařku a kamarádka je úplně nadšená!!!

Vyprávěla, že v čekárně se malý bál, ale když vlezli do ordinace tak pani doktorka začala. Nejprve s malým seznámila, provedla ho po ordinaci, ukazovala mu obrázky a ptala se ho jestli si čití zoubečky, různě s ním žertovala a kamarádka si po chvilce uvědomila, že se po ní malej vůbec neschání a prostě si povídá (hraje) s Dr. :mrgreen: Doktorka prostě vůbec na malého nespěchala… takhle si „hráli“ asi 15min.

Nejdřív pani doktorka prej poprosila maminku aby šla na křeslo, že malému ukáže jak se to dělá a malej se bude moct i mamince kouknout do pusinky. Tak mu na mamince ukazovala zoubky aby je viděl. Pak mu ukázala všechny nástroje a děsně se mu to líbilo. Nakonec ho položila na maminku a střídavě vyšetřovala maminku a to samé pak udělala u něho (prostě naoplátku aby to taky maminka viděla když on může koukat k ní) :potlesk: Nakonec dostal malinkej plyšovej zoubek a spokojeně šli domů. No a malej se pomalu snad i radoval, že má novou super tetu na hraní :mrgreen:

Na takové zubaře fakt jentak nenarazíš. Moje zubařka je fakt skvělá, ano, péči sice zaplatíš :nevim: ale za tohle? To si opravdu připlatím ráda. Mě když vrtá zub nebo cokoli tak já jí tam usínám!!! To se mi v životě u žádného zubaře nestalo!!! Já si k zubařce chodím prostě odpočinout! Je dokonalá. Nespěchá a je něžná. A o tom to podle mě všechno je… o zubaři a o přístupu, né o dětech a jejich „nepřipravenosti“ - na to to podle mě lékaři jen svádějí! Svádějí svojí chybu na maminky. A věřte, že o tom něco vím - jsem zdravotní sestra. Naštěstí už mimo obor :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
8.1.12 12:47
Cmochy píše:
Ahoj zakladatelko :mavam:
Podle mě je to o přístupu lékaře … takže asi bych změnila být tebou. já mám zubařku uplně úžasnou. Sama dítě nemám, ale kamarádce s tehdy 2 letým klučíkem jsem ji doporučila a nemohla si ji vynchválit.
Poprvé byli u strašné zubařky, která mu i přes pláč násilím otevírala pusinku a nenechala ho vůbec odpočinout, prostě se s ním nes.ala! Malej byl k neutišení a bál se - strašně moc :( A ještě nadávala jak je nepřipravenej, přitom kamarádka připravovala pečlivě stejně jako ty! Na tuto zkušenost jsem ji doporučila mou zubařku a kamarádka je úplně nadšená!!!

Vyprávěla, že v čekárně se malý bál, ale když vlezli do ordinace tak pani doktorka začala. Nejprve s malým seznámila, provedla ho po ordinaci, ukazovala mu obrázky a ptala se ho jestli si čití zoubečky, různě s ním žertovala a kamarádka si po chvilce uvědomila, že se po ní malej vůbec neschání a prostě si povídá (hraje) s Dr. :mrgreen: Doktorka prostě vůbec na malého nespěchala… takhle si „hráli“ asi 15min.

Nejdřív pani doktorka prej poprosila maminku aby šla na křeslo, že malému ukáže jak se to dělá a malej se bude moct i mamince kouknout do pusinky. Tak mu na mamince ukazovala zoubky aby je viděl. Pak mu ukázala všechny nástroje a děsně se mu to líbilo. Nakonec ho položila na maminku a střídavě vyšetřovala maminku a to samé pak udělala u něho (prostě naoplátku aby to taky maminka viděla když on může koukat k ní) :potlesk: Nakonec dostal malinkej plyšovej zoubek a spokojeně šli domů. No a malej se pomalu snad i radoval, že má novou super tetu na hraní :mrgreen:

Na takové zubaře fakt jentak nenarazíš. Moje zubařka je fakt skvělá, ano, péči sice zaplatíš :nevim: ale za tohle? To si opravdu připlatím ráda. Mě když vrtá zub nebo cokoli tak já jí tam usínám!!! To se mi v životě u žádného zubaře nestalo!!! Já si k zubařce chodím prostě odpočinout! Je dokonalá. Nespěchá a je něžná. A o tom to podle mě všechno je… o zubaři a o přístupu, né o dětech a jejich „nepřipravenosti“ - na to to podle mě lékaři jen svádějí! Svádějí svojí chybu na maminky. A věřte, že o tom něco vím - jsem zdravotní sestra. Naštěstí už mimo obor :cert:

Dekuji za Tvuj prispevek a mas naprostou pravdu…ja tohle bohuzel po sve zubarce chtit nemuzu… 8o a mozna ze by to na maleho taky zabralo, vsechno rad zkouma a myslim, ze kdyby opravdu udelala to, co v pripade Tve kamaradky, tak by to taky vypadalo jinak.
Nemyslim, ze mam tak „hrozne“ dite, jak se o nem vyjadrila..ted mame i obdobi strachu, ze nekde neco bouchne a hned za mnou vydesene bezi, snad to prejde..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
992
8.1.12 13:23
dajdulka25 píše:
Lakyna píše:
No a já jsem zářný příklad toho, že dudlík nijak kazivost neovlivňuje…, dudlíka jsem jako malá měla snad do pěti let a sladkého jím kila, čokoládu denně, zuby si čistím 1× denně či 1× za dva dny a mám za mých 30 let dva kazy :-) mléčné zuby jsem měla taky úplně zdravé
ji nejde o to, ze by dudlik zpusoboval kaz, maly zadny kazik nema, ale o to, ze neda horni a dolni zoubky k sobe :x

JJ, máš pravdu, ale furt myslím,že dudlík na to nemá moc vliv, dva příklady z rodiny : můj manžel a má sestra dudlík jako děti neměly a obou museli potom trhat stoličky nahoře, dole a měli rovnátka napevno několik let. Ještě jsem někde četla, ale to nevím kde, že druhé zoubky mohou narůst bez předkusu, když je mléčných zoubků jen malý předkus, tak nevím. Ale nedělám si moc iluze, náš malý předkus má, takže už tak trošku dopředu s rovnátky počítám :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
8.1.12 13:28

Ja bych treba ani u maleho nezjistila, ze mirny predkus ma, kdybych mu nezkousela dat ty zoubky k sobe..muj manzel ho ma taky jen mirny, oba pusu zavreme…
Ja jsem si to svoje patro kazdopadne „vydudlala“ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.