Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den chci se zeptat jestli to takhle někdo měl, máme první miminko 4mesice během dne bohužel usina houpanim v kočárku a stejne někdy začne rvát nemůžu ho uspat snažím se i v náruči a trvá to třeba i hodinu a více hrůza, a pak další věc nemůžu s nim chodit ani ven hned co ho polozim do kočáru začne tak rvát ze se mi zanechá takže to hned vytahnu a jdeme zpátky domu
takže jsme pořad jen doma a to mi děla i v autě i když jdeme někde na návštěvu nemá to cenu, dekuji
Kup si nosic, cudujem sa ze ho este nemas po 4 mesiacoch, moj tiez neznasal kocik do pol roka a potom sa zrazu ma neho tesil. Dieta asi musi dozriet
To nositko mám, jen se neodvažuji ho do toho dat a jít ven
on je uplakeny proste se mu nic nelíbí ani kočárek ani sedačka ale budu to muset vyzkoušet dekuji ![]()
Měla jsem to taky, když nespal, tak řval. Manžel dokonce jednou přišel domů a s vykulenýma očima mi povídá „Tak jsem dneska jel autobusem a tam měla maminka v kočárku miminko a ono mělo otevřené oči a neřvalo, nebylo nemocné?“ Prostě jsme vůbec netušili, že dítě může být vzhůru a neřvat.
Pomohly dvě věci - Manduca (jako když jsem ho tam dávala, tak řval, ale jak jsem se rozešla, tak se začal koukat kolem sebe a dobré). A pak, když jsem ho začala vozit v kočárku na břiše se sundanou boudou. Koukal kolem sebe a byl klid.
Asi nekojíš, co, to se dá uspat u prsa.
Ale být 4 měsíce doma si neumím představit.
Třeba by v tom kočáru chvíli řval a pak usnul, to jsi nezkoušela?
@Poláček píše:
To nositko mám, jen se neodvažuji ho do toho dat a jít venon je uplakeny proste se mu nic nelíbí ani kočárek ani sedačka ale budu to muset vyzkoušet dekuji
nemusíš s tím jít hned vylézt na Sněžku
ozkoušejte to doma. Náš starší to měl rád, jednu dobu se v tom krásně uspával, zvládal i dlouhé návštěvy, svatbu jsme takhle absolvovali… Spal mi na břiše. A mladší to zase dost nesnášel
Ono se to prostě musí ozkoušet.
@Lucie_Sx Bohužel nekojim, právě jsem to zkoušela ze se vyřve a bude v klidu ale stejne tak dlouho řve dokuk ho nevytahnu
@elibro no na Sněžku určitě neee
zkusím to vyzkoušet doma jak to půjde
@Poláček On se tam prostě nudí, potřebuje koukat kolem sebe. Některé děti holt takové jsou. A úplně tě chápu, já jsem taky z toho měla depky, když jsem jezdila se řvoucím kočárem a báby se na mě koukaly jak na krkavčí matku a radily, jak ho mám utěšit.
Našemu prckovi je 5 měsíců a máme to úplně stejné jako ty
. Když jdu ven s kočárkem, tak taky řve jak pavián, tak zkouším na co má chuť, hojdat s kočárkem, nebo sundat stříšku ať může koukat, nebo naopak zatáhnout a jen jít, a on usne. Pokaždé je to jiné a třeba se to během dvou hodin několikrát změní
. Když jsme doma, tak se ho snažím co nejvíce zabavit, aby se unavil, pak začne řvát, zabalím do zavinovačky, sednu na míč a skáču, během minutky spi. Když potřebuju vařit nebo uklízet, tak jej mám v lehátku a děláme u toho kraviny, někdy to vyjde, někdy ne. Neboj bude to dobré ![]()
@alviola noo takhle už si připadám teď měl 4 měsíce a pořad žádná změna snad se to zlepší
@kikusha to samé se snažím dělat taky on na chvíli usne a pak je to znova taky sundam stříšku jenže stejne řve takže s nim utikam domu
jak vidím některý ty maminky jak si chodí na procházky úplně v pohodě a mi s tím máme takový peklo proste celkově je takový uplakany nic se mu nelíbí snad se to zlepší protože to je fakt na hlavu ![]()
@alviola to se s nim snažím dělat taky ale na bříšku je jen chvíli pak se začne rozčilovat a plakat
už jsme z toho docela vyčerpání ze se pořad nemění a jít s nim ven to je fakt strach on tak začne plakat ze se zanechá a nic ho neuklidni už jsem i zkoušela ho tak nechat ale stejne nic
@Poláček Ono se to zlepší, až si sedne a budete moct jezdit se sporťákem. Ale hlvaně neposazujte předčasně! Jenomže ta pohoda bude trvat jenom chvíli. Protože jakmile tyto děti značnou lézt a chodit, tak se zase pořád vztekají, když musí být v kočárku.
No prostě, žádná sranda to není.
@Poláček jj taky závidím těm maminkám, co chodí na procházky a jen si to kočárkování užívají, pak jdu já spocená až na dupě a dělám zázraky, aby byl malý spokojený ![]()