Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Semtex
V těhotenství jsem sice vypadala jako cvalda, ale aspoň to na to můžu hodit. Teď skoro půl roku po porodu mám stále nahoře 15 kilo, ne-li víc a dolů to prostě nejde. ![]()
Takže já jsem za svatbu radši v těhotenství nebo před otěhotněním. Po bych to odkládala kvůli své postavě. ![]()
@Paní.Norrisová já jsem třeba při obou dětech zhubla až po roce a něco po porodu
pokaždé celkem “skokově”, během par měsíců. Ale s těhotenským břichem se sama sobě moc nelíbím, je to pro mě samozřejmost, která k těhotenství patří a musí se zvládnout, Ale ze bych s nim chtěla mít ta kvanta svatebních fotek, po tom tedy netouzim. Raději burtik, ale s nějakým pasem ![]()
Úplně nevím, co je pro vás malá nenáročná svatba… Já ji chci nejen s rodinou ale i s přáteli a to samé i přítel.. Takze cca 60 lidi… Urcite ji nechci někde na úřadě a pak jen posedět někde v restauraci nebo na zahradě… Též nejsem nějaký party typ, nepotřebuji pařit do 2 hod. do rána, ale představu o svatbě máme 🙂
@Semtex
Jsem zvědavá, kdy to půjde dolů mně. Opravdu to není tak, že bych se cpala sladkým, ale opravdu se docela v jídle krotím, abych nehřešila a i pohyb vcelku mám. A třeba až rok, dva po porodu bych svatbu nechtěla. ![]()
@Petraa_h
Tak holt si musíte sami říct, jestli do toho půjdete nebo ne. Jestli na tom máte nebo budete šetřit. Tohle asi za vás na netu nikdo neudělá. Většina ti tady řekla, že by volili prvně svatbu, dítě a mezitím rekonstrukce. ![]()
@Petraa_h píše: Úplně nevím, co je pro vás malá nenáročná svatba… Já ji chci nejen s rodinou ale i s přáteli a to samé i přítel.. Takze cca 60 lidi… Urcite ji nechci někde na úřadě a pak jen posedět někde v restauraci nebo na zahradě… Též nejsem nějaký party typ, nepotřebuji pařit do 2 hod. do rána, ale představu o svatbě máme 🙂
To je sice hezké, ale svatba je předevší ti především dává před očima zákona určité postavení, které je důležité ve chvíli, kdy člověk pořizuje děti a majetky a to, že proběhne, je především akt zodpovědnosti a dospělosti. Vymrčování si, že tam ji musím mít velkou, když na to není, svědčí spíš o tom, že se člověk chová a uvažuje hodně nedospěle a má nevhodně seřazené priority.
@Sany80s ja bych neřekla, že si vymrcuji. Chtěla jsem znát jen názor jiných žen, což účel splnilo. Myslím si, že priority seřazené mám… Měla jsem je jiné, ale člověk je bohužel musí v životě měnit…jdu do části zivota, které neznám, ve kterých nemám zkušenosti, a kterých se možná i trochu obávám. To si ale myslím, že je zcela přirozene. Každý z nás se alespoň trochu boji, když jde do něčeho neznámého a hlavně do něčeho, co je pro něj v životě moc důležité. Chtěla jsem jen slyšet názory a ne urážky a to, že si vymrčuji a chovám se nedospele ![]()
Každopádně děkuji za názor ![]()
@Petraa_h píše: Úplně nevím, co je pro vás malá nenáročná svatba… Já ji chci nejen s rodinou ale i s přáteli a to samé i přítel.. Takze cca 60 lidi… Urcite ji nechci někde na úřadě a pak jen posedět někde v restauraci nebo na zahradě… Též nejsem nějaký party typ, nepotřebuji pařit do 2 hod. do rána, ale představu o svatbě máme 🙂
Tak asi není o čem. Holt buď svatba, na kterou mám, nebo žádná ![]()
Pro mě je důležité manželství, ne svatba. Takže klidně malá nenáročná a posedět s nejbližšími.
Taky jsem se jednou takhle rozhodovala, jestli nejdřív snaha o dítě anebo svadba. Zbytečně budeš věci plánovat, dopadnout to muže úplně jinak. Nakonec jsem šla i do snažení i do svadby a tobě doporučuji to samé. Nakonec jsme naplánovali svadbu během 3 měsícu, moc jsem si ji užila. Mimochodem, svadba byla před pul rokem, začali jsme se snažit rok před svadbou a těhotná pořád nejsem. I to se stává
@kukushka55 rozhodla jsem se, že do toho půjdu. Jak říkáš, povest se může, ale taky ne a mohli bychom to neustále odkládat… Takze to bude prostě buď a nebo! Brzy to určitě přijde a budete mít prcka v náručí
jedna paní mi řekla : vyměňte slovo" doufam" za slovo „věřím“ a já věřím, že to všechno přijde tehdy, kdy to přijít má ![]()
My se teď také snažíme o miminko. Minulý měsíc jsem měla SP. Takže se nám to snažení trochu prodlužuje. Každopádně se do toho budeme v nejbližší době stěhovat, takže výdaje jsou velké. S přítelem jsme se dohodli, že svatba bude až mimču bude cca rok, ať si to užije jak muž, tak i já
nechceme žádnou velkou veselku, pouze v kruhu nejbližších. Těch pár měsíců, co mimčo bude mít jiné příjmení nějak přežiju ![]()
@Petraa_h ahojda prve bych svatbu a to si uzijete a treba ani IVF nebude potreba😊prijdes na jine myslenky
My chtěli klasiku, svatbu pak dítě, měli jsme to pěkné rozplánované, no a pak přišel covid, lockdowny, odklady, úmrtí v rodině a další odklad…tak jsme si řekli že prostě svatba už bude bez ohledu na uzávěru (nakonec nebyla) a zároveň se začneme snažit o dítě, protože jsme počítali, že když jsme oba přes třicet, bude to trvat déle. No a vdávala jsem se nakonec ve čtvrtém měsíci ![]()
Zpětně vůbec nelituji. Za mě - svatbu naplánujte, miminko neodkládejte, beztak se nedá odhadů kdy přijde, a ono to nakonec dopadne k vaší spokojenosti, uvidíš ![]()
@Marťa2112 bohužel my na IVF jít musíme. Nebo musíme, bylo nám to doporučeno kvůli genetice. A já nechci, aby prcek zdelil po mě gen, který zdedit nemusí. 🙂