Platba lékaři za operaci

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
131
20.6.16 17:29

Platba lékaři za operaci

Zdravím ženy,
platila jste někdy za vyžádání lékaře u operace? nikdy sem se do takovéto situace nedostala, ale momentálně ji musím řešit. mám zřejmě před další operací endometriózy, tentokrát mi ale doporučila doktorka z caru jinou nemocnici než ve které sem byla dosud a že mi osobně domluví přímo pana primáře, že má zlatý ručičky.. jenže za pana přimáře si trošku připlatím.
brouzdala sem po stránkách dané nemocnice a docela sem se zděsila, páč částka u pana primáře při operaci je 10tis/15tis dle délky zákroku.
vzhledem k tomu, že endometrióza se ráda a často vrací, tak nemám na výběr, ale nikdo mi nezaručí jak dlouho budu v „pořádku“.. ale ty peníze se mi do toho prostě dát nechcou, vždyť za to by bylo tolik krásných věcí.. :,(
takže se ve mě perou dvě osoby, kdy jedna říká, že je to potřeba pro moje zdraví a mám ty peníze dát, druhá říká, že se na to mám vykašlat, že se mi to stejně vrátí a radši mám jet na dovolenou za ty peníze.
bohužel nemám šanci na otěhotnění přirozeně, takže car potřebuju a operaci taky, aby mě mohli potom stimulovat.. :nevim:
prostě nevím, nevím proč bych měla platit za doktora když řádně platím pojištění.. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36556
20.6.16 17:31

@wootwa Pokud to mají normálně na stránkách, tak je to normální nadstandard.
Platit to nemusíš, odoperuje tě někdo jiný :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1109
20.6.16 17:32

@wootwa platit nemusis nic, ale operaci neprovede primar. Pripadne muzes i do jine nemocnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
20.6.16 17:33
@wootwa píše:
Zdravím ženy,
platila jste někdy za vyžádání lékaře u operace? nikdy sem se do takovéto situace nedostala, ale momentálně ji musím řešit. mám zřejmě před další operací endometriózy, tentokrát mi ale doporučila doktorka z caru jinou nemocnici než ve které sem byla dosud a že mi osobně domluví přímo pana primáře, že má zlatý ručičky.. jenže za pana přimáře si trošku připlatím.
brouzdala sem po stránkách dané nemocnice a docela sem se zděsila, páč částka u pana primáře při operaci je 10tis/15tis dle délky zákroku.
vzhledem k tomu, že endometrióza se ráda a často vrací, tak nemám na výběr, ale nikdo mi nezaručí jak dlouho budu v „pořádku“.. ale ty peníze se mi do toho prostě dát nechcou, vždyť za to by bylo tolik krásných věcí.. :,(
takže se ve mě perou dvě osoby, kdy jedna říká, že je to potřeba pro moje zdraví a mám ty peníze dát, druhá říká, že se na to mám vykašlat, že se mi to stejně vrátí a radši mám jet na dovolenou za ty peníze.
bohužel nemám šanci na otěhotnění přirozeně, takže car potřebuju a operaci taky, aby mě mohli potom stimulovat.. :nevim:
prostě nevím, nevím proč bych měla platit za doktora když řádně platím pojištění.. :(

Vrátný ti to dělat nebude, takže za doktora neplatíš, toho ti pojišťovna samozřejmě zaplatí. Ty chceš nadstandardní službu, ale jak je zvykem, platit se ti za ni nechce. Úplně tenhle přístup nechápu. Jestli chceš primáře, holt si připlať.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9658
20.6.16 17:35
@wootwa píše:
Zdravím ženy,
prostě nevím, nevím proč bych měla platit za doktora když řádně platím pojištění.. :(

pltíš řádně pojištění, ale tohle je prostě služba navíc. takže je to jen na tobě :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
20.6.16 17:46
@hanka.br. píše:
Vrátný ti to dělat nebude, takže za doktora neplatíš, toho ti pojišťovna samozřejmě zaplatí. Ty chceš nadstandardní službu, ale jak je zvykem, platit se ti za ni nechce. Úplně tenhle přístup nechápu. Jestli chceš primáře, holt si připlať.

pokud si dobře četla, tak sem nikde nepsala, že JÁ chci nadstandartní službu v podobě primáře. kdyby bylo na mě, tak JÁ si tuto službu nezvolím. jenže jinou možnost nemám, sem natlačená do kouta. mám se s doktorkou v caru hádat, že do toho nejdu, když bez operace mě stimulovat nebudou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
20.6.16 17:47

@lear jinou nemocnici už nemám na výběr. :roll: nebo teda mám, ale na druhé straně republiky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
20.6.16 17:50
@wootwa píše:
pokud si dobře četla, tak sem nikde nepsala, že JÁ chci nadstandartní službu v podobě primáře. kdyby bylo na mě, tak JÁ si tuto službu nezvolím. jenže jinou možnost nemám, sem natlačená do kouta. mám se s doktorkou v caru hádat, že do toho nejdu, když bez operace mě stimulovat nebudou?

Mluvila jsi s tím lékařem? Musíš se zeptat přímo jeho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9658
20.6.16 17:50
@wootwa píše:

jakto, že jinou možnost nemáš? to tam nikdo jiný neoperuje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
20.6.16 17:52
@hanka.br. píše:
Mluvila jsi s tím lékařem? Musíš se zeptat přímo jeho.

nemluvila, mám teprve před kontrolním, rozhodujícím ultrazvukem. až se s ním uvidím, tak se ho samozřejmě na vše zeptám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59373
20.6.16 17:54
@wootwa píše:
@lear jinou nemocnici už nemám na výběr. :roll: nebo teda mám, ale na druhé straně republiky..

je to blbost prostě si to tam domluv sama a odoperuje tě lékař dle služby. Tohle zavání že je to domluva mezi nim a doktorkou co tě tam posílá. prostě řekni že na to nemáš peníze, nikdo tě nutit nemůže :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
20.6.16 17:56
@Pam12 píše:
jakto, že jinou možnost nemáš? to tam nikdo jiný neoperuje?

určitě operuje, ale u mě je to komplikovaný a pokud dr. v caru říká, že je danej primář na tenhle problém třída, tak nezbývá než věřit. mám za sebou dvě operace, kdy si doktoři mysleli jak to zvládnou a výsledek je takovej, že sem zase na začátku s výsledkama, jak kdybych za sebou neměla nic..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
20.6.16 17:56

A určitě to ta Dr. z CARu bere jako nadstandard a že si za to máš platit nebo ti to domluví s primářem, protože jsou třeba kamarádi a bude to zaplaceno pouze přes pojišťovnu.

Pokud se opravu bude jednat o nadstandard tak ji řekni, že se necháš odoperovat v té nemocnici, ale že pokud to má být placeno nad rámec zdravotního pojištění, tak chceš normálního Dr. a ne primáře.

Normálně bych ji řekla, že platit 10-15 tisíc navíc ti příjde hodně. Ještě když přihlédneš k sumě za umělé oplodnění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nafrněná
20.6.16 17:59
@fia80 píše:
A určitě to ta Dr. z CARu bere jako nadstandard a že si za to máš platit nebo ti to domluví s primářem, protože jsou třeba kamarádi a bude to zaplaceno pouze přes pojišťovnu.

Pokud se opravu bude jednat o nadstandard tak ji řekni, že se necháš odoperovat v té nemocnici, ale že pokud to má být placeno nad rámec zdravotního pojištění, tak chceš normálního Dr. a ne primáře.

Normálně bych ji řekla, že platit 10-15 tisíc navíc ti příjde hodně. Ještě když přihlédneš k sumě za umělé oplodnění.

přesně, líná huba…

• Citovat
  • Upravit
30922
20.6.16 18:06
@wootwa píše:

Resila jsem to same, nakonec jsem zvolila nemocnici, kde neni jen jeden kvalitni lekar, ale je jich vic. Klidne bych jela do nemocnice X00km daleko, ale dr. bych se proti sve vuli do niceho nutit nenechala. Jinak oficialne si konkretniho doktora nemuzes, ale jde to bud nejak pod pultem a nebo pres soukrome praxe lekaru z nemocnic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty