Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Rozárka78 Prosím, kdo kde píše, že čtyřměsíční dělá naschvály?
Někdy mám pocit, že tu mluví různými jazyky.
@Iv85 píše:
Tak já nemůžu vědět jak často otec vidí dítě.u nás denně tak 6 hodin, každý víkend a rozhodně má právo podle mě zasahovat. Ale chápu, že za dvě hodky se třeba nic nestane
![]()
náš malý je pěkné kvítko a každé druhé slovo začíná na NE, nedělej, neskákej, nekopej, nemudruj, nevztekej se…takže jsem ráda, jak si ho někdy tatínek vezme do parády
přesně…já sama si nenárokuju dítě níkdy víc než můj manžel…stejně tak si nedávám nějaké extra zásluhy (jasně, jsem s ním víc, ale on se snaží věnovat maximálně a pravodu je, že já mimo dítě řeším přes den víc věcí, pohraju si, věnuju se, ale on když přijde z práce, jdou ven, tak je ta péče řekla bych tak intenzivní, že se to skrz „výchovné působení“ skoro stíhá vyrovnat mé péči za celý den
) miluju svého muže a nebudu se nad něj rodičovsky povyšovat..v tom jsem měla jasno ještě než jsme dítě vůbec měli
ten divný kult mateřství jsem se rozhodla neuctívat.
Příspěvek upraven 21.06.15 v 22:39
@jessikka píše:
@Rozárka78 Prosím, kdo kde píše, že čtyřměsíční dělá naschvály?Někdy mám pocit, že tu mluví různými jazyky.
Nerozumim, proc jsem zminena, nic takoveho jsem nepsala.
Ahoj, mne by to rozhodne vadilo a chapu te. a to, jak zde kdosi psal, ze kdyz dite neplacnes v roce, ze na tebe v 15 vytahne palicku na maso, tak k tomu bych dodala, ze to naopak udela spis placane dite. se svagrovou si udelej jasno.ale zadny chozeni kolem horke kase. v klidu a naprimo ji rekni, co se ti nelibi.
@kacz píše:
@Rozárka78 a co tím jako zjistíš? Pět lidí ti napíše, že to je normální, dalších pět, že to není normální. Tak nás pak necháš hlasovat?
Asi jsem chtěla vědět, jestli to někdo vidí stejně, ne? Nebo od čeho jsou tu diskuze?
@Rozárka78 píše:
Nerozumim, proc jsem zminena, nic takoveho jsem nepsala.
Aha., omlouvám se, špatně jsi odcitovala příspěvek, co jsi poslala v 22.24 a to mě zmátlo.
Tím to tedy nepatřilo tobě, ale jiné, co čte jen každé druhé slovo.
@verulicek píše:
přesně…já sama si nenárokuju dítě níkdy víc než můj manžel…stejně tak si nedávám nějaké extra zásluhy (jasně, jsem s ním víc, ale on se snaží věnovat maximálně a pravodu je, že já mimo dítě řeším přes den víc věcí, pohraju si, věnuju se, ale on když přijde z práce, jdou ven, tak je ta péče řekla bych tak intenzivní, že se to skrz „výchovné působení“ skoro stíhá vyrovnat mé péči za celý den) miluju svého muže a nebudu se nad něj rodičovsky povyšovat..v tom jsem měla jasno ještě než jsme dítě vůbec měli
ten divný kult mateřství jsem se rozhodla neuctívat.Příspěvek upraven 21.06.15 v 22:39
@brko píše:
Ahoj, mne by to rozhodne vadilo a chapu te. a to, jak zde kdosi psal, ze kdyz dite neplacnes v roce, ze na tebe v 15 vytahne palicku na maso, tak k tomu bych dodala, ze to naopak udela spis placane dite. se svagrovou si udelej jasno.ale zadny chozeni kolem horke kase. v klidu a naprimo ji rekni, co se ti nelibi.
Souhlasím. A diky, pokusím se ji to v klidu rict.
@Rozárka78 ja si teda porad myslim, ze jde spise o osobu svagrove, nemas ji rada, takze ti vadi vse, co udela…
Jak jsem rikala LEHKE nebo SYMBOLICKE placnuti bych neresila…
Vadilo by mu, ze mi odnasi placici dite…
Ale proste je treba nebat se a rict ji, ze ti to vadi…jinak, to ona bude delat porad, neni vsevedouci a ji to prijde normalni…
Chapu i maminky, co to placnuti odsuzuji, protoze ony maji nastavenou vychovu jinak…
Ja taky vzdy rikala placat nee, jen domluva…Bohuzel, s tim mym rostakem domluva obcas neni mozna… ![]()
Ale dodavam, ze osobne bych zadne CIZI dite neplacla a to ani symbolicky…
@Peťulka2608 Ano, osoba svagrove v tom urcite hraje svou roli. Ale neni to jen o tom, nelibilo by se mi ani kdyby to udelala moje mama nebo segra (jakoze ony by to neudelaly). Jim bych to ale dokazala v klidu rict, tady mam proste problem, blok…
@Rozárka78 aha, tak to budes muset prekonat, jinak to bude delat dal…
Nebo rekni manzelovi, at ji to nejak v klidu rekne…
Nemyslim si, ze to prehanis nebo delas z komara velblouda. Chapu, ze ti to vadi a urcite bych ji to rekla. At si pres ruku placa svoje deti. A pokud ti ho odnasi pryc prestoze place, tak bych ji rekla, ze se mi to nelibi.Bud se pojede podle tvych pravidel nebo at ho nehlida. Nejvic by mi slo o to, aby moje dite bylo spokojene. Nevim, jestli to byla vyjimecna situace nebo jestli je toho vic, co ti vadi. Kazdopadne ty jsi mama a ty si urcujes pravidla.
Fyzicke tresty nemam rada a u takhle malych deti obzvlast! Ale nerikam, ze jsem svoje dite nikdy neplacla. Udelala jsem to a pak jsem z toho mela vycitky. Vse se da resit i na jine urovni, kdyz na to clovek ma trpelivost a silnou vuli.
@jessikka píše:
Aha., omlouvám se, špatně jsi odcitovala příspěvek, co jsi poslala v 22.24 a to mě zmátlo.
Tím to tedy nepatřilo tobě, ale jiné, co čte jen každé druhé slovo.
Ok ![]()
@MarleyMarley Taky mi jde primarne o spokojene dite, proto z toho mam ted vycitky, ze jsem tomu nedokazala zabranit…