Placenta na správném místě?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1709
23.12.10 09:34

Placenta na správném místě?

Ahoj holky, jsem v 17tt, a jelikož jsem nebyla úplně spokojená s paní doktorkou, tak jsem přešla k jiné. A hned při prvním UTZ mi zjistila, že mám nízko položenou placentu, a ukázala mi, kde má být. Pak mi ukázala také mou ledvinu, která je také nízko a je možnou překážkou v porodu. Jen jsem se chtěla zeptat, i když jsme něco malinko tady četla (ale jsou to příspěvky z roku 2003 a 2009), jak je to s tou placentou? A je dobře, že se na to přišlo už teď? Abych se nenervovala. Je pravda, že paní doktorka mi řekla, že mám ještě min.měsíc na to, aby se posunula tam, kde má být (placenta). S ledvinou asi nic neudělám :roll: . A ještě jedna věc, dá se nějak pomoct tomu, aby se jí chtělo vyhoupnout se? :-) Myslím nějaký vitamín, nebo lék…Díky za komentář.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21489
23.12.10 09:48

neboj, je ještě spousta času, aby se vytáhla nahoru. jde jen o to, jestli ji máš jenom nízko a nebo je až přes děložní hrdlo (říká se tomu vcestná placenta nebo placenta preavia). v tomto případě, kdyby se nevytáhla, tak bys musela rodit císařem. jinak by hrozilo vykrvácení. a taky je riziko předčasného odloučení placenty. ale fakt bych na tvém místě byla v klidu. já ji měla také nízko položenou a jak rostla děloha, tak se hezky vytáhla nahoru. má to takhle spousta těhotných.
jo, cviky ani vitamíny/léky na to nejsou. musíš to nechat na svém, těle, aby se s touhle situací popralo, jak nejlíp umí. každopádně je dobré, že to doktorka ví a může to na dalších kontrolách pohlídat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1709
23.12.10 09:51

Děkuji.

Mockrát Ti děkuji za informaci. Víš jak, člověk to asi nesmí moc studovat, akorát se pak sám dostává do stavů, kdy není zrovna nejklidnější a pak se to přenáší i na mimčo :o). Moc Ti děkuji, opravdu jsi mě uklidnila. Přeji pěkné Vánoce. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
23.12.10 09:57

ahoj, sannie, v tomto stadiu je normalne, ze je placenta nizko, je dost velka, casom ako bude rast maternica by sa mala vytahovat postupne hore.
vcestna placenta sa vacsinou prejavuje napr. spinenim alebo krvacanim, nemas sa coho bat, urcite to bude v poriadku :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1709
23.12.10 10:11

Soldi Děkuji.

Ahoj Soldi, taky Ti děkuji za informace. Já naštěstí špinění nemám, ani krvácení, nic, takže to bude asi tento případ. Musím se na to dívat pozitivně. :o) A můj manžel je naštěstí skvělý chlap, který ví, co je pro nás důležité a doktorčino opatrně s milováním, vzal tak, že se do další kontroly milovat nebudeme. :-) Jsem zapomněla napsat, co mi paní doktorka ještě poradila. :o) Opravdu, děkuju. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
23.12.10 11:45

Já měla také sestouplou placentu ve 20tt ale v 31tt se mi zvedla do té minimální hranice :-) neboj ještě je čas :-)

• Citovat
  • Upravit
1709
23.12.10 11:57

Děkuju :-)…dobře, budu doufat :-). Díky moc. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
23.12.10 12:17

Vše co o tom vím už tu bylo napsáno. Tak jen sebe přidám jako další případ maminy, co měla nízko placentu a vytáhla se kam měla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
23.12.10 13:13

stejně tak, placentu jsem měla hodně nízko, z části se mi i odloučila, ale doktor říkal, že tak nepatrně, že to na mimčo nebude mít žádný vliv. Jak říkaly holky, ještě je moře času na to, aby se vytáhla a ve většině případů to tak i je. U nás také a nakonec jsme rodili přirozeně. Mám za to, že v tomto týdnu se to ani nijak moc neřeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
23.12.10 18:23

Ahoj mě na nízko položenou placentu přišli až ve 36. týdnu. Strašně mě tím vyděsili. Rodila jsem přirozeně (nepřekrývala porodní cesty) v 38+0. Porod naprosto ukázkový. Naopak porod placenty pak trval hodně dlouho, že už uvažovali o operativnim odstranění.

• Citovat
  • Upravit
1709
26.12.10 16:04

Ahoj holky, já vám moc děkuji za příjemné zprávy :-):kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonym111
26.12.10 18:01

Ahojky,taky se přidam.na velkém ultrazvuku ve 20 týdnu mi taky DR řekl,že mám nízko uloženou placentu,konkrétně placenta praevia,taky jsem z toho byla nervozní,ještě ve 32 týdnu byla dost nízko,teď jsem 41 týden(přenáším :-(,ale placenta je nad hlavičkou mimča,takže by neměla při porodu vadit..Určitě se s rostoucí dělohou vytahne,neboj.

• Citovat
  • Upravit
1709
21.1.11 09:31

Ahoj děvčátka, moc vám všem děkuji za podporu, krásně jsem se po vašich komentářích uvolnila a byla v pohodě. :-) Předevčírem jsme byli na velkém UTZ a vše je v pořádku. I placenta je už na úrovni, kde má být a ještě se zvedne, paní doktorka nás potěšila :-). No a jinak, bude to Honzík, je to kluk jako buk :mrgreen: . I paní dokorka se divila jak je krásně vidět :dance: . Tak se mějte a ještě jednou všem děkuji za podporu. Hanka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí