Placenta preavia 2023

Napsat příspěvek
Velikost písma:
42
22.3.23 15:36

Velká gratulace k miminku ❤️ Jak prospívá? Jste moc statečná!! Museli to byt hrozne nervy :? Držte se :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.3.23 06:16

Byly to nervy. Nejhorsi je asi ta nejistota, ze clovek porad nevi zda se to rozjede, jak moc. Fakt presne jak rikal doktor, je to jak casovana bomba. A muze to vydrzet do planovaneho CS a nemusi. Miminko ma 2,28kg, a na svuj vek prospiva skvele. Musi byt ted 3 tydny v inkubatoru do terminu planovaneho porodu v 36+, tak si jeste 3 tydny pockame, ale je to pochopitelne a pro bobecka to nejlepsi. Musi nasbirat silu. Jeste by to vubec nezvladl se prisat. Musi se naucit dychat sam. Takze i kdyby ho clovek nejradeji unuchnal, musime byt rozumni. Na druhou stranu je sranda, ze je na neonatologii to nejvetsi miminko. Sousedka vedle nej ma 850g. Je neuveritelne, co dnesni lekari a technologie zvladnou. Diky bohu za ne. Ja se ted taky posleze dozvedela, ze mi tu vrostlou placentu museli hodne vyrezavat a pajet mi zily, s ze jsem malem prisla o delohu. Ti doktori jsou vszne borci. Jsem ohromne vdecna za to kde zijeme a jake mame moznosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
23.3.23 08:37

@PetaOvecka jsem ráda že to dopadlo dobře ❤️ ❤️ moc gratuluju k miminku :smiling_face_with3_hearts: hlavně zdravíčko pro oba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.3.23 12:54

@PetaOvecka ještě že to dopadlo dobře přeji brzké zotavení ať jste co nejdříve s miminkem. A hodně zdravíčka ať vám dělá samou radost.❤️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
3.4.23 16:37

Dávám o sobě vědět. Dnes další krvácení, hospitalizace 36+1, na 36+3 mam planovany císařský řez, tak se bude cekat do středy dle plánu. Tak snad to vydrží :) Krvaceni ustalo, tak snad ten den a půl uz dopadne :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
6.4.23 11:54

Holky, dopadlo to. Operace dle planu. Maly narozen 2 850g a 47 cm. Nakonec rezali v tříslech klasiku, placenta se sama odloucila, takze i deloha mi zustala.. Nakonec vsechno dobre dopadlo i když od začátku byli černé scénáře.. ☺️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
6.4.23 12:01

@manisuja paráda :srdce: gratuluju k miminku hlavňe zdravíčko :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
11.4.23 07:00

Tak hlásím že jsem dnes v noci byla hospitalizována s krvácením nic hroznýho asi jako slabá MS ale nechali si mě v Nemocnici

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
11.4.23 07:25

@Nikouš123 jaky jsi teď tyden?
Držím pěsti. Malé krvácení přejde ☺️ a zas bude na chvíli dobře :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
11.4.23 07:34

@manisuja 33tt přesně 🙂 Joo naštěstí nic hroznýho jen moje první tak mě to vyděsilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
18.4.23 14:46

Tak jsem tu přesně po týdnu zas ve středu mě. pustili domu dnes sem se zase vzbudila s krvácením tady zase začalo ustavat a zase mě. asii pustí zítra tak to sem budu na hospitalizaci jezdit asi každej týden 😂 placenta se mě povytahla vypadá to že jen nějakej cíp zasahuje k Brance

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
24.6.23 23:50

Ahoj holky, můžu se k vám přidat? Jsem 19tt a včera jsem po větší námaze začala krvácet, takže hned pohotovost, tam mi dr řekl, že mám placentu preavia centralis. Prý mám jen dodržovat klidový režim a poslal mě domů. Dnes celý den jsem skoro nekrvacela, ale před chvílí ze mě vyteklo zase nějaké množství krve, ne tolik co včera, ale i tak se chci zeptat, jak dlouho se tak může krvácet? Nevím jestli mám jet zítra znovu na pohotovost nebo jestli se takhle krvácí několik dní a pak to přestane… Děkuji za zkušenosti a všem držím palečky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
25.6.23 06:09

@michailidis ja jsem měla takove jednorázové šplouchance a pak většinou jen spineni nekolik dni. A treba po 14 dne jsem sla na wc a zas splouchanec, to jsme pokazde jeli. Podrihe uz si me nechali v nemocnci a to jsem krvacet přestala. Ale po 3 dnes cho přišlo zas ve velkem. Behem hodiny jsem prokrvacela postel.. Ale take to ustalo, byla j sem v nemocnici ještě týden a pal me pustili, pro propuštění ze me odchazeli hleny černé krve, ale to rikali že nevadi. Každopádně, jestli se to neco nezda, tak jed. Rizika jsou veliká 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
25.6.23 16:06

@michailidis mě bylo řečeno jet s každým zakrvácením jasně červenou krvi na pohotovost začala sem ale krvácet až 32tt střídavě sem byla doma a v nemocnic a v 35+4tt po obrovským krvácení kdy už sem byla preventivně hospitalizová jsme se rozhodli to ukončit CS ale v 19tt je obrovská šance že se ještě placenta posune ❤️ ❤️ tak buď v klidu i mě se z centralis posunula ale já měla placenty dvě takže se nezvládli natolik posunout aby to bylo v pohodě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
25.6.23 16:10

@manisuja měla jsem to úplně stejně jako ty no jen po tom posledním kdy jsem zakevacela postel přes 3 porodní vložky vozík na kterým mě pak vezli tak ikdyž se to zastavilo doktoři se semnou dohodli ze Malej musí ven já už na to kývla protože to byli hrozný nervy hrozně jsem se o něj bála takže 35+4 hotovo malej měl 2810g ☺️takže krásnou váhu úplně zdravej za 3 dny má dva měsíce ❤️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová