Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky holky, je tu řada témat již rozběhnutych, tak jsem rozhodla založit nové. Je mi třicet a plánuji první mimčo. Pokud je někdo na tom podobně, budu ráda když se přijdete podělit o své zkušenosti a nebo si můžeme jen pokecat a zkrátit si tak čas snažení ![]()
Také bych plánovala, je mi 31, ale nejdřív chci ještě uškudlit nějaké peníze.
Já jsem oficiálně neplánovala, jelikož jsem ještě o třicátých narozeninách byla sama a zoufala si. Osud (a kamarádka) naštěstí měly jiné plány a už 2 měsíce po narozeninách jsem potkala pana Pravého
no a po roce na dovolené jsme si řekli, že bychom zkusili mimi. Jaké bylo překvapení když jsem se skutečně těhotná vrátila
dnes čekáme druhého synka a jsme moc spokojení. Takže přeji příjemné a ne moc dlouhé snažení všem ![]()
Ahoj zienky
my sice planujeme uz dlhsie ale nejak sa to prehuplo do tej 30tky
u nas zatial nevyslo teda.. iba dve biochemicke tehu a jedno mimomaternicove ale pokusy su ![]()
Mám jen dotaz, kolik je vašim partnerům? Osobně je mi 32 a při myšlence plánování dětí mě tak trochu nehraje časový horizont. Dejme tomu že za rok ve 33 najdu partnetnerku a cca skoro rok než bude díte (34 let) takže v 35 letech budu mít první dítě a když v 5ti letech budu učit dítko jezdit třeba na kole tak si nejsem jistý zda to vydejchám a nebo v jeho 10 letech zda mu budu tak nějak stíhat když u bude 10 let. JInak ano rád bych děti, nejsem odpůrce, jen si tak nějak uvědomuju že ten věk neošidím. Co je mi platné že teď jsem akční a már rád sport, za 5 nebo 10 let se toho může opravdu hodně změnit.
Příspěvek upraven 05.08.16 v 09:41
@Mrozinka já jsem měla prvního synka na své 30 narozeniny, tak nějak jsem si řekla, že to je fajn číslo, ale teda jak první, tak teď i druhé dítko, je to teda běh na dlouhou trať! Aspoň u mě. První přišlo po jednom potratu a roku snažení a druhé po 2 letech snažení a 2 potratech. V podstatě všechny kamarádky, co se tak známe, tak jsme měli první těsně před nebo po 30, některé až ve 33, prostě až to přišlo
Držím pěsti, ať to brzo klapne!!
@SuperB
Tohle záleží čistě na tobě, jak se budeš udržovat. Můj kamarád, kterému je přes čtyřicet, se přihlásil na příští rok na svůj první (nebo druhý?
) půlmaraton.
Otci mých dětí bylo v době narození prvního 35, a s kondicí problém nemá, sportuje, ale co zásadně selhává, jsou nervy. Ale to záleží taky na povaze - ale zhoršuje se to. ![]()
Příspěvek upraven 05.08.16 v 09:46
Pripomina mi to situaci, kdy jsme si v 15ti neumeli predstavit ze nam taky bude tricet
kdyby jsme takhle premyseli vsichni tak vymreme
me je ted 33, priteli 35 a mame 14 mesicniho a cekame druhe. A opravdu se nebojime toho, ze to nedame
a mame okolo sebe spoustu kamaradu, kteri meli deti stejne a zvladaji v pohode ![]()
Nám bylo s mužem pár měsíců před třicítkou, když se narodilo první, druhé pak ve 32 letech. Teď je nám 37, zatím zvládáme být aktivními rodiči - hřiště, hory - tůry, plavání, snažíme se udržovat - ale i tak už nás taky napadlo to téma jako @SuperB ale doufáme, že to zvládnem ![]()
Jinak jsou i páry, právě kolem těch třiceti, co se poznali, viděli že si sednou v mnoha věcech a prostě se vědomě rozhodli, že už fakt nebudou dál hledat - vzhledem k věku a rychle ubíhajícímu času a mají dítko do roka, roka a půl od seznámení…a zvládají to, protože to chtějí zvládat.
@SuperB taky si myslim, vubec bych nestresovala na vekem, partnerovi je 36 a fyzicku ma cim dal lepsi. Jasne kazdemu sem tam streli v kloubu nebo v zádech. Každopádně deti v pozdejsim veku spise omlazují ( jak pozoruji na okoli) nez ze by ubiraly. Vzdyt resit ve ctyricetipeti aktovky do skoly a vylety na vikendy je prece prima. Navic pak nehrozí, ze by lide chytali druhou mizu z nudy ![]()
My se rozhodli ve 33 letech, že pokud chceme mimčo, tak je asi nejvyšší čas - zadařilo se hned, takže jsem teď ve 39 tt ![]()
@SuperB píše:
Mám jen dotaz, kolik je vašim partnerům? Osobně je mi 32 a při myšlence plánování dětí mě tak trochu nehraje časový horizont. Dejme tomu že za rok ve 33 najdu partnetnerku a cca skoro rok než bude díte (34 let) takže v 35 letech budu mít první dítě a když v 5ti letech budu učit dítko jezdit třeba na kole tak si nejsem jistý zda to vydejchám a nebo v jeho 10 letech zda mu budu tak nějak stíhat když u bude 10 let. JInak ano rád bych děti, nejsem odpůrce, jen si tak nějak uvědomuju že ten věk neošidím. Co je mi platné že teď jsem akční a már rád sport, za 5 nebo 10 let se toho může opravdu hodně změnit.Příspěvek upraven 05.08.16 v 09:41
Mě je 31, partnerovi 32, původně jsme první dítě chtěli v mých 35 letech (musíme dostavět alespoň základy baráku, udělat zázemí, koupelnu, pak další rok postavit pokoje v podkroví…bůhví jak dlouho to bude trvat - a pak chceme ještě na jednu pořádnou dovču (a tím nemyslím Chorvatsko nebo Albánii) ale podívat se na Mauricius, nebo Thajsko - ale to bude chvíli trvat, než něco našporujem). Takže začínám přemýšlet, že mých 33 bude rozhodující. Buď se o dítě budeme snažit, anebo jej už budu v sobě „péct“
páč dalších 9 měsíců trvá, než si dítě upečeš, porodíš… a to mi bude tak 33/34, což bude optimální.
A dědovi vždycky říkám, hele, vše se posunulo o 20 let. Kdysi dávno ženy rodily ve 20, v 50 šly do důchodu, v 70 umíraly. Dnes se rodí kolem 40, v 68 jsou do důchodu v 90 umírají.
Jako chápu, že nebude ideální, když dítě bude ve 20 maturovat a mě bude co já vím 55? Ale zase vím jedno, na tom předávání diplomu nebudu jediná starší žena, která tam bude šaškovat.
@funnym píše:
My se rozhodli ve 33 letech, že pokud chceme mimčo, tak je asi nejvyšší čas - zadařilo se hned, takže jsem teď ve 39 tt
Taky bych si to tak představovala a právě jsme o tom předevčírem s mužem mluvili. Říkám mu, hele, pocházíš z 5 dětí, jsi nejstarší (tvůj otec pochází z dvojčat). Jako je ti jasné, že když se zadaří, tak v prvním vrhu budou dvojčata a v druhém taky dvojčata?
Chlap se zarazil a říká mi, hele, doktorka vedle nás asi bude prodávat barák, se jí zeptám, jestli mi dá předkupní právo. Ani se ten chlap nezalekl, že by měl mít doma 4 děti (prý k tomu dodal, a jestli to budou 4× holky, tak ma poser, protože tys mi ze 4 poliček zabrala 3 a už mi bereš i čtvrtou - takže vše pro holky krát 4 + ty, takže vše pětkrát? Trochu ho sice omylo a dneska řešil ráno peníze, hypošku atd…
Já jsem si tak říkala, že jestli třetí dítě, tak do 35. Jak vás tak čtu, posunu hranici na 40
(první jsem měla ve 21 a druhé ve 23)