Placenta praevia centralis 2024

18.12.24 22:55

Placenta praevia centralis 2024

Ahoj těhulky a maminky :srdce:
Je tu některá se mnou, co čeká co bude?
Nebo i nějaká maminka, co to má už za sebou a podělí se o zkušenosti?

Jsem na konci 31TT. Uz 2 mesice vedena v rizikové poradně.
V pátek mam kontrolu + poslední velký UZ.

Mam za sebou jen dvě kratší zakrváceni na konci prvního a začátku druhého trimestru, bez hospitalizace. Rozehnalo se kanavitem.

Ted jsem ve fázi vrcholu nervu, protože se blíží Vánoce, třetí trimestr v plném proudu, kde jsou rizika krvácení nejvetsi.

Jsem doma od začátku listopadu a fakt vice méně jen ležím, kromě par plechu cukroví.

Doma uz skoro devítileté dítě, ktere naštěstí uz nepotřebuje moji asistenci :D

Ale mam strach, den ode dne vetsi.

V naší porodnici, co mam 10min, se rodí až od 36TT.
Do rizikovky dojíždím 45 minut.

Mam šílený strach z krvácení a komplikaci. Navíc takto v období Vánoc :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
19.12.24 08:46

Krvácela jsem 7× a tolikrát byla hospitalizována od pár dní po 14dní, pendlovala jsem mezi oblastní nemocnicí a fakultní nemocnicí, kde je riziková poradna a péče pro miminka od 25.týdne…nakonec jsem vydržela do 34.týdne, s malou jsem v nemocnici byla 15dní a je úplně v pořádku…mně vzali dělohu, vaječník, vejcovody a spravili mi močový měchýř, malá je moc šikovná. Pokud bys začala krvácet, zavolej si rychlou a oni rozhodnou, kam tě odvezou, zda do blízké nemocnice nebo rovnou do té fakultky…hodně štěstí :mavam:

• Citovat
  • Upravit
19.12.24 08:48
@Anonymní píše: Více

To ti vzali vše skrz tu placentu??? :,( :,( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.12.24 09:03

@petulka.novopecena ano, protože se nedala oddělit od ostatních orgánů byla vrostlá a prorostlá i skrz dělohu dál do břicha, mohla jsem vykrvácet a bylo to velký risk…věděla jsem to od prvního krvácení v 17.týdnu, kdy jsem poté byla poslána do rizikové poradny, že to tak pravděpodobně dopadne…

• Citovat
  • Upravit
9034
19.12.24 09:06

Ano někdy to skončí tím, že se musí vzít vše, aby matka nevykrvácela. Takže to tak skutečně bývá. Bohužel. Kamarádka to měla taky. Placenta ji vycestovala při růstu do dutiny břišní a tak pak měla ještě později jednu další operaci, kde jí něco opravili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.12.24 09:19

No, tak to jste mě děvčata neuklidnily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.12.24 09:46

@petulka.novopecena mám dvě zdravé a šikovné děti, to je snad v životě výhra :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.12.24 10:04

A na svoje rizika je vždy lepší se prát v té rizikové, mně tam teda profesoři vše vysvětlovali, co a jak by mohlo nastat, jak je to vážně, co nemusí být vidět na utz…atd, prostě jsem to vše věděla dlouho dopředu a měla čas se na to psychicky připravit…

• Citovat
  • Upravit
19.12.24 10:06

Tak mě právě přijde, že to nějak extra neřeší - jako kdyby to bylo na denním pořádku… Řekli mi jen, že kdybych začala hodně krvácet, mám dojet nebo volat sanitku. Slabé krvácení / špinění prý řešit úplně nemusím….
Ale ja bych tedy jela i tak…
A ze je lepsi, ze mam placentu na zadní straně, než na přední…
Víc nic….

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.12.24 10:08

Zitra mam velky UZ v rizikovce, tak treba se dozvíme něco vic včetně konkrétního termínu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí