Proč nechce dudlík?!

10
20.7.10 11:52

Proč nechce dudlík?!

Ahojda, v Hradecké porodnici je dudlík zakázán, tudíž jsem ho malému dala až doma cca týden po porodu. Buď bylo pozdě, nebo prostě není dudlíkové dítko. Koupili jsme asi 12 druhů a stejně nic. Nejvíce se stejně ujal ten nejlevnější gumový. Dnes je našemu synovi 9 týdnů a stále dudák vyplivuje a vůbec nedudá. Byla bych ráda kdyby začal, protože se mu špatně usíná a když už se to daří, tak k tomu nešťastně patří ručička v pusince. Máte někdo radu? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27009
20.7.10 11:54

Tak když nechce tak nechce proč ho proboha nutit :roll:Některé děti prostě nedudají no… my také byli bez dudlíka malej ho prostě nechtěl.Druhému ho dávat taky nebudu jde to bez něj tka proč se pak zbytečně stresovat při odnaučování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
20.7.10 11:55

pokud chceš dudlík používat tak mám radu vydržet a zkoušet. Děti se to musí naučit. Zvolila bych ten co vypada nejnadějněji a nabízela ten. Prý je dobré když ho má v pusince jakoby lehce zatahat a on si ho natáhne zpět. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
20.7.10 11:55

Zkoušela jsi, když mu ho dáváš, dudlík trošku povytáhnout? Marunka ho taky zezačátku plivala, ale jak jsem jí ho držela a občas povytáhla, tak začala krásně sát. Teď už si ho občas i sama podá ručičkou, ale chce ho jen na spaní, jinak jí rozčiluje :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
20.7.10 11:58

Já bych nedávala, když ho nechce. Pro malého jsem taky dudlík měla připravený, ale nechtěl ho. Koupili jsme různé druhy a tvary, nicméně nechtěl žádný.

Dneska jesm ráda, nemusíme ho to složitě odnaučovat a odpadává noční vstávání k vypadnutému dudlíku. Naučil se tak brzy spát celou noc bez buzení.
Ale taky bylo složitější ho utišit bez dudlíku. Ale malý nebyl nějak extra plačtivé miminko, vždycky ho uklidnilo pochování.

• Citovat
  • Upravit
10
20.7.10 11:59

protože dudlík mu pak vezmu, ale ručičku, kterou si skoro věčně dudá mu neuříznu. Nehledě na to, že mi v kočárku hodně pláče, protože sám nemůže usnout, věřím, že s dudlíkem by se prostě ududal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2986
20.7.10 11:59

Taky nechápu důvod, proč dudlík nutit? Teď píšeš, jak ho nechce a za pár měsíců budeš psát, že se ho nemůžete zbavit :roll:
Pokud si při usínání chce cucat ruku, tak mezi ruku a pusu dej plínku, nebo nějakou měkkou hračku, nejprve ji možná bude žužlat, ale časem už se k ní jen přitulí a usne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
20.7.10 12:00

Moje dcera neměla dudlík vůbec, dávila se s ním, neustále vyplivovala, když jsem jí ho zkoušela dávat, spíš ji rozčílil než uklidnil.
Moje sestra taky neměla dudlík vůbec..Obě jsou v pořádku, nijak se to na nich neprojevilo, malá usíná úplně normálně, palec si nedudá :nevim: Jsou děti, které dudlík nechtějí, potřebují jiný způsob konějšení. Nenutila bych :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
20.7.10 12:00

Zkusím to, děkuju mockrát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
20.7.10 12:01

Děkuji mockrát, zkusím to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
20.7.10 12:02

Jo, a ještě brantranec neměl dudlík. Taky si cumlal prsty a palec, ale samo od sebe ho to přešlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5463
20.7.10 12:02

Tak náš malej taky nemá rád dudlíky a to jsem si nakoupila vše možné sestra měla dudlíkáče tak jsem byla připravená taky na dudlíkáče a ono nic v porodnici zakázali dudlík,ale já jsem ho stejně měla s sebou a dala jsem mu ho,když měl hladík chvilku dudlal a pak usnul,ale to bylo tak celý.Doma,když nemohl usnout jsem mu dala dudu chvilku dudlal pak vyplivnul a užho nechtěl taky si tam cpe ručičky :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
20.7.10 12:03

Nám také nechce moc dudat, ale pokud tu potřebu opravdu má, dudák si nechá. Jinak ručičku tam má narvanou pořád a je to čím dál horší, asi zkoumá vlastní tělo :lol: . Spí bez dudáka. :nevim: Začala jsem mu ho dávat na zklidnění, pak když ho vyplivne - nenutím. Prostě má asi potřebu dudat uspokojenou. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9044
20.7.10 12:12

Samik ze zacatku taky dudlik nechtel,vyzkouseli jsme jen dva druhy,ale nejak kolem druheho mesice uz dudal dobre :) Kamosky syn dudlika nemel vubec,sice zkouseli,ale on proste nechtel a nicemu to nevadilo,aspon ho to nemuseli odnaucovat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
20.7.10 12:15

Mám dvě holky a ani jedna dudlík neměla. Tu mladší trápily koliky, blbě usínala - ale stejně si dudlík nevzala. Nechala bych to na mimču, nutit nemá smysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí