Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Rozárka78 pak bych milé švagrové řekla, že pokud má potřebu někoho vychovávat, ať si pořídí vlastní dítě a tvoje do svých experimentů netahá ![]()
@Rozárka78 V 11m nechtel neumi umyslne skrabnout? Tak to mas velmi divne dite, moje dite se teda umh velmi cilene vzteknout a odstrcit mi ruku, zkousel me i placat a skrabnout. Jinak co se tyce tve otazky me by to nevadilo, mame se svagrovou jasnou umluvu. Pokud si hlidame deti a nastane situace ze je placnuti nevyhnutelne, tak muzeme obe tuto moznost vyuzit. Samozrejme je to symbolicke ale ty deti uz jen na zvyseni hlasu od ciziho reaguji vice nez doma, takze to placnuti je opravdu ojedinele. Ale na rovinu ja bych se taky od zadneho ditete nenechala bit. Jedno jestli je me, sousedky ci svagrove
@Iv85 Jojo, to on se umí vzteknout, to vím moc dobře. Měla jsem na mysli, že 11 měsíční dítě snad ještě neumí být naschvál zákeřný…
@sebaanez píše:
@kacz @Iv85 @Iv85 To jako myslíte vážně?Vy byste nechaly, aby Vaše děti někdo fyzicky trestal, byť jen symbolickým placnutim přes ruku? Vas bych jako matku fakt nechtěla. To radši žádnou, než tu, která se nezastane svého dítěte. Na mého syna(11-ti mesicnak, který nerozumí tomu, zda mě něco noli, či ne, až bude, samozřejmě mu rázně vysveetlim, že takhle se nehraje) nesahne žádná kamarádka, babička, dokonce ani otec. V tom nejnutnějším případě jsem tu od toho já. I když fyzické tresty u nás v rodině tolerovány nebudou. V prvé řadě zač neme s domlouvanim a vysvětlováním. A matky, které tyhle věci, pro mě banality, řeší placancema, jsou slabe a ze svych deti vychovaji stejne slabe jedimce. A ani radsi nechci vědět, jak byste řešily ty vážnější věci. Když byste dokázaly nechat placat hloupé batole. Bože muj
![]()
TY NEMUSÍŠ PLÁCAT DÍTĚ…TY JSI GENERÁL I TAKHLE NA DÁLKU…OTEC NESMÍ ZASAHOVAT DO VÝCHOVY DÍTĚTE
![]()
Příspěvek upraven 21.06.15 v 21:37
@Rozárka78 a upozornila jsi na to švagrovou, když jsi jí dávala dítě na hlídání? Pokud ne, jak to má ona vědět? Není jasnovidec.
@jdukolem píše: švagrové bych řekla že si nepřeju aby moje dítě plácala to za prvé, za druhé bych jí ho už nenechala hlídat - prostě cizí děti se neplácají - já bych si to nikdy nedovolila a plácla jednou, plácne příště, a to vytučněné… to je sranda že? Jak to TY MŮŽEŠ DOVOLIT?![]()
![]()
![]()
Presne - presne - presne. Pokud ti vadi, ze na maleho jde timhle stylem, tak ji ho proste NEDAVEJ. Ona to udela zas a zas, protoze na tom nevidi nic spatneho. Ja jsem jistym pribuznym hlidat deti nenechala presne z tohohle duvodu, protoze vim, ze se svymi detmi konflikty resi takhle a tak holt do jisteho veku nehlidali. Ve vysledku bylo pro me jednodussi zaridit se jinak, nez jim vysvetlovat, proc my deti nebijeme a ze si to neprejeme ani od nich /btw. vysvetlili jsme nekolikrat, durazne a stejne pak vyplavalo na povrch, ze decka stejne potrestali po svem - takze fakt nejjednodussi je se takove situaci proste vyhnout
/
Edit - tak docitam, ze hlidat nedavas, ze si ho sama vezme /i pres jeho brekot a tvoji nevoli/
Kolik ji je, ma deti?
Příspěvek upraven 21.06.15 v 21:39
@jdukolem Jak jsem uváděla na pravou míru níže, nejde o hlídání jako takové. To vytučněné není legrace, je to tak. Já se v ten moment prostě na nic nezmůžu, jsem z toho celá opařená. Naštěstí teď už to není tak hrozné, syna opustila první separační úzkost a je celkem společenský, takže s ní „jde“ už v klidu. Ale bylo to pravidlem asi 2 měsíce… jsem blbá, co? ![]()
@Rozárka78 píše:
@Iv85 Jojo, to on se umí vzteknout, to vím moc dobře. Měla jsem na mysli, že 11 měsíční dítě snad ještě neumí být naschvál zákeřný…
nojo, jenže ono pokud si ho švagrová bere a odnáší ho od tebe i přes jeho nelibost, tak bych se i nedivila že jí škrábnul úmyslně, ono ty děti dost přemýšlí a řekla bych že jí to možná udělala schválně
Cizí dítě se nebije, ani trochu, ani symbolicky
příště jí na to upozorni, já vždycky říkám nene, nesmíš, nezlob tetu to bolí a když to nezabere tak pohrozím, že to řeknu mamince a zatím se to osvědčilo a žalovat jsem nemusela ![]()
@verulicek Jasný, ale jak píšeš, šlo o Tvé dítko. Ani já bych nikdy nevztahla ruku na cizí dítě.