Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Lubomir63 píše:
Partnerka chce do vztahu po mě dite
A? Chces poradit, jak se dite dela nebo proc tu píšeš.
A? Ale jestli 63 v tvým niku je rok narození, nebo věk tak to není o čem přemýšlet ne?
@Lubomir63 …tak jestli ta číslovka znamená věk
chápu, že je třeba se zamyslet ![]()
Lidi zapomínaj, že děti jsou dar (někdy sice náročný ve všech směrech) ale není to samozřejmost.
Hlavně bych si kladla otázku, zda mám zodpovědnost nejen ted, ale i v budoucnu. Aby děti pak nekončily jen s matkama, protože otec chce ještě žít a užívat. A matky pak čelí kecům, že si špatně vybraly.
@JancaS84 píše:
A? Ale jestli 63 v tvým niku je rok narození, nebo věk tak to není o čem přemýšlet ne?
@JancaS84 píše:
@JancaS84 není je mi 59
@Lubomir63 píše:
@JancaS84 není je mi píše: Více
No v 59 už bych se na to vykašlala
@Lubomir63 píše:
@JancaS84 není je mi píše: Více
No takže je to rok narození 1963. A pritelkyni je kolik troliku 80?
@Lubomir63 píše:
@vokishka jen zdá není pozdě mít dítě jeste
Tak mas napsat normalni příspěvek, ze kterého pujde piznat, o co jde. A ne, deti bych uz v tom veku neplodila na tvem místě
@Lubomir63 píše:
Partnerka chce do vztahu po mě dite
Chce to se vrátit zpátky na zem a nejet na vlně zamilovanosti. ![]()
@Lubomir63 píše:
Milý Luboši, je. Věk opravdu není jen číslo. Takže poděkuj za zájem, projevenou důvěru ve svou dlouhověkost a kvalitu genů a vyčkej vnoučat.
@Lubomir63 píše:
Já už mám věkem jiný názor… mám starší rodiče a byla to hrůza. Vyrůstala jsem s důchodci, podepsalo se to na mě. Nikomu bych starší rodiče nepřála. Ale…fakt to není o věku.
I mladí rodiče kolikrát nedají dítěti vyžití, zázemí, zážitky, plnou péči. Pokud je starší rodič „moderní“ aktivní, zajištěný, tak kolikrát převálcuje i mladšího (který o děti nemá zájem)
A že brzo umře? (sorry že tak hnusně) no…umírají i mladší nebo se seberou a rodinu opustí a ten otec tam ve výsledku chybí, at je mladý či starý. Takže já neodsuzuju, nezavrhuju…pokud jsou síly, rodinné zázemí i v širší rodině a dítěti se dostane všeho co potřebuje pro zdravý vývoj, tak můžu říct, že na věku nezáleží.
Ovšem není 60-tník jako 60-tník…to musí ruku na srdce každý sám.
@axlpol píše:
Já už mám věkem jiný názor… mám starší rodiče a byla to hrůza. Vyrůstala jsem s důchodci, podepsalo se to na mě. Nikomu bych starší rodiče nepřála. Ale…fakt to není o věku.I mladí rodiče kolikrát nedají dítěti vyžití, zázemí, zážitky, plnou péči. Pokud je starší rodič „moderní“ aktivní, zajištěný, tak kolikrát převálcuje i mladšího (který o děti nemá zájem)
A že brzo umře? (sorry že tak hnusně) no…umírají i mladší nebo se seberou a rodinu opustí a ten otec tam ve výsledku chybí, at je mladý či starý. Takže já neodsuzuju, nezavrhuju…pokud jsou síly, rodinné zázemí i v širší rodině a dítěti se dostane všeho co potřebuje pro zdravý vývoj, tak můžu říct, že na věku nezáleží.
Ovšem není 60-tník jako 60-tník…to musí ruku na srdce každý sám.
Jako že v šedesáti je ten správný věk na dítě? A širším zázemím v rodině se myslí co? Že se prarodiče (ve věku tatínka) či sourozenci dítka eventuálně postarají a s písní na rtech budou suplovat roli rodiče za seniora?