Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,
prosím o Váš názor. Koupila jsem si čínský čaj Ning Hong. Který má následující složení: NING HONG čajovník čínský (Camelia Sinensis) 76%, Yam oddenky (Rhizoma dioscoreae) 15%, List Sléze (malva verticillata leaf) 5%, Plody Hlohu obecného (Fructus crataegi) 4%.
Dnes mi dorazil a v letáčku co je u něj je napsáno že čaj nesmí užívat děti, těhotné a kojící ženy. A můj dotaz je následující. Jsme ve fázi snažení, mám ho tedy vždy po ovulaci přestat pít a nebo by nevadilo, když bych ho pila až do případné ms, kdy bych zjistila že jsem těhotná. Jde mi o těch cca 14 dní, kdy vlastně ze začátku plod ani není napojen na tělo. Takže řeším jen těch pár dní od uhnízdění do ms. Takže pít nebo raději vynechat?
Holka, povím ti to takhle. Hlavně neblbni, co by se stalo, kdyby se stalo. Otěhotnění je povětšinou věc psychiky a zejména pro snažilky platí, čím víc se připravují, aby to všechno bylo v pořádku, tím víc se kupodivu nedaří. A za sebe, chlubit bych se tím neměla, taky se nedařilo, pak jsem se na všechno vybodla, řádila jak zamlada, no si piš, že jsem šla na gyndu se schlípnutejma ušima, že jsem těhotná a ještě o víkendu jsem protančila, projásala a propila celé noci… a přesně jak píšeš. Dokud není plod pevně napojen na oběh matky…
@Medvídě30 píše:
@ZuzaMi A mohu vědět proč? Je to vlastně čistící čaj.
Tak jelikož jej nemohou děti, kojící a těhotné, tak nejspíš obsahuje látky, které opravdu nejsou vhodné. A pokud to nemusíš pít ze zdravotních důvodů apod., tak přece není problém se toho pro jistotu vzdát
a nemusíš řešit kdy je ovulace, kdy otěhotníš..
@ZuzaMi obsahuje to bylinky, čínský čajovník, yam oddenky, sléz a hloh. Nic jiného. Je to vlastně zelený čaj. ![]()
Já bych to neřešila a žila bych normálně dokud nejsem těhotná
To by ses potom musela vyhýbat všemu co těhotná nesmí. Když se teprve snažíte tak to neřeš a až otěhotníš tak ho přestaň pít ![]()
Prestan ho pit, az budes vedet, ze tehotna jsi. Otehotnela jsem v dobe, kdy jsem uzivala bylinne kapky ma detox.
A nemůžeš pít nějaký jiný čaj?
Mě doktorka řekla, že v prvních týdnech, kdy ještě ani tělo pořádně neví, že je v něm plod a plod není s tělem spojen, je jedno např. pití černého čaje nebo kávy, nebo třeba alkoholu. Že to na plod zatím nemá vliv.
Ono vlastně jde o nějakých 5 dní. Když beru že se plod uhnízdí cca 9 den po ovulaci. A další cyklus mi vždy začíná 15 dní od ovulace.
@Medvídě30 píše:
@Emilie Takže v klidu a neřešit?
jak bylo řečeno, nepiješ toho deset kýblů. Já pila dál svého turka, bez toho bych nevstala, děsně špatná věc, po obědě si občas dala malou plzeň, někdy místo toho dvojku vína, jéjej, toho by se našlo, co těhotná ale fakt vůbec nesmí… tak mám pocit, že bych proležela celé těhu ve špitálu napojená na všechny možné i nemožné hadičky.
Těhotenství není nemoc. Až budeš těhotná, řeš případně s gynekologem, co ale dle svého současného zdravotního FAKT nesmíš, a toho se vyvaruj. Důležitější než to, že do sebe dostaneš o miligram kofeinu víc než píšou v tabulkách je to, abys byla v pohodě.
@ZuzaMi píše:
Tak jelikož jej nemohou děti, kojící a těhotné, tak nejspíš obsahuje látky, které opravdu nejsou vhodné.
a nebo se to na nich netestovalo a proto to tam musí napsat
A to spíš.
@Medvídě30 nešil a neřeš to, pokud ho nevypiješ 2 l denně, tak to ničemu neškodí.