Platba přes Aliexpress?

23.7.17 18:43

Platba přes Aliexpress?

Ahoj holky, máte prosím některá zkušenost, jak vyjde finančně nejlépe platba na Aliexpressu? Na internetu v různých návodech píšou, že nejlepší je platit kreditní kartou, že za to nejsou žádné poplatky, kdežto při převodu z banky jsou poplatky za platbu do zahraničí. Otázka je, jestli je termín kreditní karta použit vážně správně, nebo se dá bezplatně platit i debetní kartou přes takové to rychlé přesměrování, kde opíšete číslo karty a to zadní trojčíslí? Poradíte mi prosím některá? A pokud se za platbu přes debetku platí poplatky, tak v jaké výši prosím jsou? Moc vám děkuji za jakoukoliv radu, nikdy jsem tam nic neobjednávala. :c)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
23.7.17 18:48

Platim vzdy klasickou kreditkou bez poplatku

• Citovat
  • Upravit
23.7.17 18:49
@Anonymní píše:
Platim vzdy klasickou kreditkou bez poplatku

Aha, tak děkuji. Kreditku bohužel nemám, tak budu doufat, že se ještě ozve někdo se zkušeností s debetní kartou. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6024
23.7.17 18:55

Ja plati debitni kartou, kurz je dany tvou bankou. I kdyz dolar ted klesa, tak to jde. Zadne dalsi poplatky neplatim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
23.7.17 18:56

Spousta lidí používá termín kreditní karta právě pro tu debetní, klasicky platím debetní kartou, opíšu čísla z karty, platnost i zadní číslo a pokud je to vyšší částka tak mi ještě chodí kód na mobil

• Citovat
  • Upravit
Doe_Jane
23.7.17 18:57

A bez poplatku!

• Citovat
  • Upravit
228
23.7.17 18:57

Nejlepší je platit prostě platební kartou, vybereš si věci a prostě jen zaplatíš a peníze ti hned strhnou z účtu :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.7.17 18:58

@Vemas Jasně, jako převod korun na dolary je mi jasný. Ale žádné poplatky za odchozí platu do zahraničí tedy prosím neplatíš? Zaplatíš opravdu jen tu cenu, která je napsaná u daného zboží? Promiň, že se tak ujišťuji, ale nerada bych se pak divila, kolik mi strhnou. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.7.17 18:59

@Doe_Jane Přesně proto se ptám, lidi ten termín fakt neumí používat a pak v tom dělají zmatek. :D Paráda, tak moc děkuji! :kytka:
@Nyana taky moc děkuji, vážně jste mi holky pomohly! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
23.7.17 18:59
@růžovámalina píše:
@Vemas Jasně, jako převod korun na dolary je mi jasný. Ale žádné poplatky za odchozí platu do zahraničí tedy prosím neplatíš? Zaplatíš opravdu jen tu cenu, která je napsaná u daného zboží? Promiň, že se tak ujišťuji, ale nerada bych se pak divila, kolik mi strhnou. :-D

nebooooj, zaplatíš opravdu jen tu cenu, podle kurzu který má zrovna tvoje banka

• Citovat
  • Upravit
23.7.17 19:00

@Doe_Jane Výborně, vážně moc děkuji, to mám radost! :c) Tak hurá do objednávání. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
23.7.17 19:03
@růžovámalina píše:
@Doe_Jane Výborně, vážně moc děkuji, to mám radost! :c) Tak hurá do objednávání. :-D

ale opatrně! je to závislost :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
23.7.17 19:17

@Doe_Jane Je mi to jasný a to proklikávám teprve první oddíl. :-D Ajajaj, to jsem neměla objevit. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
982
8.2.19 14:27

Chtěla bych poprosit o radu. Chtěla bych poprvé si objednat nějaké věci na Aliexpresu, ale bohužel nemám s tím zkušenosti. Chtěla bych se zeptat, jakou formou se platí? Platí se pouze kartou a v dolarech? Volala jsem do banky a řekli mi, že kartou na Internetu mohu platit pouze v korunách v jiných měnách to nejde. Tak jakým jiným způsobem za zboží mohu zaplatit? A jak dlouho čekáte na zboží? Opravdu je to i víc jak měsíc? Děkuji za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4380
8.2.19 14:31

@Isia je to jednoduché, opíšeš čísla z karty a zaplatíš, já to platím vždy v dolarech automaticky, banka to pak podle svého kurzu doupraví a zbytek se mi odečte trochu později..
někdy čekám 10 dní, někdy i 40 dní to je těžko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák