Plánujeme první mimčo ve třicítce

48
5.8.16 09:04

Plánujeme první mimčo ve třicítce

Ahojky holky, je tu řada témat již rozběhnutych, tak jsem rozhodla založit nové. Je mi třicet a plánuji první mimčo. Pokud je někdo na tom podobně, budu ráda když se přijdete podělit o své zkušenosti a nebo si můžeme jen pokecat a zkrátit si tak čas snažení :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5.8.16 09:07

Také bych plánovala, je mi 31, ale nejdřív chci ještě uškudlit nějaké peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
5.8.16 09:09

@hudečice chápu je mi stejne a mela jsem to taky tak ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
731
5.8.16 09:26

Já jsem oficiálně neplánovala, jelikož jsem ještě o třicátých narozeninách byla sama a zoufala si. Osud (a kamarádka) naštěstí měly jiné plány a už 2 měsíce po narozeninách jsem potkala pana Pravého :) no a po roce na dovolené jsme si řekli, že bychom zkusili mimi. Jaké bylo překvapení když jsem se skutečně těhotná vrátila :) dnes čekáme druhého synka a jsme moc spokojení. Takže přeji příjemné a ne moc dlouhé snažení všem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10073
5.8.16 09:30

Ahoj zienky :) my sice planujeme uz dlhsie ale nejak sa to prehuplo do tej 30tky :) u nas zatial nevyslo teda.. iba dve biochemicke tehu a jedno mimomaternicove ale pokusy su :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
5.8.16 09:37

Mám jen dotaz, kolik je vašim partnerům? Osobně je mi 32 a při myšlence plánování dětí mě tak trochu nehraje časový horizont. Dejme tomu že za rok ve 33 najdu partnetnerku a cca skoro rok než bude díte (34 let) takže v 35 letech budu mít první dítě a když v 5ti letech budu učit dítko jezdit třeba na kole tak si nejsem jistý zda to vydejchám a nebo v jeho 10 letech zda mu budu tak nějak stíhat když u bude 10 let. JInak ano rád bych děti, nejsem odpůrce, jen si tak nějak uvědomuju že ten věk neošidím. Co je mi platné že teď jsem akční a már rád sport, za 5 nebo 10 let se toho může opravdu hodně změnit.

Příspěvek upraven 05.08.16 v 09:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3678
5.8.16 09:40

@Mrozinka já jsem měla prvního synka na své 30 narozeniny, tak nějak jsem si řekla, že to je fajn číslo, ale teda jak první, tak teď i druhé dítko, je to teda běh na dlouhou trať! Aspoň u mě. První přišlo po jednom potratu a roku snažení a druhé po 2 letech snažení a 2 potratech. V podstatě všechny kamarádky, co se tak známe, tak jsme měli první těsně před nebo po 30, některé až ve 33, prostě až to přišlo :-) Držím pěsti, ať to brzo klapne!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
5.8.16 09:44

@SuperB
Tohle záleží čistě na tobě, jak se budeš udržovat. Můj kamarád, kterému je přes čtyřicet, se přihlásil na příští rok na svůj první (nebo druhý? :think: ) půlmaraton.
Otci mých dětí bylo v době narození prvního 35, a s kondicí problém nemá, sportuje, ale co zásadně selhává, jsou nervy. Ale to záleží taky na povaze - ale zhoršuje se to. :think:

Příspěvek upraven 05.08.16 v 09:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
731
5.8.16 09:44

Pripomina mi to situaci, kdy jsme si v 15ti neumeli predstavit ze nam taky bude tricet :D kdyby jsme takhle premyseli vsichni tak vymreme :D me je ted 33, priteli 35 a mame 14 mesicniho a cekame druhe. A opravdu se nebojime toho, ze to nedame :) a mame okolo sebe spoustu kamaradu, kteri meli deti stejne a zvladaji v pohode :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.8.16 09:47

Nám bylo s mužem pár měsíců před třicítkou, když se narodilo první, druhé pak ve 32 letech. Teď je nám 37, zatím zvládáme být aktivními rodiči - hřiště, hory - tůry, plavání, snažíme se udržovat - ale i tak už nás taky napadlo to téma jako @SuperB ale doufáme, že to zvládnem :kytka:

Jinak jsou i páry, právě kolem těch třiceti, co se poznali, viděli že si sednou v mnoha věcech a prostě se vědomě rozhodli, že už fakt nebudou dál hledat - vzhledem k věku a rychle ubíhajícímu času a mají dítko do roka, roka a půl od seznámení…a zvládají to, protože to chtějí zvládat.

• Citovat
  • Upravit
48
5.8.16 09:53

@SuperB taky si myslim, vubec bych nestresovala na vekem, partnerovi je 36 a fyzicku ma cim dal lepsi. Jasne kazdemu sem tam streli v kloubu nebo v zádech. Každopádně deti v pozdejsim veku spise omlazují ( jak pozoruji na okoli) nez ze by ubiraly. Vzdyt resit ve ctyricetipeti aktovky do skoly a vylety na vikendy je prece prima. Navic pak nehrozí, ze by lide chytali druhou mizu z nudy :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
580
5.8.16 10:04

My se rozhodli ve 33 letech, že pokud chceme mimčo, tak je asi nejvyšší čas - zadařilo se hned, takže jsem teď ve 39 tt :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.8.16 10:06
@SuperB píše:
Mám jen dotaz, kolik je vašim partnerům? Osobně je mi 32 a při myšlence plánování dětí mě tak trochu nehraje časový horizont. Dejme tomu že za rok ve 33 najdu partnetnerku a cca skoro rok než bude díte (34 let) takže v 35 letech budu mít první dítě a když v 5ti letech budu učit dítko jezdit třeba na kole tak si nejsem jistý zda to vydejchám a nebo v jeho 10 letech zda mu budu tak nějak stíhat když u bude 10 let. JInak ano rád bych děti, nejsem odpůrce, jen si tak nějak uvědomuju že ten věk neošidím. Co je mi platné že teď jsem akční a már rád sport, za 5 nebo 10 let se toho může opravdu hodně změnit.Příspěvek upraven 05.08.16 v 09:41

Mě je 31, partnerovi 32, původně jsme první dítě chtěli v mých 35 letech (musíme dostavět alespoň základy baráku, udělat zázemí, koupelnu, pak další rok postavit pokoje v podkroví…bůhví jak dlouho to bude trvat - a pak chceme ještě na jednu pořádnou dovču (a tím nemyslím Chorvatsko nebo Albánii) ale podívat se na Mauricius, nebo Thajsko - ale to bude chvíli trvat, než něco našporujem). Takže začínám přemýšlet, že mých 33 bude rozhodující. Buď se o dítě budeme snažit, anebo jej už budu v sobě „péct“ :lol: páč dalších 9 měsíců trvá, než si dítě upečeš, porodíš… a to mi bude tak 33/34, což bude optimální.
A dědovi vždycky říkám, hele, vše se posunulo o 20 let. Kdysi dávno ženy rodily ve 20, v 50 šly do důchodu, v 70 umíraly. Dnes se rodí kolem 40, v 68 jsou do důchodu v 90 umírají.
Jako chápu, že nebude ideální, když dítě bude ve 20 maturovat a mě bude co já vím 55? Ale zase vím jedno, na tom předávání diplomu nebudu jediná starší žena, která tam bude šaškovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.8.16 10:09
@funnym píše:
My se rozhodli ve 33 letech, že pokud chceme mimčo, tak je asi nejvyšší čas - zadařilo se hned, takže jsem teď ve 39 tt :-)

Taky bych si to tak představovala a právě jsme o tom předevčírem s mužem mluvili. Říkám mu, hele, pocházíš z 5 dětí, jsi nejstarší (tvůj otec pochází z dvojčat). Jako je ti jasné, že když se zadaří, tak v prvním vrhu budou dvojčata a v druhém taky dvojčata? :mrgreen: Chlap se zarazil a říká mi, hele, doktorka vedle nás asi bude prodávat barák, se jí zeptám, jestli mi dá předkupní právo. Ani se ten chlap nezalekl, že by měl mít doma 4 děti (prý k tomu dodal, a jestli to budou 4× holky, tak ma poser, protože tys mi ze 4 poliček zabrala 3 a už mi bereš i čtvrtou - takže vše pro holky krát 4 + ty, takže vše pětkrát? Trochu ho sice omylo a dneska řešil ráno peníze, hypošku atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
5.8.16 10:18

Já jsem si tak říkala, že jestli třetí dítě, tak do 35. Jak vás tak čtu, posunu hranici na 40 :-D (první jsem měla ve 21 a druhé ve 23)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí