Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@alviola no právě ale nevím proč je takový už od narození je takový uplakany jen je zajímavé ze přes den mi v tom kočáru zaspi ale když ho oblecu a polozim okamžitě začne brecet a už a nim nic neudělam takže si ani netroufám jít dal ale hned se vrátím domu 😔
@kikusha teď jste mě rozesmala 🤣 🤣 🤣 já jsem úplně to stejne jdu jak střela s houpajicim kočárem a uřvanym miminem a nějaká mamka si pomalinku jde s kočárkem úplně v pohodě, no to se dívám i z okna a říkám si jak je to možné ze si jdou tak pomalu a nebreci 🤣
@Poláček Jo, a v tom kočárku leží usměvavé miminko, které si pěkně brouká, sem tam se usměje na maminku a hraje si s prstíčky. I to jsem viděla a chtělo se mi brečet ![]()
@alviola no vidím ze v tom nejsem sama, ke mě přijde kamarádka která má o měsíc mladší miminko a byl úplně stejný jako ten můj ale teď o něm ani nevím ze u mě je kamarádka si v klidu pije kavicku a já jedu s tím kočárem 😀
Nám ze začátku malá taky řvala v kočárku a nespala. Pak jsme ji začali víc oblékat a byl klid
. Jela jsem podle knížek „oblékejte o jednu vrstvu více, než jste oblečená vy sama“ a „teplota se pozná na zátylku“… no houby, prostě ji obléknu tak a vezmu sebou tolik oblečení, abych ji mohla svlékat/oblékat, a teplotu kontroluju na rukách, když je má teplé, je to pro ni ok, takže dneska jdou lidi venku v tričku a mikině a ona na sobě bodýčko s krátkým rukávem, triko s dlouhým rukávem, teplý svetr, punčocháče, kalhoty, ponožky, tenkou čepici, leží v otevřeném ale zimním fusaku a spala jak andělíček
… no a k celkovému uklidnění pomohlo, že jsem držela dietu (trpěla na koliky), tak jestli zkusit jinou značku umělého mléka?…no byl to boj, ale musím říct, že na to, jaký to byl ze začátku boj a první 4 měsíce jsem brečela, že tohle nedám - fakt šílenec řev x hodin každý den, tak od 7 měsíce je pohoda
, rozdává úsměvy a pořád se nám tu chechtá a něco vypráví
. Řve jenom, když jí něco bolí nebo je unavená.
@Merša no to já si taky říkám pořad ze už to nezvládnu ale bohužel musím já ho oblikam právě teple ale spis mi přijde ze ani nemá rad když je navlečen ale je to miminko takže musí být v teple, kolika jsme taky měli to už je pryč a s tím mlékem doktorka právě říkala ze už to nemám měnit takže sama nevím co dělat
tak jste to měla takhle taky do těch 4 měsíců? Já už nevím jak na něho ale přece už by se měl změnit, rodina mi pořad říká bude lepší a pořad to máme stejný proste nikde s nim nemůžu jít pořad jenom pláče i když nemůže usnout přes den to je strašný boj, a pak když chci jít s nim na tu procházku taky hrůza
@Poláček píše:
@Merša no to já si taky říkám pořad ze už to nezvládnu ale bohužel musím já ho oblikam právě teple ale spis mi přijde ze ani nemá rad když je navlečen ale je to miminko takže musí být v teple, kolika jsme taky měli to už je pryč a s tím mlékem doktorka právě říkala ze už to nemám měnit takže sama nevím co dělattak jste to měla takhle taky do těch 4 měsíců? Já už nevím jak na něho ale přece už by se měl změnit, rodina mi pořad říká bude lepší a pořad to máme stejný proste nikde s nim nemůžu jít pořad jenom pláče i když nemůže usnout přes den to je strašný boj, a pak když chci jít s nim na tu procházku taky hrůza
Ale tohle klidně může být kámen úrazu.
Miminka nemusí být oblečená teple! Mají být oblečená tak, aby jim to vyhovovalo. Každé je jiné.
Já třeba navlíkala děti míň než sebe.
@Lucie_Sx no já proste teď když jsem se s nim snažila jít ven a bylo hezké počasí tak měl bodynka strample tepláky a mikinu a čepici a byl v kočáru zakryt dekou ale tenkou ![]()
@Poláček ano změnilo. Malá fakt hodně plakala, asi takhle to bylo, co jsme se shodli s partnerem: v porodnici řvala furt, pak byl týden doma pohoda a do 12. týdne šílený, pak řev neskončil, ale snížily se decibely
a ve 3. měsíci se snížilo i množství řevu, ale na začátku 4. měsíce byl týden, kdy se to celé zhoršilo a řvala zas od rána do večera no a potom jako když utne, tak pohoda. Ze řevu se stal pláč, začala si občas i něco mumlat no a od 7. měsíce už je to pohoda. Brečí nebo kňourá a hysteráky má jen, když jí něco bolí. Hlavně zuby, ty ji teda berou
, ale to už tak trochu víme, proč brečí
…první rok miminka je bulhařina, tak ještě pár měsíců a bude klid v tom slova smyslu, že už si miminko umí ukázat, co chce, někam se třeba i přemístí, kam chce a už se s ním člověk trochu dorozumí, pár slov
… jinak s tím spánkem mi jedna maminka tady poradila, že když usne dítě u kojení, tak když pak od něj odejde, tak se za 20 minut probudí a když u něj zůstane, spí i dvě hodiny…tak to teď dva dny praktikuju a sice nic neudělám doma, protože u ní ležím, ale za to pohodový a vypsaný miminko mi to stojí
. Takže si na tu dobu kdy spí pustím nějakou rozhlasovou hru a odpočívám
. Holt teď pojedeme rok ve stylu „uklízím a vařím jen to nejnutnější“. ![]()
@Merša u mě je to samé na rychlovku něco uvařím trochu poklidim a to je vše co stihnu, jen nechápu ze má 4 měsíce a pořad žádná změna
přes den ten se stane ze ho proste nejde uspat řve jak pavian
a s těmi Procházkami taky nemůžu s nim jít ven na normální procházku jak ho oblecu a polozim do kočárku tak hrůza to se ani neodvážim jít dal radši ho vytahnu svleču a snažím se ho nějak uklidnit, tak snad se to změní konečně už i u nás