Placenta - interpretace výsledku vyšetření

1626
24.5.10 22:03

placenta

Ahoj holky,mám prosím vás dotázek,dneska jsem byla na velkém UTZ a mám na sonografickém vyšetření napsáno,že placenta ventrálně nedosahuje do DDS,je dostatečně vysoká a homogenníCopak to prosím znamená?Doktor říkal,že je všechno v pořádku,ale této větě nějak nerozumím,na internetu jsem si našla,že DDS je dolní děložní segment.Moc děkuju za odpověď :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
24.5.10 22:08

Tak že nedosaduje do dolního segmentu je dobře, protože kdyby tam zasahovala, překážela by vlastně miminku pak při cestě na svět…
Dostatečně vysoká zřejmě znamená, že je dostatečně vysoká :mrgreen:
a homogenní je, že je „všude stejná“, žádné třeba poškození nebo nedostatečné prokrvení?
Nejsem doktor=)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
25.5.10 05:54

tak to vypadá že je všechno OK, k tomu co psala Pipet doplním, že ventrálně znamená, že je umístěná směrem dopředu (z vnitřní strany břicha) :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7267
25.5.10 08:20

Znamena to ze je vsechno super :lol: . Me placenta bohuzel zasahovala hluboko do DDS (prekryvala delozni hrdlo) a pri takove diagnoze je tehotenstvi od 20tt povazovano za rizikove, od 32tt hospitalizuji a v 37tt ukoncuji tehotenstvi cisarskym rezem. Je tam velke riziko ze se placenta sama odlouci.
Takze super, uzivej si to :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27031
25.5.10 08:26

Já mám napsnáno od velkého UZ že zasahuje do DS a je na řpední stěně ale dr mi k tomu nic neřekl,tak doufám že na dalším UZ bude už jinde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
25.5.10 08:27

Jenny-jak pisou holky,vsechno O.K. :palec:

Zuzko-jak v ktere porodnici a jak ktery dr.Mam stejny nalez,opakovane krvaceni,ted jsem se ve 33tt vratila se spinenim z nemocnice domu.Hosp.by byla az tesne pred porodem zase az kvuli krvaceni(pokud nebude zase mezi tim) a cisarsky rez se bude rozhodovat pri porodu(opet bude zalezet na sile krvaceni).No sama jsem zvedava :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7267
25.5.10 08:54
Any píše:
Jenny-jak pisou holky,vsechno O.K. :palec:Zuzko-jak v ktere porodnici a jak ktery dr.Mam stejny nalez,opakovane krvaceni,ted jsem se ve 33tt vratila se spinenim z nemocnice domu.Hosp.by byla az tesne pred porodem zase az kvuli krvaceni(pokud nebude zase mezi tim) a cisarsky rez se bude rozhodovat pri porodu(opet bude zalezet na sile krvaceni).No sama jsem zvedava :roll:

tak to nemas placentu uplne pres branku. protoze u toho se ani porod nesmi rozbehnout. kdyz jsem hledala info k teto diagnoze tak na netu vsude psali ze hospitalizace od 32tt. je to placenta praevia centralis a mimca v drtive vetsine byvaji v poloze sikme nebo pricne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7267
25.5.10 08:57
Crystal87 píše:
Já mám napsnáno od velkého UZ že zasahuje do DS a je na řpední stěně ale dr mi k tomu nic neřekl,tak doufám že na dalším UZ bude už jinde…

to myslim bude v poradku, tvoje placenta ma plno casu se vytahnout jeste vys :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
25.5.10 09:01

Zuzko-ne to nemam :wink: ,mam ji jen castecne-marginalis. U centralis je to jasne,asi jsem to spatne cetla,nevidela jsem,ze myslis uplne vcestnou placentu(tam to mimco ani nema kama projit).
Ja jsem popravde trochu zmatena,kazdy doktor mi totiz tvrdi neco jineho.. :roll: /myslim v mem pripade/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7267
25.5.10 09:05

Any, no tak to se ti nedivim. ono pak jsou jeste tyhle Marginalis dva druhy ne? jeden ze zasahuje hodne a druhy malo, kdyz nezasahuje prilis tak odrodi normalne i tady v CB porodnici

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
25.5.10 09:13

Zuzka-tak to nevim,jestli jsou dva druhy.Ja ji mam ted spis min,je cipem pres branku,takze se to bude zkouset normalne a uvidi se aktualne pri porodu.Akorat me desi to opakovane krvaceni a moznost,ze se to vse „pokazi“pri porodu :-? No uvidme,radeji,at uz je to za nama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7267
25.5.10 09:58

Any, no preju at to vyjde prirozene! Ja mam z toho vseho a hlavne ze sekce docela tezkou hlavu nebo jak to nazvat … proste jsem se s tim nedokazala poradne srovnat, ac clovek vi ze jinak to proste neslo, tak je mi to tak lito :cry: … no to sem ale nepatri :-)
Drzim ti palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27031
25.5.10 10:04
zuzka84 píše:
Crystal87 píše:
Já mám napsnáno od velkého UZ že zasahuje do DS a je na řpední stěně ale dr mi k tomu nic neřekl,tak doufám že na dalším UZ bude už jinde…
to myslim bude v poradku, tvoje placenta ma plno casu se vytahnout jeste vys :wink:

jojo já vím a věřím že se vytáhne ale i tak se bojím…císaře opravdu nechci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
26.10.10 09:41

Když doktor říká, že je to ok, tak to asi ok je:-) Podle toho, co píšeš to prostě vypadá, že placenta není zevnitř přes čípek (není vcestná nebo jak se tomu říká), což je ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1147
2.10.13 19:21

Holky prosim potrebuju co nejvic informaci.Dnes me doktor vystrasil, pak jsem se zklidnila a konecne zacinam uvazovat ralne a potrebuju co nejvic informaci, nejlepe z praxe.Mam placentu v porodnich cestach, prej nejak odpadava proto krvacim. A pokud se to nezlepsi tak pujdu ezet do spitalu.Tak a od vas potrebuju vedet o co jde, co hrozi miminku a co muzu delat proto aby bylo vse v poradku??? Diky za vse co napisete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí