Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
ahoj poradí mi někdo?Jsem mamima tří dětí ale to poslední je vymodlené a po dvaceti letech takže vše bylo jak poprvé do roka spinkala Anička v pohodě v noci se vzbudila akorád napít a spinkala dál po roce je každá noc děs a hrůza tedy pro mě, Anička v noci hrozně pláče ale přitom spinká takže ji většinou vemu k sobě do postele přitulím se k ní a je klid od půli roku spí ve velké posteli takže nedostatkem prostoru to taky neníod 17měsíců má plínku jen v noci na spaní jinak je bez plen sama si řiká neučili jsme ji ani násilím na nučník jako některé maminy takže traumatem to být nemůže jo teď je Aničce 18měsíců přes dej je to hravé a veselé dítě někdy se vsteká když ji něco nejde a nebo když ji něco nedovolíme ale snažíme se ji motivovat na něco jiného a je po vstekání ale to dělají všechny děti jediná neřest je dudlik ale ten budu vysazovat až přestane v noci plakat zkoušeli jsme i homeopatický přípravek Sedalii ale bez nějakých účinků.Poradí mi někdo?Děkuji za rady.Lenka ![]()
Bebulenko,
treba ma Anicka za den hodne dojmu, vjemu a zazitku, a pak to ve snech zpracovava a ma z toho spatne sny. Jestli to dobre chapu, takhle spatne spinka uz 8 mesicu? U nas to bylo vzdycky obdobi, treba dva tri tydny spinkal maly spatne a pak zase mesic dva klid a zase nejake obdobi.
Zrovna na dnesek jsme meli takovou neklidnou noc.
Nebo se nam treba stalo, ze se maly bal hodin, ktere se promitali na strop.
Jinak ti moc neporadim, vice mene jsme ty nase obdobi taky nasi silou nezvladli, odesli vzdycky sami.
A je z toho pak přes den špatná, resp.pamatuje si to? Pokud o ničem neví, tak bych to tolik neřešila. Vzít si jí do postýlky je hezký, na druhou stranu si tím zaděláváš na to, že nebude pak chtít spát sama.
Treba naopak potrebuje mensi prostor na spani aby se citila utiskovana.Prijde mi to tedy dost brzy od pul roka aby spalo dite v posteli a treba az ted ji to zaclo vadit.Zkusila bych postylku a uvidi se
.A nebo me jeste napada jestli nekouka tesne pred spanim na pohadky a pak ve spani to proziva.