Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
jsem po IVF ve 12+6 nemám žádné problémy, brala jsem dodnes utrogestan 2-2-2 a dneska už mě došel, jenže jsem se zapomněla v pondělí s doktorem domluvit jestli ho už vysadit, před třemi týdny mě jen říkal, že do 12.tt v plné dávce a pak se vysadí, ale teď už neříkal nic. Jak jste to měli vy??? v kolikátém týdnu jste ho vysadili? vysazovali jste ho jednorázově nebo postupně? žádné problémy nemám, díky za odpověď
gold vysazuje sekolem 12 tt..nebo jakti to výjde do 13tt..a postupne..mela sem to tak i u míši
tak to je blbý, já už žádnej nemám, když mě fakt minule řekl v plný dávce, ptala jsem se ještě 3 holek co čekají po IVF a dvě vysazovali podle dr. zaráz a jedna postupně
tak nevím, aby jsem si to pak nevyčítala
se bojím aby nějak prudce neklesla hladina hormonů a nemělo to následky, ale teď už by snad měla fungovat placenta
co zajet na pohotovst a poradit se?Než něco zanedbat zda se má něco ještě opatrně brát když ti léky došly?
Utrogestan se vysazuje okolo 12 tt, kdy přebírá funkci žlutého tělíska placenta. Spousta holek vysazovalo naráz, takže si myslím, že miminko v žádném případě neohrozíš.
játo u dr, tenkrát taky pochopila tak jako že vysadit zaráz, jen jsem se chtěla tady ujistit, takže jsem ho dneska ukončil a nazdar,pokud by se začalo něco dít naklušu na pohotovost a nechám si ho zase rychle předepsat, ale taky si myslím, že placenta už funguje a vadit by to nemělo, díky za rady a názory