Platba lékaři za operaci

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36556
20.6.16 18:10
@wootwa píše:
určitě operuje, ale u mě je to komplikovaný a pokud dr. v caru říká, že je danej primář na tenhle problém třída, tak nezbývá než věřit. mám za sebou dvě operace, kdy si doktoři mysleli jak to zvládnou a výsledek je takovej, že sem zase na začátku s výsledkama, jak kdybych za sebou neměla nic..

No tak mu zaplať… :nevim:

Jestli řešíš, jak se dostat k primáři a nemuset platit, tak to ti asi nikdo neporadí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
20.6.16 18:13
@fia80 píše:
A určitě to ta Dr. z CARu bere jako nadstandard a že si za to máš platit nebo ti to domluví s primářem, protože jsou třeba kamarádi a bude to zaplaceno pouze přes pojišťovnu.

Pokud se opravu bude jednat o nadstandard tak ji řekni, že se necháš odoperovat v té nemocnici, ale že pokud to má být placeno nad rámec zdravotního pojištění, tak chceš normálního Dr. a ne primáře.

Normálně bych ji řekla, že platit 10-15 tisíc navíc ti příjde hodně. Ještě když přihlédneš k sumě za umělé oplodnění.

jak to mezi sebou mají nevím, ale říkala, že osobně mi u něho domluví konzultaci. tam se samozřejmě na všechno zeptám.

stejně jako doktorce řeknu, že sem zjistila takovou částku a že mi to příjde hodně, když s ivfkem dohromady to výjde na nějakých +/- 40tis, což rozhodně není malá částka.

nebo tím, že budu mít doporučení z caru, tak to třeba bude levnější..? nevím, musím se zeptat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
20.6.16 18:15
@Bábrdl píše:
No tak mu zaplať… :nevim:Jestli řešíš, jak se dostat k primáři a nemuset platit, tak to ti asi nikdo neporadí :think:

neřeším jak se k němu dostat a neplatit.

jen sem se chtěla zeptat, jestli s tím má někdo zkušenost a jak se rozhodnul, případně co pomohlo k rozhodnutí.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30974
20.6.16 18:27
@Bábrdl píše:
No tak mu zaplať… :nevim:Jestli řešíš, jak se dostat k primáři a nemuset platit, tak to ti asi nikdo neporadí :think:

Pockej, ale ty delas, jako kdyby primari operovali pouze jako nadstandard. Ja bych zkusila do nemocnice zavolat a az sestra bude hledat vhodne datum, tak bych ji rekla, ze se lecim nekolik let s endometriozou a zda by me nemohla objednat k dr. X. A asi to nebude hned, bude delsi cekaci doba, ale muze to klapnout. Jak jsem psala, resila jsem to same, sestra me objednala k zastupci primare, o kterem v recenzich i zde jsem se docetla, ze bez uplatku se k nemu dostat neda. Premyslela jsem, zda si preci jen toho primare nezaplatit, ale ten jeho zastupce mel tak pozitivni reference, ze jsem se na to nakonec vykaslala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30974
20.6.16 18:40
@wootwa píše:
neřeším jak se k němu dostat a neplatit.jen sem se chtěla zeptat, jestli s tím má někdo zkušenost a jak se rozhodnul, případně co pomohlo k rozhodnutí.. :roll:

Pokud se ptas, co pomohlo k rozhodnuti, tak to bylo to, ze jsem vedela, kdo jiny by me mel operovat. Nasla jsem si na nej recenze, ktere byly velmi dobre, nasla jsem si informace o jeho odborne (publikacni) cinnosti a videla jsem, ze se na clancich v dane tematice strida jako prvni autor prave s tim primarem, tak jsem usoudila, ze to zadne becko nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26872
20.6.16 18:53

Holky nesijte tak do zakladatelky. Je zoufala, a protoze IVF je uz tak nakladna zalezitost, ze chapu, ze dat 10-15 tis. navic je fakt hodne. Kazda neni manzelkou Onasise, aby mohla platit desetitisice na vsechny strany.
Nevim, zda je nekde definovano, co je standard a co nadstandard. Ale urcite ten primar neni jediny lekar, ktery kvalitne odvadi svoji praci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19071
20.6.16 19:49
@cecetka píše:
Holky nesijte tak do zakladatelky. Je zoufala, a protoze IVF je uz tak nakladna zalezitost, ze chapu, ze dat 10-15 tis. navic je fakt hodne. Kazda neni manzelkou Onasise, aby mohla platit desetitisice na vsechny strany.
Nevim, zda je nekde definovano, co je standard a co nadstandard. Ale urcite ten primar neni jediny lekar, ktery kvalitne odvadi svoji praci.

Zase na druhou stranu to zakladatelka podala tak „kolik by za to bylo krasnych veci a nebo jestli ma za to jet na dovolenou“ :nevim:

Takze mi neprijde, ze by ji to tizilo kvuli nedostatku financi na IVF…

Ja osobne se rozhodovat mezi zdravim a dovolenou, tak mam jasno :nevim: Na dovolenou se za zivot jeste snad dostanes, ale aby u toho zdravi pak fakt uz nebylo pozde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30974
20.6.16 19:55

@Pherenike Jenze ona je neco jineho platba za umelou kycel, ktera ti 100pro zlepsi zivot a nebo odstraneni neceho, co mozna pomuze pri jiz tak nejistem ivf. Ono kdyby clovek vedel, ze kdyz udela to, to a to, tak ze otehotni, tak vse splni na 110%. Jenze to clovek nikdy nevi. A tech nadstandardu pri IVF muze byt klidne za 100tis… Takze je jasne, ze premysli, zda je zrovna platba za urciteho doktora nutna ci nikoli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19071
20.6.16 20:00

@Cuddy hm, to chapu…Tezko soudit, kdyz v te situaci clovek nebyl, no.
Jen, kdyz se ted zamyslim, rikam si, ze bych ty prachy dala, pokud by to bylo aspon trochu mozne. Ale jak rikam, tezko rict, kdybych to resila opravdu…tohle je fakt takove coby kdyby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
20.6.16 21:26
@Pherenike píše:
Zase na druhou stranu to zakladatelka podala tak „kolik by za to bylo krasnych veci a nebo jestli ma za to jet na dovolenou“ :nevim:

Takze mi neprijde, ze by ji to tizilo kvuli nedostatku financi na IVF…

Ja osobne se rozhodovat mezi zdravim a dovolenou, tak mam jasno :nevim: Na dovolenou se za zivot jeste snad dostanes, ale aby u toho zdravi pak fakt uz nebylo pozde…

člověk srovnává co všechno by se za tu částku dalo pořídit. dovolená byla příklad. jasně že se k moři nebo jinam podívám za celej život ještě několikrát.. ale prostě když si před sebou představíš částku 15tis, tak ti okamžitě vyskočí, co všechno by za to mohlo být nebo jestli to stejný dát za něco, co si ve výsledku ani nepamatuješ.. :D
momentálně když si spočítám na kolik tohle celý výjde společně s ivf, tak to prostě není malá cifra na kterou by bylo lusknutím prstu.

a je to přesně jak píše @Cuddy . pokud by to byl zákrok o kterým bych věděla, že jeho efekt bude trvalej, tak se nerozhoduju ani vteřinu a těch 10tis/15tis dám bez mrknutí oka. jenže u endometriózy nikdo neřekne na jak dlouho výsledek je. může to zůstat v pohodě do konce života, 3 roky nebo taky 3 měsíce.. vzhledem k tomu, že mám po poslední operaci 3 měsíce a už teď je to ve stavu jak kdyby mi tam nic nedělali, tak člověk prostě přemýšlí, jestli je tato částka za operaci opravdu nutná. kor když mi nikdo neřekne, že ivf díky tomuto bude na 100% úspěšný..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
20.6.16 21:29
@cecetka píše:
Nevim, zda je nekde definovano, co je standard a co nadstandard. Ale urcite ten primar neni jediny lekar, ktery kvalitne odvadi svoji praci.

děkuju :hug: aspoň někdo pochopil, jak to bylo myšlený..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
21.6.16 08:08

Ja myslim, ze ikdyz si primare nedomluvis a nezaplatis, tak mas slusnou sanci, ze ho stejne budes mit. Pokud tedy zhorsenou tim, ze jsi to zacala resit, protoze tam pujdes z pozice te, co si to nechtela zaplatit. At radeji tvoje dr nic nedomlouva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty