Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj holky, máte prosím některá zkušenost, jak vyjde finančně nejlépe platba na Aliexpressu? Na internetu v různých návodech píšou, že nejlepší je platit kreditní kartou, že za to nejsou žádné poplatky, kdežto při převodu z banky jsou poplatky za platbu do zahraničí. Otázka je, jestli je termín kreditní karta použit vážně správně, nebo se dá bezplatně platit i debetní kartou přes takové to rychlé přesměrování, kde opíšete číslo karty a to zadní trojčíslí? Poradíte mi prosím některá? A pokud se za platbu přes debetku platí poplatky, tak v jaké výši prosím jsou? Moc vám děkuji za jakoukoliv radu, nikdy jsem tam nic neobjednávala. :c)
@Anonymní píše:
Platim vzdy klasickou kreditkou bez poplatku
Aha, tak děkuji. Kreditku bohužel nemám, tak budu doufat, že se ještě ozve někdo se zkušeností s debetní kartou. ![]()
Ja plati debitni kartou, kurz je dany tvou bankou. I kdyz dolar ted klesa, tak to jde. Zadne dalsi poplatky neplatim
Spousta lidí používá termín kreditní karta právě pro tu debetní, klasicky platím debetní kartou, opíšu čísla z karty, platnost i zadní číslo a pokud je to vyšší částka tak mi ještě chodí kód na mobil
Nejlepší je platit prostě platební kartou, vybereš si věci a prostě jen zaplatíš a peníze ti hned strhnou z účtu ![]()
@Vemas Jasně, jako převod korun na dolary je mi jasný. Ale žádné poplatky za odchozí platu do zahraničí tedy prosím neplatíš? Zaplatíš opravdu jen tu cenu, která je napsaná u daného zboží? Promiň, že se tak ujišťuji, ale nerada bych se pak divila, kolik mi strhnou. ![]()
@Doe_Jane Přesně proto se ptám, lidi ten termín fakt neumí používat a pak v tom dělají zmatek.
Paráda, tak moc děkuji! ![]()
@Nyana taky moc děkuji, vážně jste mi holky pomohly! ![]()
@růžovámalina píše:
@Vemas Jasně, jako převod korun na dolary je mi jasný. Ale žádné poplatky za odchozí platu do zahraničí tedy prosím neplatíš? Zaplatíš opravdu jen tu cenu, která je napsaná u daného zboží? Promiň, že se tak ujišťuji, ale nerada bych se pak divila, kolik mi strhnou.
nebooooj, zaplatíš opravdu jen tu cenu, podle kurzu který má zrovna tvoje banka
@Doe_Jane Výborně, vážně moc děkuji, to mám radost! :c) Tak hurá do objednávání. ![]()
@růžovámalina píše:
@Doe_Jane Výborně, vážně moc děkuji, to mám radost! :c) Tak hurá do objednávání.
ale opatrně! je to závislost ![]()
@Doe_Jane Je mi to jasný a to proklikávám teprve první oddíl.
Ajajaj, to jsem neměla objevit. ![]()
Chtěla bych poprosit o radu. Chtěla bych poprvé si objednat nějaké věci na Aliexpresu, ale bohužel nemám s tím zkušenosti. Chtěla bych se zeptat, jakou formou se platí? Platí se pouze kartou a v dolarech? Volala jsem do banky a řekli mi, že kartou na Internetu mohu platit pouze v korunách v jiných měnách to nejde. Tak jakým jiným způsobem za zboží mohu zaplatit? A jak dlouho čekáte na zboží? Opravdu je to i víc jak měsíc? Děkuji za rady.
@Isia je to jednoduché, opíšeš čísla z karty a zaplatíš, já to platím vždy v dolarech automaticky, banka to pak podle svého kurzu doupraví a zbytek se mi odečte trochu později..
někdy čekám 10 dní, někdy i 40 dní to je těžko