Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojda, v Hradecké porodnici je dudlík zakázán, tudíž jsem ho malému dala až doma cca týden po porodu. Buď bylo pozdě, nebo prostě není dudlíkové dítko. Koupili jsme asi 12 druhů a stejně nic. Nejvíce se stejně ujal ten nejlevnější gumový. Dnes je našemu synovi 9 týdnů a stále dudák vyplivuje a vůbec nedudá. Byla bych ráda kdyby začal, protože se mu špatně usíná a když už se to daří, tak k tomu nešťastně patří ručička v pusince. Máte někdo radu? ![]()
Tak když nechce tak nechce proč ho proboha nutit
Některé děti prostě nedudají no… my také byli bez dudlíka malej ho prostě nechtěl.Druhému ho dávat taky nebudu jde to bez něj tka proč se pak zbytečně stresovat při odnaučování.
pokud chceš dudlík používat tak mám radu vydržet a zkoušet. Děti se to musí naučit. Zvolila bych ten co vypada nejnadějněji a nabízela ten. Prý je dobré když ho má v pusince jakoby lehce zatahat a on si ho natáhne zpět. ![]()
Zkoušela jsi, když mu ho dáváš, dudlík trošku povytáhnout? Marunka ho taky zezačátku plivala, ale jak jsem jí ho držela a občas povytáhla, tak začala krásně sát. Teď už si ho občas i sama podá ručičkou, ale chce ho jen na spaní, jinak jí rozčiluje
.
Já bych nedávala, když ho nechce. Pro malého jsem taky dudlík měla připravený, ale nechtěl ho. Koupili jsme různé druhy a tvary, nicméně nechtěl žádný.
Dneska jesm ráda, nemusíme ho to složitě odnaučovat a odpadává noční vstávání k vypadnutému dudlíku. Naučil se tak brzy spát celou noc bez buzení.
Ale taky bylo složitější ho utišit bez dudlíku. Ale malý nebyl nějak extra plačtivé miminko, vždycky ho uklidnilo pochování.
protože dudlík mu pak vezmu, ale ručičku, kterou si skoro věčně dudá mu neuříznu. Nehledě na to, že mi v kočárku hodně pláče, protože sám nemůže usnout, věřím, že s dudlíkem by se prostě ududal.
Taky nechápu důvod, proč dudlík nutit? Teď píšeš, jak ho nechce a za pár měsíců budeš psát, že se ho nemůžete zbavit ![]()
Pokud si při usínání chce cucat ruku, tak mezi ruku a pusu dej plínku, nebo nějakou měkkou hračku, nejprve ji možná bude žužlat, ale časem už se k ní jen přitulí a usne.
Moje dcera neměla dudlík vůbec, dávila se s ním, neustále vyplivovala, když jsem jí ho zkoušela dávat, spíš ji rozčílil než uklidnil.
Moje sestra taky neměla dudlík vůbec..Obě jsou v pořádku, nijak se to na nich neprojevilo, malá usíná úplně normálně, palec si nedudá
Jsou děti, které dudlík nechtějí, potřebují jiný způsob konějšení. Nenutila bych ![]()
Jo, a ještě brantranec neměl dudlík. Taky si cumlal prsty a palec, ale samo od sebe ho to přešlo.
Tak náš malej taky nemá rád dudlíky a to jsem si nakoupila vše možné sestra měla dudlíkáče tak jsem byla připravená taky na dudlíkáče a ono nic v porodnici zakázali dudlík,ale já jsem ho stejně měla s sebou a dala jsem mu ho,když měl hladík chvilku dudlal a pak usnul,ale to bylo tak celý.Doma,když nemohl usnout jsem mu dala dudu chvilku dudlal pak vyplivnul a užho nechtěl taky si tam cpe ručičky ![]()
Nám také nechce moc dudat, ale pokud tu potřebu opravdu má, dudák si nechá. Jinak ručičku tam má narvanou pořád a je to čím dál horší, asi zkoumá vlastní tělo
. Spí bez dudáka.
Začala jsem mu ho dávat na zklidnění, pak když ho vyplivne - nenutím. Prostě má asi potřebu dudat uspokojenou. ![]()
Samik ze zacatku taky dudlik nechtel,vyzkouseli jsme jen dva druhy,ale nejak kolem druheho mesice uz dudal dobre
Kamosky syn dudlika nemel vubec,sice zkouseli,ale on proste nechtel a nicemu to nevadilo,aspon ho to nemuseli odnaucovat ![]()
Mám dvě holky a ani jedna dudlík neměla. Tu mladší trápily koliky, blbě usínala - ale stejně si dudlík nevzala. Nechala bych to na mimču, nutit nemá smysl.