Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojte holky, mám teď brouka v hlavě. Začali jsme s přítelem rozjíždět naši cestu za miminkem a budeme podstupovat IVF. Také mne přítel min.rok požádal o ruku a já řekla samozřejmě „ano“
. Do toho ještě rekonstruujeme domeček
no ale v věci. Já jsem prvně měla jasno, že svatbu až příští rok i kvůli tomu, že bychom se chtěli zaměřit na to mimčo a do toho ten barák. Jenže teď nějak začínám prehodnocovat a říkám si, co když se mimčo letos nezadari, mam nad tím vůbec tak přemýšlet, co když by letos ta svatba vyšla bez toho, že bych těhotná byla. Taky si říkám, že nejsme žádní milionáři a v jeden rok tolik výdajů a ne malých
… Jak byste se na situaci divaly vy?
Určitě svatbu, vzhledem k těm dalším věcem to vidím jako nutnost. Svatba nemusí být finančně náročná.
Svatba nemusí byt výdaj za 300k a nemusis jejím plánováním strávit půl roku. Aspoň za mě teda svatba před dítětem …
Ja se vdavala těhotná, svatbu jsme měli menší (asi 60 lidi ), ale fajn, peníze co jsme do toho investovali se nám z velký většiny vrátily v darech ![]()
Ber to tak, ze nevíš jak budeš zvládat těhotenství, na jak dlouho se protahne ivf (ja s tím zkušenosti nemám, tak asi ani nedovedu představit jaký jsou to výdaje ), nevíš jak budete fungovat s miminem a za jak dlouho se ti pak do svatby bude chtit
Za me je proste praktičtější se vzít před dětmi. Pak to taky muže byt klidně za x let a jestli je to pro tebe důležitý ted, tak na co čekat ![]()
Nejprve si zaridte svatbu. Pak dítě a majetek. Nejsem příznivcem toho to dělat obráceně. Nebo vůbec. Nevíš jak ti bude v začátku těhotenství. Někomu je zlé. Raději takhle. My se chtěli vzít tak jsme se vzali za 4 měsíce od zásnub kdybych otěhotněla abychom to stihli a abych ještě neměla břicho. Prostě co nejdřív no a měli jsme v říjnu klasickou svatbu se vším všudy. Nejdřív jsem to nechtěla, teď jsem za to ráda aby mi nebylo líto že jsem neměla normální svatbu. Otěhotněla jsem v srpnu už. Ale vše bylo v klidu. Užila jsem si to.
My sme se brali až po dítěti. Jako bylo to fajn, ale kdybych si mohla znovu vybrat tak nejdřív svatba a pak dítě. Mě už tlačil docela věk na dítě, tak pro to. Jinak když sem to pak počítala tak nás vyšla svatba na cca 25tis. Hodně se nám vrátilo zpět v darech.
Ja sla na vec opacne, zacali jsme stavet, do toho se zadarilo dite a az pak svatba… kdybych si to mohla nekdy poskladat znovu, byla by to svatba, dum a dite..
jelikoz uz jsem mela dite, nejednalo se u svatby o ten nejhezci den.. ten nejmocnejsi uz jsem proste prozila.. a stejne tak, zarizovat dum atd s malym ditetem nebyla sranda…
proste bych se vdala, prestehovala se do domu a trochu si ho i uzila a pak bych si v nem hnizdila a pak prozila dalsi nejlepsi den ![]()
Holky, v domě bydlíme už dva roky a postupně ho dáváme dohromady, jelikož je nutná celková rekonstrukce. Takže nějaké užívání si opraveneho domu, to bychom čekali ještě dlouho
můj původní plán byla svatba, bydlení, dítě. Člověku se vše ale nevyvíjí úplně tak, jak by chtěl a kdy by chtěl, tak to musí brát tak, jak to je. Chtěla bych svatbu začátkem září. Tak si říkám, že se dá svatba vždycky zrušit, kdyby to mimčo třeba vyšlo hned a průběh by nebyl úplně ok..
Vdávala jsem se jako těhotná a neměnila bych - stejné příjmení, zároveň jsem si vyřídila trvalý pobyt, vyběhala řidičák, občanku atd., po porodu by se mi fakt nechtělo.
Nepotrpím si teda na velký akce, takže jsme byli na úřadě a pak oběd s nejbližší rodinou. První výročí možná uspořádáme takovou neformální grilovačku pro více lidí a už aspoň bude důvod k oslavě, že jsme pořád spolu.
A aspoň byl i klid na naší kompletní rekonstrukci bytu.
Edit: Vdávala jsem se na rizikovém a nebyl problém. Všichni měli pochopení.
@Petraa_h píše:
Ahojte holky, mám teď brouka v hlavě. Začali jsme s přítelem rozjíždět naši cestu za miminkem a budeme podstupovat IVF. Také mne přítel min.rok požádal o ruku a já řekla samozřejmě „ano“. Do toho ještě rekonstruujeme domeček
no ale v věci. Já jsem prvně měla jasno, že svatbu až příští rok i kvůli tomu, že bychom se chtěli zaměřit na to mimčo a do toho ten barák. Jenže teď nějak začínám prehodnocovat a říkám si, co když se mimčo letos nezadari, mam nad tím vůbec tak přemýšlet, co když by letos ta svatba vyšla bez toho, že bych těhotná byla. Taky si říkám, že nejsme žádní milionáři a v jeden rok tolik výdajů a ne malých
![]()
… Jak byste se na situaci divaly vy?
Tak asi ve starostylu vzít se, postavit dům, zplodit syna a zasadit strom.
@Petraa_h píše:
Holky, v domě bydlíme už dva roky a postupně ho dáváme dohromady, jelikož je nutná celková rekonstrukce. Takže nějaké užívání si opraveneho domu, to bychom čekali ještě dlouhomůj původní plán byla svatba, bydlení, dítě. Člověku se vše ale nevyvíjí úplně tak, jak by chtěl a kdy by chtěl, tak to musí brát tak, jak to je. Chtěla bych svatbu začátkem září. Tak si říkám, že se dá svatba vždycky zrušit, kdyby to mimčo třeba vyšlo hned a průběh by nebyl úplně ok..
Ale mimino taky nemusí vyjít. Svatba můze být úplně malá a nenaročná.
Nejdřív svatba, potom ten zbytek.
Vdávat se s prckem - to fakt nechceš. Jako jo, je to varianta, když by to nešlo jinak. Ale to není váš případ. Máte možnost udělat to jinak. Není důvod dělat to komplikovanější a s dítětem to komplikovanější je. To, že rekonstruujete dům, na věci nic nemění - svatba vás nemusí stát majlant.
Jako těhotná bych se rozhodně vdávat nechtěla, takže bud až s ditetem, nebo před otehotnenim ![]()
A co znamená v řeči tvého kmene, ze by svatba “vyšla” letos? Svatba se snad plánuje, ne? Tak si ji proste zaridte hned, a máme jednu velkou starost z krku ![]()
Ja mam nejdriv dite, ted byt a svatba je s otaznikem
Nemit stejna prijmeni s ditetem neni zadna komplikace. A za me mit svatbu tehotna nebo s ditetem taky neni spatny. Nejsem moc party clovek, takze mi naprosto vyhovuje predstava maly svatby na radnici s naslednym grilovanim nekde na zahrade ![]()